Подготовка на автомобила за Есенно-Зимният Сезон
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Моето е подобно на това: https://www.valerii.com/ctarterno-za-ak ... 0%B5%D1%80 явно това е новата визия. Работи безотказно и никакви проблеми с парещи кабели. От веднъж запали XC90 дизелово. Много полезна джаджа.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Като ги въртиш сам, какво правиш с баланса?
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Клиент-мечта за всеки гумаджия
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Че кво му е на баланса?
Аз също като ги въртя не правя баланс.
От какво ще се разбалансират,от стоене цял сезон?Или че се е изтъркала 1мм от предния сезон![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Аз също като ги въртя не правя баланс.
От какво ще се разбалансират,от стоене цял сезон?Или че се е изтъркала 1мм от предния сезон
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
И аз коги съм бил на 2 комплекта жанти не ми се е налагало да ги балансирам преди всеки сезон (лято/зима).
Тоест не съм имал тресене или колата да дърпа на ляво/дясно, а щом нещо работи, както трябва - не барам![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Тоест не съм имал тресене или колата да дърпа на ляво/дясно, а щом нещо работи, както трябва - не барам
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Аз, последните 5 години също само въртя комплектите. Пичовете дето ги сменям явно ги бива в баланса, защото винаги като качат за проверка преди смяна - няма отклонения. Поне това им показва машината. А колата си върви без грешка - не тресе, не дърпа... Ще видя пролетта с новите гуми как ще е баланса.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Винаги балансирам,при нужда разбира се.
- Taratajki
Карам по б'ръже, че да не ми тресе
Карам, па ако не е ОК, ходя на специалист за баланс
- nasmen
- Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC
Хубаво е и на няколко години да се минава на стенд, защото не само гумите са виновни, предвид пътища по които караме ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Taratajki
Щом нямам мускулни крампи на ръцете след 200-300 км. пробег, значи всичко е точно ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Аз ходя по планините и винаги си нося:
- Вериги (4x4, 8x8 - нося си ги)
- Ръкавици от дебелите
- Лопатка за сняг
- Въже за теглене
- Пулверизаторче с течност за размразяване/концентрирана течност за чистачки/спирт
- Малка щанга и "едно малко брадва". Малкото брадва има много приложения.....
- Една резервна крушка H7 в жабката за всеки случай
Преди да падне първия сняг пръскам гумите на вратите и ключалките (най-вече тези на багажника за ски) със силиконов спрей - чудесна работа върши.
Добавки за нафтата слагам ако дават температурата да пада под -10°. Карам колата всеки ден и до -10° не съм имал никога проблеми с "обикновената" нафта.
Зареждам акумулатора при началото на зимния сезон докарто токът му на заряд падне под 500mA. Добрият акумулатор пада до под 200mA за една вечер. Ако токът на заряд остане висок след една вечер на зарядно, считай го пътник. Зареждам акумулатора без да го разкачам от клемите - никакви проблеми. Гледате само да не дадете на контакт, че отиде зарядното/предпазителя. Добре е да се спрат и плафоните.
- Вериги (4x4, 8x8 - нося си ги)
- Ръкавици от дебелите
- Лопатка за сняг
- Въже за теглене
- Пулверизаторче с течност за размразяване/концентрирана течност за чистачки/спирт
- Малка щанга и "едно малко брадва". Малкото брадва има много приложения.....
- Една резервна крушка H7 в жабката за всеки случай
Преди да падне първия сняг пръскам гумите на вратите и ключалките (най-вече тези на багажника за ски) със силиконов спрей - чудесна работа върши.
Добавки за нафтата слагам ако дават температурата да пада под -10°. Карам колата всеки ден и до -10° не съм имал никога проблеми с "обикновената" нафта.
Зареждам акумулатора при началото на зимния сезон докарто токът му на заряд падне под 500mA. Добрият акумулатор пада до под 200mA за една вечер. Ако токът на заряд остане висок след една вечер на зарядно, считай го пътник. Зареждам акумулатора без да го разкачам от клемите - никакви проблеми. Гледате само да не дадете на контакт, че отиде зарядното/предпазителя. Добре е да се спрат и плафоните.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Мажете ли гумените уплътнения на вратите и багажника с нещо?
В ръководството на моята O3 пише:
Има ли подходящо мазило или да не слагам нищо?
Бях решил да мажа с това:
https://www.senax.bg/bgr/vaksa-za-gumen ... sonax.html

В ръководството на моята O3 пише:
Изглеждат свежи, но миналата зима имах 1-2 случая на залепнали уплътнения и се чудех дали да мажа с някакъв силикон/вакса.Гумени уплътнения
■ Не третирайте уплътненията на вратите и водачите на прозорците с никакви препарати - защитният слой на боята може да бъде засегнат.
Има ли подходящо мазило или да не слагам нищо?
Бях решил да мажа с това:
https://www.senax.bg/bgr/vaksa-za-gumen ... sonax.html

- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
ползвал съм мазила за гукени уплътнения на Nigrin, на W5, както и силиконов спрей от различни производители - всички вършат работа, но спрея като че ли цапа най-много встрани от уплътненията. мажа ги преди сезона и винаги след миене на колата.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Колко пъти на зимен сезон трябва да се маже с подобно нещо - 1 път в началото достатъчно ли е?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340