Kodiaq 2021 FL впечатления.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

Цецо75 написа: 11.08.2022, 15:11:28 Тоест един ден пробвах, цъках, псувах... накрая като ми поиска и втория ключ му теглих майната. Що трябва да е просто, като може да е сложно да го е.а...
Напълно съм съгласен. На Г8 е същото. След като станеш основен потребител с двата ключа работата не се улеснява. Почва една кореспонденция по мейла. И ограничаване на функции ако забравиш да потвърждаваш, че си основния потребител. Изобщо, все "улеснения". [smilie=pardon.gif]
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

shpeki написа: 11.08.2022, 20:45:26 Постоянно решение е Apple watch и Iphone.
тва е само ако си със съвременна кола :D Моята шкода горката, понякога ѝ става лошо и почва да disconect-ва и connect-ва в несвяст. Друг път пък няма проблеми. Предполагам, че софтуера на самото радио/bluetooth и т.н. е стар, щото пък телефона и часовника са up to date :) Каня се да отида да питам в Еуратек дали няма някакъв update ама все не стигам до това.
remix

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI

Мнение от remix »

Малко ъпдейт от мен - Много ме дразнеше lane assist-a и се разчетох, защо на супърба беше супер, а тук не става.
Това, което търсих се казва Adaptive Lane assist, което е допълнителна опция и целта ѝ е да държи автомобила в средата на пътното платно, а не да те лашка от едната маркировка до другата , както прави Lane assist-a.
Прегледах си договора за доставка и там изрично е упомената тази екстра, но в менюто за асистентите я няма:

Изображение

Попаднах на една тема в obdeleven форума, точно за активирането на адаптивния асистент.
С малко кураж от страна на @JORDITO, се престраших и закачих кабела за колата.
Успях да си активирам менюто на дисплея и да пусна адаптивното водене.
Много по-добре е :)

Изображение

Ако някой иска да си добави адаптивния асистен, мога да постна линк, но за целта ще трябва VCDS HEX-v2 или obdeleven pro

Имам един друг, доста дразнещ проблем, който не мога да хвана още ...
При определени условия, в колата се чува една лека вибрация.
Аз я чувам около волана или зад дисплея. Много е трудно да се хване.
Натисках всички пластмаси, мърдах волана, блъсках колонката ... не се променя.
Четох преди няколко дни за един карок от форума, който имал подобен шум зад волана и смяната на лентов кабел не помогнала.
Оказало се нещо не добре сглобено. Не ми се иска да ходя да се разправям с еуратек, те да карат колата и да кажат, че не са го чули и тн ...
Ще се мъча да го локализирам и после ще ги карам да разглобят.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

remix написа: 20.08.2022, 21:08:29 Имам един друг, доста дразнещ проблем,
Не търси задължително проблема, от там, където го чуваш. Карах навремето една чисто нова Киа и ужасен звук супер много ме дразнеше от към скоростомера/таблото. Блъсках го и спираше за кратко. Мой колега караше същата и проблема се оказа в огледалото за задно виждане. Как го докоснех и шума спираше. Забих един регистратор м/у стъклото и огредалото и шума изчезна за винаги.
Та опипвай и натискай навсякъде, особенно на колонката между предното и странични стъкла.
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

remix написа: 18.07.2022, 20:53:35 И от всички опити, не успях да я излъжа за успоредно паркиране. Всеки път иска да влиза перпендикулярно и назад
При мен може да се смени опцията за паркиране с натискането на паркинг асистент бутона още веднъж. И аз докато го открия пообиколих доста :D
petarkadiev

Шкода Новак

Мнение от petarkadiev »

Здравейте, аз направих поръчка за L&K 2.0 tdi 150hp началото на април.. още няма отговор от ЕТ, казаха ми около 6 месеца.
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Мнение от alexinchains »

Приготви се за повече, при моята поръчка от началото на февруари, седмицата за производство се върти около 45та непотвърдена, но може и да се е изместила още по натам, защото моят дилър вече спря дори да отговаря на месечните ми запитвания за ъпдейт.
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Мнение от fancko »

Аз поръчах и от тогава не питам. Когато тогава.
Така е най-добре е за нервите.
icohohi

Škoda Фен

Мнение от icohohi »

petarkadiev, alexinchains, fancko, колеги тази тема е по-подходяща за време за доставка https://www.skoda-bg.com/forum/viewtop ... &start=165
По темата - багажник на 5 местен със седалки максимално назад събира точно 90 буркана ако някой го интересува [smilie=sarcastic.gif] Изображение
stivek

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Vision FL 2021 1.5 TSI ACT

Мнение от stivek »

Да споделя и моите впечатления след първите 3500 км.
Кодиак Vision, 1.5 TSI, ръчни скорости, без 4х4. Поръчана през февруари, дойде в началото на август.

