Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Различни са колонките от които пълним...затова са различни впечатленията.
Намирате си "правилната" за района колонка и само там... аз карам вече 5000 км OMV100 EKO 100 SHELL 100 но тъй като не познавам колата и не настъпвам до ламарината няма разлика с последното зареждане v power 95.отделно си трябват 2-3 зареждания за да се направи съпоставка. Иначе си карам youngtimer-a само с еко 95,гори около 0.5 до 1л повече от vpower95 но върви еднакво,лукойл,омв,петрол са били по зле [smilie=pardon.gif]
Дизел... скъпия е по добре от обикновен,но пак зависи от колата ,сезона , стила на шофьора и колонката където сипваш, караме авио и v power ,motion-a нещо не се тачи.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

fallenfbsd написа:odo, да те попитам - препоръчваш ли да ги слагам докато е нова и като цяло дали има смисъл да слагам скъп дизел + тях или само скъп дизел или по-евтин + добавките?
Както са ти казали колегите, това си е твой избор. Аз си зареждам обикновен дизел с добавки Xenum, ако искаш ще ти дам от моята да пробваш един резервоар.
На Фабията от първия резервоар слагам добавка за бензин, не съм пробвал от "премиум" бензините, защото и космическо гориво да заредя жена ми нищо няма да разбере. Като мина в TSI team ще ги пробвам и ще си слагам добавки :)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

BlackPearl написа:Тази тема е безкрайна, всеки си има собствено мнение и убеждение.
Аз на Фабията си бухах (както много пъти съм писал), двутактово масло(за който няма ДПФ и комън рейл - горещо препоръчвам) и добавка.
Сега на Октавията, на Pro Tec много ми хареса добавката.
Иначе : само V-Power (на Фабията дизел, на Октавията 100октана Nitro).
На Xenum съм ползвал повечето добавки.
VX500 си струва парите. Добавката за скоростни кутии също е много добра. (мое впечатление, разбира се)
Карал съм малко с естерно-керамичното им масло..... никакви забележки.
За Бардал, само ще кажа: Октан Бустера , този който се взема за ралита - 1литровия , който е 200+лева , има не голяма..., а ОГРОМНА РАЗЛИКА.
Е това е добавка, но не е за всеки двигател. И трябва много прецизно да се дозира за съответния резервоар.
fallenfbsd- нищо няма да и стане да бухаш хубав дизел и хубава добавка. Но, всеки сам си преценява.Някой не вярват, че има хубав дизел :)
Аз винаги съм си карал - гориво + добавка, няма значение на 2км ли е или е на 200хилки.
Ще тествам и LukOil ECTO diesel да видя, като цяло бензините все от Шел Nitro+ съм им зареждал и най-доволен.

Дай директно кажи коя на Xenum или Bardhal да сипвам като добавка на по-скъпите дизели?
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Svetilio, къде е ок Shell-а за дизела, ако случайно зареждате някъде в източния край на София - Младости - Студентски - Гео Милев.

btw - обикновения бензин на Шел хич не понасяше на атмосферката, която карах. Ама хич. След Nitro+ предпочитах Rompetrol на Дружба. При много коне и турбо вероятно е по-малка разликата, но с 1.6 атмосферен веднага усещах по свободен ход,ускорение и тяга.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

