Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от mukot »

Rangel написа: 06.11.2022, 12:13:39 Подкрепям. Никога не монтирам там.
Мога и аз да потвърдя. Купувам с отстъпка за фирма от тях от много години, но никога не монтирам при тях. Впрочем монтажа, както и ремонти по гумите не трябва да се правят на непознати места и от непознати майстори, освен по спешност. Това ми е тъжната констатация. :)
Аватар
saniti

Škoda Фен

Гараж: BMW

Мнение от saniti »

odo, аз съм карал Kumho Wintercraft WP71, размер 235/55/17, не бях много очарован, бяха ми твърди и шумни, според мен не си заслужават (поне този модел) парите, които струваха.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Pijomir написа: 06.11.2022, 13:01:13 Аз само веднъж съм си слагал гуми при тях преди повече от 10 години и не съм повтарял от тогава.
Що? Какъв проблем си имал?

Аз ползвам услугите на Диана Ауто (София-Драгалевци) от 17 години, никога не съм имал проблеми с гуми оттам, гумите винаги са били с нов DOT, ползвам ги и за хотел за свалените колела. Само един единствен път през тези 17 години (т.е. един път от 34 смени) съм имал леки съмнения за дисбаланс. Един единствен път са ме информирали за крива джанта ... и джантата наистина беше крива :)
Последно промяна от smoke на 06.11.2022, 19:53:56, променено общо 1 път.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

smoke написа: 06.11.2022, 19:43:30 Един единствен път са ме информирали за крива джанта ... и джантата наистина беше крива :)
Значи си УНИКАТ!
Не съм чувал досега такова нещо

В Диана вместо добър ден поздравяват с “Имате две криви джанти”!
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Всяко правило си има изключения, ама аз съм от тия дето потвърждават правилото... за Диана де.
Бееееее.....
sasho

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG

Мнение от sasho »

Аз ги взех точно от Диана Люлин гумите (но не ги монтирах там, доволен съм си от човека, дето ходя да ми ги сменя, а и в дианата искат повече пари + пари за тежестите при баланса), като ги купувах пък там бяха най-евтини този модел гуми, биеха дори метро с по 5-6 лева на гума - 132.90 едната срещу 138 и нещо в метро и около 135 по останалите онлайн магазини. Та не мога да се оплача, но да, не съм монтирал там нищо :)
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

smoke написа: 06.11.2022, 19:43:30Какъв проблем
Ей, ако не друго, разбрахме кой има най голямата отстъпка в Диана [smilie=sarcastic.gif]
Взимал съм и аз от там няколко пъти. Но най запомнящ е един случай, в който взех 4 летни гуми, монтираха ми ги те, изправиха ми една "крива" джанта и аз си тръгвам, и.... волана, че ми откине ръцете [smilie=fool.gif] Кръгом на Яна и при тях. Викам, нещо не е наред. И специалиста, дето ми изправя джантата го гледам, как пребледнява. Свалят пак гумите, аз обаче тоя път влизам в халето и гледам. И се оказва, че едната предна, на изправената джанта, ще откине баланс машината от пода [smilie=sarcastic.gif] Нов баланс на всички, качвам се, пак тресе, пак в халето и вече откриха, че едната гума всъщност е крива, все едно е отрязана окръжност,сплескана. И аз си мисля, че ще я подменят и готово. Ама не, протоколи някакви, па производителя трябвало да одобри претенцията...., можело месец да отнеме, и аз откачих. С три гуми не може да се кара 🤔Кой е производителя на Вредщайн, некакви тарамбуки Аполо Тайърс. Намирам телефона, обаждам се на отдел рекламации в Холандия. Там си бъбрим с една кака 20 мин. и тя ми казва, ще ви върна обаждане. Аз си стоя на паркинга на Ботевградско, чакам си гумата. След 30 мин. дойде един от цървулите, дето вътре на бюрата продават гумите и ми вика, елате утре да ви сменим гумата, че тук нямаме, ще доставим утре [smilie=shock.gif] В същия момент ми звъни телефона и жената от Холандия ме пита, кога ще ми е удобно да ида да ми сменят гумата. Казах и, че всичко вече е готово, а тя ми казва, ако имате някакви други проблеми с нашите продукти незабавно ни пишете или се обадете.
И само още веднъж взимах после от тях, но без монтаж, на баща ми някакви всесезонни, че само там имаше.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Това е като някаква шега 😂😂😂
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Чак ми е чудно Таратажките да го отиграе толкова дипломатично...

По-скоро го виждам да полее гумата с бензин и да я запали пред офиса... [smilie=sarcastic.gif]

Бах ги отворковците, сменят на момента, а те кривата да си я носят в къщи кат им е толкоз скъпа.
Бееееее.....
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

Rangel написа: 06.11.2022, 20:46:59някаква шега
Абе шега, ама на мен не ми беше смешно [smilie=sarcastic.gif]
Цецо75 написа: 06.11.2022, 21:10:43 полее гумата с бензин
Смятах да запаля целия склад. Шела е на 10 м., гориво бол [smilie=pardon.gif]
Всъщност бях като гръмнат, след като ми казаха, че трябвало да чакам отговор от производителя. Буквално не знаех, как да реагирам. Очаквах, че просто ще я сменят, без драми. За това и ги избягвам вече.
Аватар
saniti

Škoda Фен

Гараж: BMW

Мнение от saniti »

Taratajki, и аз съм имал 1 такъв случай с крива гума Michelin лятна в Диана във Варна,след монтаж на 4бр нови колата започна да дърпа, връщах се няколко пъти докато се разбере,че едната гума е крива. Платих си нова, 5та на брой, и чаках 30 дни експертиза и да ми възстановят сумата.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Това е яка тъпня... Фирма дето сигурно прави 100 бона на ден оборот, да се цигани за 200лв. при положение, че я виждат и те, че е крива.

Изумява ме БГ търговеца... да си сереш на сурата за толкова къси пари... Не можем да надскочим ориенталщината и това е.
Последно промяна от Цецо75 на 06.11.2022, 21:22:02, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

saniti написа: 06.11.2022, 21:16:58 чаках 30 дни експертиза
Същото трябваше и аз да чакам, експертиза от производителя [smilie=fool.gif] Ама не случиха на търпелив клиент [smilie=sarcastic.gif]
Цецо75 написа: 06.11.2022, 21:20:50БГ търговеца
С всичко БГ е така [smilie=pardon.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Малко офф по повод Бг търговията и колко малко им трябва на хората. Бяхме сбъркали един фитинг от месинг, човекът каза че ще си го остави и само за наша сметка да пратим и другия, и ще си го плати. Пуснах му го фор фрий разбира се, то беше смешна сума 2-3 лв. струваше. Човекът мега доволен мейл ми написа, какъв жест сме били направили.
Ако е имало някой шеф съм сигурен, че щяха да сменят гумата веднага.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

Rangel написа: 06.11.2022, 21:32:07някой шеф
Е точно шефа ми обясняваше, какво да попълня и колко ще чакам [smilie=pardon.gif] На мен ми е ясно, че с персонала, в която и да е фирма, няма какво да говоря. Тука само с шефа или с баща му [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”