Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Ама па я караш 10 години и нема мърдане шарката. Ово е стандарт. 
Бееееее.....
- bbbkompot
- Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K
Предходните години се доверявах на gumi7 и съм много доволен, но тази година зимните континентал TS870 xl fr 235/45/18 бяха най-изгодни в avtogumi.bg, бих казал със солидна разлика за конкретният модел, казаха ми че дота е от тази година при онлайн поръчката, и се оказа така - 26/22. Чака се обаче както при всеки онлайн търговец да ги докарат от чужбината седмица-две.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Аз от Диана, не бих вземал гуми. Всичко от там ми тресе до сега. Тази година взех летните от Примекс (може и на Диана персонала да не става) и нямам никакви ядове с тресене! Доста лоши неща съм чувал на Диана. Включително едната служебна Октавия от 2019г се оказа с летни с дот 2015г и 2018г след смяна от зимните на летните. За съжаление не я карам аз и няма идея дали не дошла така, което ме съмнява.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Само да вметна, че над 50% от търговците взимат от Диана гуми
.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Не сравнявайте гумите само по това, че са 17"
Има масови размери от сорта на 225/45 17 които винаги ще са по-евтини от другите.
Същото се отнася и за 225/40 R18 , 205/55 R16 и 195/65 R15
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Април можех да си взема Crossclimate 2 за 172 лева едната, но исках да ги сложа непосредствено преди зимата... Сега ги взех за 185 лева от същото място.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
-
sasho
- Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG
Bridgestone LM005 195/65/15 засега като впечатления, осезаемо по-тиха е от старите мишелинки и от летните гудрич. Кефи ме и дизайна с логото
Днес ще ги пробвам как са на мокро по магистралата.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Аз пазарувам от Диана понеже имам доста дебела отстъпка, но по правило никога не монтирам гумите там. При тях или балансът е зле или ти обясняват всеки път, че имаш крива джанта, и то не една. Плащам на касата без монтаж, товаря и си отивам на друго място за монтаж. И така вече 10 11 години
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
В Диана единствено на VIP-а да се ходи на монтаж.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Подкрепям. Никога не монтирам там.lybrator написа: 06.11.2022, 11:41:07 Аз пазарувам от Диана понеже имам доста дебела отстъпка, но по правило никога не монтирам гумите там. При тях или балансът е зле или ти обясняват всеки път, че имаш крива джанта, и то не една. Плащам на касата без монтаж, товаря и си отивам на друго място за монтаж. И така вече 10 11 години
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Принуден съм да монтирам там - служебният ни договор за покупка на гуми и съхранение е с тях. Отвратителна история е това с кривите джанти. Разбира се всеки път отказвам, но дори само моментът докато служителят мазно се приближава, за да ти съобщи, че имаш 1-2-3 криви джанти, ми идва да се издрайфам. Идиотите са се докарали дотам, че и наистина да имам крива джанта, никога не бих им повярвал и в последствие ще си я правя на друго място. Но за първоначалния монтаж съм вързан... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
И аз имам сериозна отстъпка в Диана - 35-40%. Разбира се, техните цени винаги са яко надути и винаги гумите са с някаква отстъпка, та реално печеля 10-15%, но пак е ок.
Аз само веднъж съм си слагал гуми при тях преди повече от 10 години и не съм повтарял от тогава.
Аз само веднъж съм си слагал гуми при тях преди повече от 10 години и не съм повтарял от тогава.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
От шоурума съм им карал кола(на 12км.) за смяна на гуми,и малоумника вика имаш 2 криви джанти
Викам,бате,я виж километража на колата,и продължавай да сменяш,без да говориш глупости![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Викам,бате,я виж километража на колата,и продължавай да сменяш,без да говориш глупости
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Интересна работа .. колко ли са надули цените след като всички имат 'дебела' отстъпка ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Някой карал ли е със зимни гуми на Kumho?
В размера, който ми трябва само Кумхото и един много стар модел на Конти са с асиметрична шарка, хич не ми се кара с V образна шарка.
В размера, който ми трябва само Кумхото и един много стар модел на Конти са с асиметрична шарка, хич не ми се кара с V образна шарка.