95 бил 98 - сериозно ли е това??? Сега разбирам, че сме въодушевени от ниските цени, ама айде да си говорим поне реално като смятаме и да не сравняваме ябълки с круши. Съпоставяме като цена бензин 95 (дето бил 98...) със 100 октана на Шел? Защо?
Ето цените към днешен ден на 100 октана за България:
Shell V-Power Racing - 3,67 лв./л
Круиз 99+ Energy - 3,36 лв./л
И двете имат 25ст. отстъпка. Едното няма допълнителна с чип, тоест на Круиз излиза 2.96 лв./л с форумната, на Шел 3.42 лв./л.
За мен лично - пълня по средно 3 резервоара на месец по 60 литра (180 литра). Тоест давам за 100 октана Шел 615 лв на месец, на Круиз бих давал по 532 лв на месец. Разлика от 83 лв месечно. С моето каране съм преценил, че искам и имам възможност да ги давам, за да зареждам на Шел 100 октана.
Същото важи и за бензин 95 срещу 100 октана при мен (от една и съща бензиностанция) - там разликите са още по-малки и още по-малко има смисъл да ги мисля. Това за някой като ме пита, защо не слагам 95 (да пестя).
Хора, които карат много и въртят - разбирам да си правят друга сметка, моята "масонската" е тази и съм ОК с нея. Лекцията, че 99 Круиз и 100 октана V-Power Racing са едно и също гориво също можем да я спестим, щото съм сигурен, че някой ще го напише отдолу.