Смяна на брони от Style към L&K

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
remix

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI

Мнение от remix »

Здравейте,
върти ми се една тъпотия в главата , но преди това, малко предистория.

Миналото лято, когато реших, че ще сменям супърба за кодияк, знаех, че джипката трябва да е черна.
Разгледах снимки на модели с други цветове, а и бях мернал няколко кодиака на живо и черното ми харесваше най-много.
Когато почнах да правя конфигурацията в сайта, винаги на стъпката с цветовете избирах черното, което се оказа голяма грешка.

Моята конфигурация е Vision + екстри. Сметката така излизаше най-добре, а Vision-a имаше и най-голяма отстъпка тогава. L&K + същите екстри беше с няколко хиляди отгоре и тогава прецених, че за едни баджове на калниците няма смисъл.

Пуснах поръчката и започна дългото чакане. Няколко месеца минаха , а аз от време на време си разглеждах конфигуратора, брошурата с цените и тн, докато един ден не видях, че L&K не е просто бадж, а има разлика и в броните и в праговете [smilie=shock.gif]

Изображение

Беше късно за промяна на поръчката, за това почнах да мисля, как мога да оправя броните.
В чешкия форум има тема за такава трансформация на модела преди фейса. Някой са си намерили оригинални брони, а други са намерили начин да пребоядисат пластмасовата черна част.

Аз колата си я харесвам и така, но бих искал да проверя, колко ще е трудно да се сдобия с такива брони, да се боядисат и монтират.

Някой може ли да извади номерата на L&K броните за Kodiaq FL MY 22 (мога да дам и рама на лично) ?
Задната броня е с 6 парктроника заради самопаркирането, ако има значени. Знам, че някой брони идват без дупки и се разпробиват после.

Ако се сдобия с номерата, само еуратек ли могат да ги поръчат ?

Има ли сервиз в София, който би дал оферта за цялото това нещо ?
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Аз ли нещо не вдявам или....Твоята нали ще е черна? Демек, небоядисаните пластмаси са си черни, точно като "в цвета на купето" [smilie=pardon.gif] Какво точно ще боядисваш/сменяш и в какъв цвят?
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

може би @ЦецоNOL, ?
др. вариант е от чужбина.. car equipment сайта
remix

Шкода Новак

Мнение от remix »

Taratajki написа: 20.09.2022, 21:00:14 Аз ли нещо не вдявам или ...
:) Дам .. точно така мислех и аз , преди да дойде колата.
На конфигуратора не се вижда, но долната част е от грапавата матирана пластма - тип offroad / scout / allroad.
Пък аз искам L&K бронята, която е боядисана гланцова пластмаса.

Виж белия кодиак на снимката. Черната и бялата част на броните са различни материали. На живо се различават.
Нямам хубава снимка да ти покажа, но тук се вижда разликата:

Изображение

Пак да кажа - колата си е супер!
Не е грозно и ще го преживея, защото на черното не си личи толкова.
"Гланцирания цвят" на бронята , според мен, отваря повече колата и искам да видя какви са ми опциите.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

remix написа: 20.09.2022, 21:32:57 ще го преживея, защото на черното не си личи толкова.
Да де, до толкова и аз схванах. Ако все пак не ти дава да спиш ден, два, три, мисля че да се боядиса с лъскава боя ще ти излезе оптимално, като цена. А и смятам, че при офроуд условията на ползване у нас "грапавата" пластмаса е с по добри шансове за оцеляване [smilie=sarcastic.gif]
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

Тъпото е че няма за FL, но слагам линка за някой колега с пре-FL ако е от полза. https://7zap.com/en/catalog/cars/Skoda/ ... per+rear+/
Нали беше от Слатина, дай да видим колко "гадно" седи [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

ъъъ, сега ме озари...
: фолио?
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

MHlebarov написа: 20.09.2022, 23:49:29фолио?
Няма да се залепи върху матираната пластмаса.
Аватар
Impress_me

Škoda Фен²

Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри

Мнение от Impress_me »

Taratajki написа: 20.09.2022, 21:40:24 условията на ползване у нас "грапавата" пластмаса е с по добри шансове за оцеляване
Дали? От опит надраскана пластмаса си е еднакво грозно. С тази разлика, че в единия случай боядисваш (ако е малко може и с пастиране да се размине) и е ОК, а пластмасата ако е надрана сменяш. И пластмасата старее.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Ако няма разлика в броните (смятам, че няма), според мен, пре спокойно, може да се ДО боядисат суровите пластмаси.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

remix написа: 20.09.2022, 19:36:12 Някой може ли да извади номерата на L&K броните за Kodiaq FL MY 22 (мога да дам и рама на лично) ?
Ако имаш рама на Кодиак L&K, отиваш в ЕТ и от резервни части ще ти кажат цените и парт номерата. Пробвал съм, работи.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

Impress_me написа: 21.09.2022, 07:36:10 ако е надрана сменяш. И пластмасата старее.
Мен лично изобщо не ме касаят тези неща [smilie=pardon.gif] Вече съм казвал, че ако нещо не пречи на колата да се движи, да спира, да е безопасна и надеждна, не ми влиза в полезрението [smilie=sarcastic.gif] Е сега ще рипна да сменям/пребоядисвам някакви пластмаси, за две, три....десет деруги [smilie=fool.gif]
remix

Шкода Новак

Мнение от remix »

MHlebarov написа: 20.09.2022, 23:49:29 ъъъ, сега ме озари...
: фолио?
Питах няколко човека, които се занимават с фолио и ме отрязаха. Нямало да залепне.
NRG написа: 21.09.2022, 08:46:55 Ако няма разлика в броните (смятам, че няма), според мен, пре спокойно, може да се ДО боядисат суровите пластмаси.
Има малка разлика във формата. На L&K e малко по издадена в долната част и според мен, отваря доста:

Изображение

Отказаха ме малко от боядисването. Казаха, че трябва да се изшлайфа хубаво матираната част, след това някакви специални основи и на края има голям вариант да се спука боята в някакъв момент.
В kopacek видях, че имат никелирана лайсна , която имитира ауспусите на L&K и е за Style броня.
Драгомир написа: 21.09.2022, 09:43:33 Ако имаш рама на Кодиак L&K, отиваш в ЕТ
Това е добра идея. Ако някой има L&K FL, да сподели рамата на лично :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

На баир лозе правиш.

Тестовия Кодиак в ЕТ беше черен. Не ги ли видя тия брони и лайсни тогава? Аз още тогава ги забелязах и знаех, че седи смотано, даже и на бялото. Ама как иначе ще ти вземат още 20 бона за L&K или SportLine....

Майната им, не се вкарвай във филми, ще опукаш едни 5-6 бона за глупости.
Бееееее.....
remix

Шкода Новак

Мнение от remix »

Цецо75 написа: 21.09.2022, 10:57:04 На баир лозе правиш.
Прав си. Не ми направи такова впечатление тогава,а ѝ на конфигуратора не излезе.
Работата си е дебела от всякъде. Ще трябва да се поръчват части (няма да е само бронята), после боя, после разглабяне и напасване ... сервизи .. майстори ... А точно това е една от причините да си взема нова кола ... да не се занимавам с горе изброените :)

5-6к няма да дам ... мислех си за 2-3к.
Не съм се решил да го правя.
Просто проучвам какво и как да стане :)

След някоя друга година, ще почнат да излизат 2ра ръка брони от тоталки ... тогава ще е по-лесно
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”