Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Parisatis написа: 14.08.2022, 16:56:29 Е няма да се хвана да ходя до другия край на града за
Е то, баце, Люлин си е друга вселена [smilie=pardon.gif] Зареждайте си там от скъпото, и без това КПП "Тунело" е в ремонт и няма къде да мърдате много [smilie=sarcastic.gif] И все пак не схващам шофьорската иконимическа мисъл, как едните, дето държат високи цени, ще фалират другите, дето продават като луди, но малко по евтино [smilie=pardon.gif]
Parisatis

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS

Мнение от Parisatis »

Taratajki написа: 14.08.2022, 17:32:25не схващам
Викаш бързо схващаш, но трябва много да ти се обяснява.
Аз такива дето продават като луди не съм видял. Всички собственици на бензиностанции се оплакват. Е освен няколко, на които очевидно им се прави реклама срещу отстъпка. В малките бензиностанции дали зареждат тези с по-хубавите коли ? Там рискуват само тези с евтините коли и малкото пари. А те карат малко. И зареждат малко.
Тези дето продават малко по-евтино, едва връзват бюджета за заплати, наеми и т.н. Те го правят като последен опит преди да затворят. Те намаляват печалбата си на и под санитарния минимум. Няма да издържат дълго така.
Бих се обидил на тема люлинчани, но като стана дума за Герена ... Дълги години съм живял на центъра и после близо до tuningmania, но не бих заменил Люлин, за прехвалените Лозенец, младост, надежда...идват ми в повече. От малкото квартали с градинки, гледка от прозорците и т.н. От едната страна виждам Витоша, от другата Стара планина. От едната страна ми е училището, а от другата детската градина на детето. Направих така, че и да работя в квартала. Няма проблем с паркирането. Гледам уикендите да съм на вилата. Живота е много по-спокоен.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

Parisatis написа: 14.08.2022, 18:19:56 Там рискуват само тези с евтините коли и малкото пари
М, да, експерт си. На тая на Герена само въшльовците от Левски, с евтинки А8-ци съм виждал да зареждат. На Кристал в Надежда, дето са от тия с малките печалби, опашки, на Круиз мо'е да се отвисиш, щото всичко до горе тъпче. И не, аз не искам да обиждам люлинчани, но е факт, че си е отделен анклав. Дори "горивната политика" се доказва. Ще поживеем, ще видим, кой ще фалира, кой ще забогатее. Аз си зареждам в евтинджоските обекти, в които бензина се подменя 3 пъти на ден. В големите само за пикане и кафе [smilie=pardon.gif]
Parisatis

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS

Мнение от Parisatis »

Taratajki написа: 14.08.2022, 22:01:43 въшльовците от Левски, с евтинки А8-ци съм виждал да зареждат
Няма да се учудя и на газ да са. Колко "баровци" такива съм виждал.
dannyvrs

Шкода Новак

Мнение от dannyvrs »

Зареждам винаги различна нафта не знам в България как правите разлика в бензиностанциите и работа на двигателя 😂
Малко двутактово масло в нафтата и добавка на Бардал Бдц
Никакви други добавки не са нужни ако двигателя си работи ок и няма нужда от чистене или запушен инжектор
масло не препоръчвам да се слага на коли с дпф или само 100 тина грама през 3 резервоара
С бардала също да се внимава той дига октановото число но ако се прекали може да изгори гумички и клапани
Това е моят опит и мисля че
няма квомдруго да му се “ измисли “
Успех
Аватар
SHQ

Škoda Фен

Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp

Мнение от SHQ »

digitalundgrd написа: 14.08.2022, 12:09:19 Време беше, пак бая време изкара тоя измекяр [smilie=sarcastic.gif]
Не знам що го нареждате Марешки, ама откакто отвори обектите си,
нагледно доказа, че цените са изкуствено завишени. В момента във
Варна държи 3,10 за нафта, Круиза до него е на същата цена, другите
3,42 - 3,50. Еми ако го няма Марешки дали Круиза ще се пускат толкова
ниско- едва ли. И опашки доволно, вчера към 19:00 отидох, в 19:30 бях готов.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

SHQ,

Освен бензиностанции, Магарешки има и аптеки ;) Как му излиза накрая сметката като продава на цени под доставните? Работещият в аптеките му персонал е най-ниско платен в бранша (предимно баби в пенсионна или предпенсионна възраст). Защо като е толкова великодушен не им вдигне заплатите, щом може да си позволи да продава на загуба години наред?

