*да отбележа, че тая jet oil-а даже не беше някаква лъскава, ми си беше край Солун на околовръстното някаква бензиностанция с вид на там дето на село зареждат мотофрезите и с кенеф в отделна, не особено поддържана пристройка.
Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
sasho
- Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG
Не знам какво сипваме тук, засега съм най - доволен от на ромпетрол нафтата, ама преди 2 седмици се върнах от Гърция, където сипах на почти същата цена, като тук тогава, без 25те стотинки (на 1.70 евро) евтинанафта от някаква бензиностанция, дето не ми беше известна до тогава, jet oil, вървеше после колата все едно съм налял v-power и на компютъра ми даде с 2 на 100 по - нисък разход. После сипах на връщане на avin, същата работа. Прибрах си се, отидох на ромпетрола, в гърция като сипя догоре ми дава до следващо зареждане 900км, тук стандартно 800 (знам, че това не са реални стойности, но разликата за мен е фрапантна някак си). Та така 
*да отбележа, че тая jet oil-а даже не беше някаква лъскава, ми си беше край Солун на околовръстното някаква бензиностанция с вид на там дето на село зареждат мотофрезите и с кенеф в отделна, не особено поддържана пристройка.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Гръцката нафта няма добра слава и има повече отклонения от българската (изследване на European Environment Information and Observation Network
https://www.eionet.europa.eu/etcs/etc-c ... 220323.pdf)
Прилагам за България и Гърция таблиците с отклоненията (БГ е с едно отклонение)...

Зареждал съм и аз дизел на различни места в Гърция, нямам много километри - 2-3000, но освен от по-хубавия на места асфалт, не бих казал, че усещам някаква разлика в поведението на мотора. Разходът е по-нисък, защото и ограниченията в Гърция са по-ниски, а и от жегата гумите са на повече атмосфери (това последното е донякъде шега
)... но чак 2 на 100 по-нисък разход... компютъра ти го е дал, но не казваш и останалите променливи - средна скорост, денивелация, товар и т.н.
С вода да напълниш резервоара, компютърът пак ще показва 800-900, в зависимост от средния разход през последните километри каране...
Иначе, в България и аз сипвам само на Ромпетрол, когато мога. Последния път ми се наложи да избирам OMV или гаZпром и четох, че уж на газпром идвало от модерна сръбска рафинерия, нафтата била бистра и бла бла... минах повече от 1/2 резервоар и се чувства добре и с нея - не правя разлика от ромпетролската. Ръгам и добавка BDC.
https://www.eionet.europa.eu/etcs/etc-c ... 220323.pdf)
Прилагам за България и Гърция таблиците с отклоненията (БГ е с едно отклонение)...

Зареждал съм и аз дизел на различни места в Гърция, нямам много километри - 2-3000, но освен от по-хубавия на места асфалт, не бих казал, че усещам някаква разлика в поведението на мотора. Разходът е по-нисък, защото и ограниченията в Гърция са по-ниски, а и от жегата гумите са на повече атмосфери (това последното е донякъде шега
С вода да напълниш резервоара, компютърът пак ще показва 800-900, в зависимост от средния разход през последните километри каране...
Иначе, в България и аз сипвам само на Ромпетрол, когато мога. Последния път ми се наложи да избирам OMV или гаZпром и четох, че уж на газпром идвало от модерна сръбска рафинерия, нафтата била бистра и бла бла... минах повече от 1/2 резервоар и се чувства добре и с нея - не правя разлика от ромпетролската. Ръгам и добавка BDC.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Не знам как ги усещате тия разлики в горивото. Имал съм и PD и CR автомобили и много рядко съм усещал разлика, като предимно това е било в миналото. Между V-Power и нормалната нафта гъзомера не усеща никаква разлика. Разлика в разхода съм засичал, но предвид, че нищо друго не е константа - не съм напълно убеден, че е от горивото (само). Придържам се към ромпетрол-ската и така.
В петък пробвах и Круизката(София) нафта - ами .. не се усеща разлика спрямо другите.
В петък пробвах и Круизката(София) нафта - ами .. не се усеща разлика спрямо другите.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Сипвам нафта из цяла Европа и разлика не съм видял.
Едно време на бензин и газ съм усещал драматични разлики ... обаче на кюмюра... тц
За дълговременните ефекти за мотор, дюзи, филтри... нямам как да ги оценя. Но като вървеж и разход... все тая.
Едно време на бензин и газ съм усещал драматични разлики ... обаче на кюмюра... тц
За дълговременните ефекти за мотор, дюзи, филтри... нямам как да ги оценя. Но като вървеж и разход... все тая.
Бееееее.....
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
И тук да го спомена.
Каквото и да се прави.
Рано или късно с дизелите става това- англичанка на реални 90 000 мили 3.0 Битурбо 313кс
Бензините пък си правят нагари по клапаните.
Искат си яко стъпка колите - за градско се убедих - ток и това е, след като @zorozlatanov, ми показа неговият AC/DC
След смяна на леглата на дюзите не се чува тая кола.

Каквото и да се прави.
Рано или късно с дизелите става това- англичанка на реални 90 000 мили 3.0 Битурбо 313кс
Бензините пък си правят нагари по клапаните.
Искат си яко стъпка колите - за градско се убедих - ток и това е, след като @zorozlatanov, ми показа неговият AC/DC
След смяна на леглата на дюзите не се чува тая кола.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
- odo
- Гараж: Х3 М40i
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
95 ли сипа?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- odo
- Гараж: Х3 М40i
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Може и газ
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Дреме му на шпека. Някой пишман баровец, ша му се зарадва след време. Може човека да има възможности и да си има самолет, дреме му за тоз варел.
И както обичам да казвам:
Някои мислят, като имащи, други, мислят, като нямащи.
И както обичам да казвам:
Някои мислят, като имащи, други, мислят, като нямащи.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!

![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)