Усещанията за удобство, стабилност, управление са доста субективни, но за нас колата надхвърли очакванията ни.
От екстрите ни радва най-вече панорамния покрив.
За асистентите:
- автоматичните дълги/къси - много удобни
- адаптивните матрични фарове - изключителни. Начинът, по който се затъмняват отделни сегменти, но пътя остава видим, прави нощното каране изключително леко.
- адаптивен темпомат - върши работа донякъде, но ако е включено и разпознаване на пътните знаци, трябва да следиш знаците, за да не те изненада с внезапно намаляване. На магистралата отчита и ограниченията на скоростта при лошо време и намалява доста рязко, което може да изненада движещия се отзад. Необходимо е да се спре разпознаването на знаците, при ползване на темпомата. Надявам се някой ъпдейт да подобри това.
- асистент за лентата на движение - доста досадно. Изключен е. Може да е полезен при дълго нощно каране по магистрала с много тунели, когато умората се натрупа.
- асистент за автоматично паркиране - все още не съм го ползвал.

Очаквах да има повече възможности за персонализация на виртуалния кокпит, но и съществуващите вършат добра работа.

Приятна изненада е разходът. Очакването ми беше за около 7-7.5/100 комбинирано, отчитайки къде обикновено се движим. Оказа се 6.4/100 до момента, при средна скорост 50км/ч. Карането, като % време, е около 20% градско, 50% извънградско (Искърското дефиле и разбитите междуселски пътища на Северозапада) и останалото магистрала, все в натоварен трафик.

Обемът на багажника няма нужда да обсъждам. Горният пост казва достатъчно :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Много добър разход, на мен толкова ми дава дизела, вярно по - тежък и с 4х4... но разликата определено е малка.

Интересно ще е колега с 190 коня бензин и 4х4 да сподели разход.
Бееееее.....
5rar

Škoda Фен²

Мнение от 5rar »

stivek написа: 05.09.2022, 11:54:06 Приятна изненада е разходът. Очакването ми беше за около 7-7.5/100 комбинирано, отчитайки къде обикновено се движим. Оказа се 6.4/100 до момента, при средна скорост 50км/ч. Карането, като % време, е около 20% градско, 50% извънградско (Искърското дефиле и разбитите междуселски пътища на Северозапада) и останалото магистрала, все в натоварен трафик.
Принципно е изненадващо за тоя ТУЧ, но 1.5TSI си е вече доказано оптимизаран двигател. Скоро ще започнат да вграждат и EVO 2. Би трябвало да паднеш и на 6/100, като навъриш още малко км. И да не чакаш 30К км., за смяна на масло. С 50км/ч средна скорост на около 12К км. е "здравословно" да го сменяш.
icohohi

Škoda Фен

Мнение от icohohi »

Цецо75 написа: 05.09.2022, 12:04:45 Интересно ще е колега с 190 коня бензин и 4х4 да сподели разход.
пресен от днес - от Банско до София 7.9л.
Разбито - от Банско до Благоевград 5.5л но то е все нанадолнище и средна скорост 90км/ч. От Благоевград до София по магистралата 145 по темпомат 140 по GPS. 8.8л.
Аватар
LeDech

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI
Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

Благодаря icohohi! Очаквам нашата "мечка" след няколко месеца и определено ми е полезно да се ориентирам в разхода.
Градско дали можеш да споделиш как върви разхода?

От написаното се очертава масовите чуждестранни ревюта да се окажат верни... Което не е крайно зле :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

icohohi, Значи с кило горе долу отгоре спрямо дизела при еднакви коне и другите неща.

Ами много е добре за бензина тоя разход... почвам малко да се замислям, ама свирено вече.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”