Грешно показание на външната температура
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
guzela81
Здравейте колеги,имал ли е някой следния проблем,като пусна климатика и показаното на външната температура се покачва драстично!!! Имам съмнение че датчика е някъде до перката на климатика и като върти завихря топъл въздух към датчика!!! Колата е Октавия 2.0 ТДИ 140.к.с.
-
guzela81
- 111E8
- Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW
Вчера и аз видях 48 градуса на Кулата, което едва ли отговаря на истината. Мисля, че е коментирано, че датчика специално на супърб 3 е на огледалото. Предполагам е сходна ситуацията и при теб.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Няма О3 2.0 TDI, която да е 140 к.с. Затова предполагам, че става въпрос за O2. Датчикът за външната температура на О2 е в долната част на бронята, зад черните пластмасови решетки. Там в тях от страната на шофьора има една кръгла дупка около 1.5 см, зад нея е датчикът.
Преди десетина години аз имах проблем с моя датчик, който се беше повредил и отчиташе около 10 градуса по-малко. Повредата на тези датчици не е нещо много рядко, но не е и честа. Смених го с нов, не си спомням цената, но беше тогава нещо от типа на 30-40-50 лв, не повече.
Ако обаче твоят датчик показва повече, най-вероятно проблемът е от стоене дълго време на място върху много нагрят асфалт или в задръстване, откъдето идва по-високата отчетена температура. Затова не трябва да се гледат показанията при стоене на място, а само когато колата е в движение от няколко минути и датчикът се е обдухал с въздух. Най-вероятно нямаш проблем с датчика, а той си е ОК.
-
guzela81
Колата е Октавия 2009г дали е О3 или О2 незнам от скоро съм собственик на Шкода и още не ги разбирам толкова ,но най интересното е че се случва само когато работи климатика иначе си показва вярно!!! Да това се случва когато съм повече на място ако колата се движи температурата пада но пак е по висока от вярната
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Виж го, може да е паднал и да се опира някъде - не е невъзможно.
- froggy
- Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017
О2 трябва да е. О3 ги пускат на пазара от 2013.
- dido123
- Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG
- Обратна връзка:
Как може да не си знаете модела на колите?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
dido123, имам вика една Шкода,
- Каква Шкода?
- Ми Октавия.
- Каква Октавия?
- Ми комби....![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
- Каква Шкода?
- Ми Октавия.
- Каква Октавия?
- Ми комби....
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
– Ми какво комби?
- Бяло.
- Бяло.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
С този ник не допускате ли, че е от женски пол (или подобен)
Това би обяснило някои недоразумения ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)