Това с "пропагандата" за ниски цени на бензина го вкара в парламента преди време.

Направиха мисля и журналистическо разследване тогава и се изясни схемата му с евтиния бензин (В.Ахчиева). Нали не смяташ, че Марешки е Робин Хууд или благотворително дружество работещо за народа [smilie=sarcastic.gif]

Та това, че в твоя случай нафтата ти излиза най-изгодно при него, не е поради факта, че бат Веско е голем пич ;)

П.с. не знам как е при вас във Варна, но тук в София мисля, че не приемаха плащане с карта. Приемаха плащане само в кеш/в брой/на ръка хахаха. Защо според теб? Спестяваха банкови такси или кеша може "леко" да не се осчетоводи като примерно на 20-30% не се пусне касов бон... (Разчита се на това, че не всеки клиент си го чака или изисква).
Аватар
stt

Шкода Новак

Гараж: Шкода Карок

Мнение от stt »

Изображение
Цени на едро на Зара. Нали се сещате, че бензиностанциите го взимат още по-евтино.
И на 3.10 си имат достатъчно печалба - поне 30-40 стот, ако не и нагоре.
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

Важното е че "няма" картел....
mykacu

Škoda Фен

Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)

Мнение от mykacu »

SHQ написа: 15.08.2022, 12:27:04
digitalundgrd написа: 14.08.2022, 12:09:19 Време беше, пак бая време изкара тоя измекяр [smilie=sarcastic.gif]
Минус 25 стотинки дава ли? Допълнителна отстъпка на компанията има ли?

Вчера заредих нафта на Ромпетрол във Варна на 3.10 с отстъпките, не знам какво точно е показал този измамник, където в аптеките му даже и пликчета вече нямат.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

dannyvrs написа: 15.08.2022, 09:49:33 ...С бардала също да се внимава той дига октановото число...
при дизела е цетаново число ;)
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Този месец така се случи, че всяка седмица ми се събират по 5-600км извънградско. Никога не съм зареждал на Круиз. Мисля да тествам 2-3 пълни резервоара от тяхната 100-ца, за да видя дали ще усетя разлика спрямо Шел В-пауър от към вървеж и разход и ще докладвам [smilie=hunter.gif]
Аватар
Никола Иванов

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG
Обратна връзка:

Мнение от Никола Иванов »

Тук, в Стара Загора зареждам дизел на 3.16 преди субсидията от -0.25. Тоест излиза на 2.91.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

digitalundgrd написа: 15.08.2022, 17:16:33 2-3 пълни резервоара от тяхната 100-ца
Баш сега аз не бих [smilie=pardon.gif] Те са бюджетна бензиностанция и в момента, при тези цени, едва ли 99+ им върви много. Аз жулим 95 и добавка от Цеко "@ЦецоNOL [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
SHQ

Škoda Фен

Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp

Мнение от SHQ »

mykacu написа: 15.08.2022, 13:47:08
SHQ написа: 15.08.2022, 12:27:04
Минус 25 стотинки дава ли? Допълнителна отстъпка на компанията има ли?

Вчера заредих нафта на Ромпетрол във Варна на 3.10 с отстъпките, не знам какво точно е показал този измамник, където в аптеките му даже и пликчета вече нямат.
. Марешки и круиз са на 3.10 редовна цена. На круиз отстъпка дават, вчера излезе 2.85 нафтата, на Марешки не съм зареждал скоро, няма причина да не дава отстъпката.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”