Octavia III Laurin & Klement, 1.8 TSI

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
xor

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia III, 1.8 TSI, L&K
ex: Skoda Octavia II, 1.9 TDI DSG, powered by Günter

Мнение от xor »

Здравейте, колеги!

Дойде време и аз да пусна тема за една бъдеща форумна красавица. За сегашната (Octavia 2 Elegance, 1.9 TDI, DSG) така и не се наканих да напиша нещо, но скоро ще й отдам дължимото в раздел "Продавам" ;)

Всичко започна от Octavia Vision - много ми допадна "визията" на колата с този пакет, а и с някои допълнения към него щях да докарам същото ниво като сегашната (която за добро или лошо доста ми вдигна летвата). Ходих на testdrive на 1.4TSI (вече бях решил да е бензин, но за това по-долу) и ми хареса доста. Започнах да си играя с конфигуратора и така един ден се осмелих да започна от ниво L&K и за моя приятна изненада крайната сума не беше много различна, тъй като повечето неща, които добавях към Vision ги имаше включени в L&K. Сами от своя страна ме донави за 1.8TSI, което съвсем наклони везните в полза на L&K.

И така, след дълго умуване, смятане и игра с конфигуратора, поръчах следния автомобил:
Octavia Laurin & Klement / 1.8TSI / Топаз кафяв металик, със следното допълнително оборудване:
(PDA) Алармена система с обемни датчици, допълнителна сирена и два сгъваеми ключа
(PFC) Избор на режим за шофиране
(PH7) Затъмнени задно и задни странични стъкла
(PKC) Пакет Simply Clever
(PPB) Пожарогасител под седалката на водача
(PT3) Универсална Bluetooth подготовка за GSM с гласов контрол
(PW0) Подгряване на предните седалки
(9WT) Функция SMART LINK
(9T1) Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба
(3G2) ISOFIX накрайник за детска седалка на мястото до водача
(9S6) Бордкомпютър с цветен Maxi-DOT дисплей
(1SL) Усилен пластмасов щит под двигателя

Причините да се спра на този двигател са няколко:
1. До момента съм карал само турбо-дизели и малолитражни атмосферни бензинки (каквито никога не бих карал повече ;), та ми се щеше да пробвам и TSI.
2. С моето каране ще избия разликата в цената с 2.0 TDI след поне 3 години, а малко по-късно кoгато свърши гаранцията всички "екстри" на дизела като махових, ДПФ и т.н. остават за моя сметка.
3. Често се случва да карам по 2 седмици само градско на къси разстояния, което при новите DPF-и ще налага честа регенерация.

В момента карам DSG и много ми се щеше и новата да е такава, но за съжаление 1.8TSI се предлага само със 7-степенното DQ200, което до колкото съм чел имаше разни проблеми (вероятно са оправени вече). Освен това този двигател му идва на границата на допустимия въртящ момент, което ще рече, че най-вероятно няма да издържи при евентуани бъдещи ъпгрейди (за каквито 1.8 май има доста потенциал).

Бих се радвал да споделите мнения и препоръки за евентуани промени по конфигурацията на автомобила, докато още могат да се правят такива.
Аз примерно колебая за следните опции:
(6K2) FRONT ASSISTANT - Моля тези от вас които го имат да споделят мнения за него. Това което си мисля, че наличието на радара, би било предпоставка за евентуалент retrofit на ACC след време - според мен допълнителният хардуер който би бил нужен за това ще е само лостчето за ACC.
(8G1) Интелигентен светлинен асистент - автоматичен контрол на височината на късите светлини. Честно казано автоматично превключване на къси и дълги не ми трябва, но пък тази екстра добавя камера, която с допълнително кодиране може да отключи други екстри (евентуално)

За мен остава чакането... :)
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Аз ти се чудя на избрания цвят! Другото е добре.
Изображение
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Чудесен избор колега. Предполагам си наясно, че вече или скоро ще се приемат поръчки за фейслифта на Октавия 3? Аз бих добавил и DCC при финансова възможност.
TSI Team
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

