Octavia III Facelift - headlights

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
blagovest_georgiev

Шкода Новак

Мнение от blagovest_georgiev »

Здравейте, колеги!

От 1г съм собственик на Октавия 3, фейслифт (не че има значение, но е 1.8 TSI 180hp, 4x4, DSG6). Може би проблемът е в мен, но не ми допада как светят обикновените рефлекторни фарове. Исках да питам дали някой е пробвал с вграждане на лупа във фейслифтов модел, или пък някой да е взел от Aliexpress plug and play фарове, които като дизайн изглеждат, като LED-овите?

Просто търся решение и ми се иска да сравня и видя резултата при някой, който вече е минал по този път. Естествено ще почерпя, ако някой съдейства [smilie=pleasantry.gif]

Извинявам се, ако има подобна тема, но не успях да намеря и за това реших да пиша.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Може да провериш тези дали могат да ти помогнат - https://m.facebook.com/farovelife/
Аз към купувал крушки от тях, но за лупа на друга марка автомобил и разликата беше много сериозна.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

blagovest_georgiev написа: 05.10.2022, 20:59:28 взел от Aliexpress plug and play фарове
За фейс са 950 евро от Али.
@Audirulzz, може да ти каже как светят.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Играх го аз тоя филм със вграждането на лупи в рефлекторен фар.Светят но не е моето.
След това взех от бай китаец фарове.
Светят брутално добре.
@SilverBullet, ми е карал колата нощно време и той може да сподели впечатления.
Аз ги взех преди промените по шипинг и мита и ддс,и стъпиха на 1к лв
Да не говорим,че като изработка са неразличими от ОЕМ
blagovest_georgiev

Шкода Новак

Аз по-скоро се чудя за фейслифта дали някой е взимал или експериментирал, че първо за вграждане е малко специфичен фара, понеже там дневната светлина си мисля, че ще пречи малко на лупата. Иии друго, ако някой е взел китайски фарове за фейслифта, просто да сравня дали светят наистина добре, дали имат читави лупи и рефлектори зад тях. Основно ми е за видимостта, не толкова за визия :)
Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

blagovest_georgiev, кое му е специфичното?
Няма човек дал 950 евро за фейса от Али и да е тук във форума. Скачаш и гаранция ще са много по-добре от твоите в момента.
Благо, стига го умува ;)
Ето ти, гледай.
€ 861,36 | For Skoda Octavia Headlights LED Front light 2018-2019 LED headlamp
https://a.aliexpress.com/_mLrlD4Y

Иначе ето какво ти е необходимо за ОЕМ преправяне.
https://www.drive2.ru/l/557606053106155782/
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Жорка,

Изображение

значи ако изгори лед-а, няма нужда да се сменя целият фар или проблема е лентата ако изгори и там заминава фара?
Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

Rangel, е да вероятно са лупи с възможност за лед или ксенон. А на дългите Н7 и който каквото иска да слага. Този фар не е като оригиналният, направен е ръг енд плей на буксите за рефлекторен фар. :)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Схванах. Аз реших, че е като оригиналния.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Аз сложих такива на пасата , уникални са, на 600лв бяха комплект , едно към едно с ОЕ фар, с тази разлика , че лупата са я оставили с гнездо H7 вместо оригиналните D3S , което , като става и D3S да се сложи, но аз избоцах LED H7 и съм супер доволен вече 4 години. Имах и ОЕ фарове, но филма беше сериозен и ги разкарах, буксата на ОЕ ксенон при ПАсата е 13 пина, на обикновените е 9 пина, направих си преходни букси, подкарах всичко без завиването и автоматичния реглаж, направих адаптация да си знае , че е ксенон и почна да ги каси като пусна дълги и светваше че, са изгорели крушките на дъгите, смених модула обучих ги, оказаха се с кофти покритие зад лупите и този китайски кит ми дойде като подарък , продадох всичкото ОЕМ на един мераклия , много доволен , а наших китайците и се родих , та няма какво да го мислите, на цената на ОЕ обикновени фарове получавате светлина от лупа, която не може да се сравни по нищо с обикновените фарове.
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Мнение от lybrator »

blagovest_georgiev написа: 05.10.2022, 20:59:28 Здравейте, колеги!

От 1г съм собственик на Октавия 3, фейслифт (не че има значение, но е 1.8 TSI 180hp, 4x4, DSG6). Може би проблемът е в мен, но не ми допада как светят обикновените рефлекторни фарове. Исках да питам дали някой е пробвал с вграждане на лупа във фейслифтов модел, или пък някой да е взел от Aliexpress plug and play фарове, които като дизайн изглеждат, като LED-овите?