fallenfbsd написа: Ще тествам и LukOil ECTO diesel да видя, като цяло бензините все от Шел Nitro+ съм им зареждал и най-доволен.
без да ангажирам никой с мнение но прескочи OMV и Lukoil в Рз. Все едно ти мятат бонус тегло 4 торби цимент с горивото ;) ...това спрямо бензин и дизел от Сф или ВТ...
Разградската група да каже но аз там само на shell ходя... [smilie=pardon.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Аз съм най-доволен от тази на Лики Моли : Това ползвах около 100 000км на Фабиата и съответно за бензин на Октавията.
https://www.google.bg/search?q=dieselzu ... Gyj7C2M%3A
След като пробвах PRO TEC, мисля сега на тяхния octane booster да мина.
Изображение
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Абе,хора,къде я виждате тази разлика в горивото на различните бензиностанции и колонки?
Трета дизелова Шкода зареждам от 10години само на ОМВ в БГ и в Европа и разлика не усетих.Отделно дизелов Пасат помпа-дюза и нова Тойота.
Преди това фирмата ни беше към Шел и при тях-никакви проблеми!
Аз ли нищо не усещам,тъп ли съм,не знам?
Мисля,че преигравате по въпроса с горивото.
И още нещо,при ОМВ горивото е централизирана доставка и е едно и също на всички бензиностанции.Само търговската дейност е отдадена на различни оператори(наематели на обектите).
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Аз разлика между различните вериги и колонки не усещам, но усещам като карам с добавки и без.
Ползвах доста време на Лики Моли - Speedtec, после минах на Бардал BDC (доста по евтина), 2т масло също съм ползвал.
Сега напоследък почнаха и другите вериги да рекламират скъпите си горива - едното било много чисто и двойнофилтрирано, другото щадяло двигателя, третото почиствало, четвъртото намалявало триенето в мотора и т.н. според мен изсмукани простотии от някой маркетингов отдел...
С Искрен съм съгласен - всеки сам си намира от какво е доволен и решава какво да ползава.
И аз сложих последният път на маслото XENUM VX500, също има и други "friction modifiers", които хората ползват и има достатъчно тестове, че работят.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Оня ден реших да заредя от "Еко" авиодизела им.Вървенето осезаемо се промени и стана много по-отзивчива и пъргава,особено в ниските обороти.Такава разлика от промяна на гориво досега не съм усещал и не съм вярвал ,че може да има,но е факт.
Dieselgate Team member
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

zar, коя бензиностанция?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

На входа от Созопол след надлеза над кръговото веднага вдясно на околовръстния път :) След като слезеш държиш вдясно и намали ,защото със висока скорост може и да я пропуснеш :) На "Мондеото" ми си спомням ,че още когато я откриха преди около няма 10 години зареждах оттам(тогава имаха едно гориво мисля ,че Дизел + се казваше) и колата вървеше също много добре и даваше добър разход.
П.П:Възможно е и на добра партида да съм попаднал!
Dieselgate Team member
Аватар
yoyof1

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 2 1.9TDI '05 BJB

Мнение от yoyof1 »

За тези, който са слагали двутактово масло. Колко слагате на един резервоар?
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

На 40-45литров резервоар - 200-300мл. съм бухал аз!
Разреждах си го със добавка за дизел на Лики Моли - Дизел Зузатц - от едното към 250мл. и от другото към 250мл. в бутилка от 0.5 л минерална вода и си го слагам преди да заредя на празен резервоар.
Изображение
Аватар
yoyof1

Шкода Новак

Мнение от yoyof1 »

BlackPearl написа:На 40-45литров резервоар - 200-300мл. съм бухал аз!
Разреждах си го със добавка за дизел на Лики Моли - Дизел Зузатц - от едното към 250мл. и от другото към 250мл. в бутилка от 0.5 л минерална вода и си го слагам преди да заредя на празен резервоар.
ОК. Отивам да изгоря 50l нафта [smilie=pleasantry.gif] 1кола
онзи ден заредих....
Следващия път, ще го направя, както казваш!
Аватар
yoyof1

Шкода Новак

Мнение от yoyof1 »

Развитие по добавките....
От извесно време, на загрял двигател и около 2000об. имаше едно странно тракане. Ходих при Сами и се установи, не на 100%, че проблема е от дюзите!
Е какво да паравим, Сами и Васко казаха да сложа 2Т масло в горивото (за това бе по-горния пост).Сами ми каза и за добавка на Liqui Moly. Е сложих 2Т масло, но на пълен резервоара. Нямаше ефект!
Изгорих 20 л нафта и по съвета на Black Pearal, направих следната комбинация 350мл Likqui Moly за почистване на дюзи от Кауфланд и 350мл 2Т масло от Еко (за маслото няма значение какво ще е). Микса го сипах на половин резервоар и го допълних. Заредих от безиностанция Еко.
И след 300км, о чудо!!! Тракането напулно изчезна, или не е тъка отчетливо и постоянно!
Смятам да повторя, потретя или да ми стане навик това с добавката.
IMG_20160920_133603.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”