blagovest_georgiev написа: 05.10.2022, 20:59:28
Здравейте, колеги!
От 1г съм собственик на Октавия 3, фейслифт (не че има значение, но е 1.8 TSI 180hp, 4x4, DSG6). Може би проблемът е в мен, но не ми допада как светят обикновените рефлекторни фарове. Исках да питам дали някой е пробвал с вграждане на лупа във фейслифтов модел, или пък някой да е взел от Aliexpress plug and play фарове, които като дизайн изглеждат, като LED-овите?
Просто търся решение и ми се иска да сравня и видя резултата при някой, който вече е минал по този път. Естествено ще почерпя, ако някой съдейства
Извинявам се, ако има подобна тема, но не успях да намеря и за това реших да пиша.
С какви крушки си в момента? Питам понеже аз като цяло съм доста капризен на фарове поради специфичен очен проблем, който имам, и въпреки това нямам забележки към обикновените фарове на октавията.
Карам при-фейс октавия 2016. Колата я купих от България и дойде с най-обикновени крушки, даже не помня какви, но фаровете ми направиха добро впечатление още в началото. В последствие, за да ги подобря и да светят една идея по-силно и по-бяло (но пак в жълтата гама), просто сложих Philips White Vision крушки и всичко заспа. Много силно светят и все още не са умрели за над година и половина (около 18-20000км). Фаровете са перфектно регулирани и въпреки това веднъж два пъти месечно ми присветкват отсреща, мислят, че съм на дълги.
Със сигурност колегите по-нагоре са прави, че НЯМА КАКВО ДА ЗАМЕСТИ ФАР С ЛУПА, но мисълта ми е, че има мнооого прилични варианти за халогенни крушки ако не ти се харчат 1000+ лв за нови фарове в комплект с цялата галимация по монтажа

Отделно има и не лоши LED крушки, но там там трябва да се внимава кой е производителят и вносителят, да идеш да тестваш и да се види реално конкретният модел ЛЕД дали е предвиден за кола без лупи, за да може да се направи качествен реглаж и да не пречиш на околните. Raytec ги хвалят доста, но нямам никакви лични впечатления. Като ми изгорят Филипсите ще го мисля