Честита да ти е колега и леко чакане.
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
xor

Škoda Фен

Мнение от xor »

Цвета винаги е въпрос на вкус, но ...
1. Мен лично ми харесва много, не е традиционен като черно (сегашната е такава и всяка най-малка драскотина си личи), сребристо или бяло.
2. Интериора на L&K се предлага само в един цвят - кафяв, което идеално допълва екстериора.
3. Сивите TURBINE 18", и стоят много добре (лично мнение)

Моята трябва да изглежда точно така (като махнем, че тази на снимката е комби):
Изображение
Аватар
xor

Škoda Фен

Мнение от xor »

PRO написа:Чудесен избор колега. Предполагам си наясно, че вече или скоро ще се приемат поръчки за фейслифта на Октавия 3? Аз бих добавил и DCC при финансова възможност.
Дилърът не спомена нищо за фейслифт. Надявам се да не ме изненадат, като я получавам :) Колкото до DCC, не знаех че се предлага за Octavia. Да не би да е това:

(PFG) Адаптивен контрол на окачването, включително избор на режим за шофиране - "DRIVING MODE SELECT"
Аватар
VALDO

Site Admin

Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Ако струва 1700-1800лв.ще е то!
Изображение
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Супер комбинация, този цвят седи страхотно на L&K браво
Защо не изчакаш както те посъветва PRO за ФЛ?
Аз бих добавил ACC/ако няма в L&K/ DDC и автоматичните фарове.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Smart Light Assist - Тази екстра е задължителна. Тези дни ще направя клипче и ще Ви го покажа - за мен това е уникална екстра. Всеки който я види в действие - остава изумен (Това е за Супърб 3 - не знам обаче дали е същото за Октавия 3, трябва да се пита)

п.п. Не е същото ... Този Smart Light Assist - не се предлага за Октавия...
Последно промяна от SimichOil на 21.09.2016, 13:32:15, променено общо 1 път.
Аватар
xor

Škoda Фен

Мнение от xor »

VALDO написа:Ако струва 1700-1800лв.ще е то!
1760лв. - явно е същото. Ще почета за него, но не са малко пари.
Аватар
VALDO

Site Admin

Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Задължително се поинтересувай!
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Евала, евала!

Ще спестиш вътрешни драми с особеностите на дизела,пък ще си малък самолет. Ще ми се да можех да изчакам и аз преди няколко месеца.

Като цяло си я накичил доста, аз над L&K само затъмнени стъкла бих сложил. [smilie=sarcastic.gif]

Цветът не бих го пипал, той си е за Л&К,джантите също.

Колко караш на година?

Бтв колко ти излезе (може на лично) без допълнителните екстри 1.8 Л&К в момента?
Аватар
xor

Škoda Фен

Мнение от xor »

fallenfbsd,
Годишно минавам около 15К (40/60 - градско/извънградско). На сегашната вече съм сменял маховика (свиква се с мисълта), а DPF-а дори не съм го виждал да светва - само веднъж ми изписа нещо на maxidot-a, но докато му обърна внимание изчезна. После за всеки случай направих една врътка около 30 км по магистралата на по-високи обороти.

За допълнителното оборудване - повечето са дребни неща, част от които се учудвам, че не са включени в L&K като цветен maxidot и подгряване на предните седалки.
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Защо му натрапвате на човека нелепия фейслифт? Аз зная де - искате да кара нова, но грозна кола, та вашите да с по-хубави! [smilie=sarcastic.gif] Относно цвета - предполагам си знаеш, че в реалния живот блясъкът от шоурумската паста поизчезва и това страхотно блещукащо и вадещо очите (в положителен смисъл) кафяво на иложбения автомобил, изведнъж става едно доста безлично. То с повечето цветове (и най-вече черното) се случва същото де... Не че става грозна боята, просто ще се позагуби ефекта на иначе интересния цвят, което те е мотивирало да я поръчаш с него. С две думи този цвят иска постоянна поддръжка, ако искаш да си плакнеш очите с него :)
goAPR
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T