Просто търся решение и ми се иска да сравня и видя резултата при някой, който вече е минал по този път. Естествено ще почерпя, ако някой съдейства [smilie=pleasantry.gif]

Извинявам се, ако има подобна тема, но не успях да намеря и за това реших да пиша.
С какви крушки си в момента? Питам понеже аз като цяло съм доста капризен на фарове поради специфичен очен проблем, който имам, и въпреки това нямам забележки към обикновените фарове на октавията.

Карам при-фейс октавия 2016. Колата я купих от България и дойде с най-обикновени крушки, даже не помня какви, но фаровете ми направиха добро впечатление още в началото. В последствие, за да ги подобря и да светят една идея по-силно и по-бяло (но пак в жълтата гама), просто сложих Philips White Vision крушки и всичко заспа. Много силно светят и все още не са умрели за над година и половина (около 18-20000км). Фаровете са перфектно регулирани и въпреки това веднъж два пъти месечно ми присветкват отсреща, мислят, че съм на дълги.

Със сигурност колегите по-нагоре са прави, че НЯМА КАКВО ДА ЗАМЕСТИ ФАР С ЛУПА, но мисълта ми е, че има мнооого прилични варианти за халогенни крушки ако не ти се харчат 1000+ лв за нови фарове в комплект с цялата галимация по монтажа :) Отделно има и не лоши LED крушки, но там там трябва да се внимава кой е производителят и вносителят, да идеш да тестваш и да се види реално конкретният модел ЛЕД дали е предвиден за кола без лупи, за да може да се направи качествен реглаж и да не пречиш на околните. Raytec ги хвалят доста, но нямам никакви лични впечатления. Като ми изгорят Филипсите ще го мисля :)
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Мнение от lybrator »

Изображение

Тази снимка ми е пратена от един от вносителите на Raytec, изрязъл съм им логото да не правя реклама. Това е снимка на ЛЕД къси светлини предвидени за обикновен рефлекторен фар. Не мога обаче да гарантирам колко е автентична тая снимка, дет' се вика може да са ме пуснали по надолнището :D
blagovest_georgiev

Шкода Новак

Ами на мен също в последните години не ми е особено комфортно да карам вечер и за това търся нещо по-добро, като осветяване. Бях в някакви незнайни крушки, сложих Osram Night Braker Laser +200%, но единствено виждам малко по-бяла светлина, но нищо друго не виждам, като разлика. Отделно бях взел едни H7 Led с лупа и единствено хубаво режат лъча, но нищо не светят, като интензитет, на мокро и тъмен асфалт е тотална слепота :) Сега взех други H7 Led ( BGN 37.41 45% Off | 20000LM H7 LED Headlights CSP LED H4 H11 H8 H9 9005 9006 HB3 HB4 Fanless High Beam Low Beam 6000K 8000K Ice Auto Light 12V 24V
https://a.aliexpress.com/_mMzkZgs ) които бяха окей за рефлекторен фар, обаче нещо самия накрайник, който се закрепя за фара е малко по-голям и не може да се закачи на всички пинове, но някак го закрепих и пак в две точки има голяма яркост и другото доста смотано се разпръсква и пак е по-зле даже от Osram-a. Фаровете иначе да регулирани и нагласени, но ми писна да си купувам само крушки и да пробвам, накрая нищо да не става. Просто накрая ще прежаля парите дето @JORDITO, каза и толкова, щом всички казват, че китайските са добре и мога да се доверя.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

blagovest_georgiev написа: 06.10.2022, 12:59:17 Ами на мен също в последните години не ми е особено комфортно
И на мен така нещо не ми е комфортно последните години. Ама не защото не ми светят фаровете, а защото всеки се е набухал колата с бруталното осветление и много често ме заслепява яко. Дори започнаха да ме заслепяват и през деня, което е направо абсурдно.
Така че, като избирате фарове и куршки, огледайте внимателно дали не вадите очите на хората срещу вас.
blagovest_georgiev

Шкода Новак

Здравейте, младежи! Скоро време моята драма с фаровете се надявам да бъде решена. Поръчах китайчета, както бяха повечето мнения, прежалих тези 1350лв, за да бъде светлина :) На 6-ти февруари ще ходя да ги монтират и ще дам мнение, както и сравнение спрямо рефлекторния фар с крушки Osram Night Braker Laser +200% и перфектно регулирани фарове. Почаках си 2 месеца докато произведат партидата и ги доставят до БГ. За късмет минах метър и не платих никакви митнически такси [smilie=sarcastic.gif]

Ето това е линка към фаровете->
https://a.aliexpress.com/_mt6uGn8
които взех и няколко снимки от това, колко е огромен кашона Хаха
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”