Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Еййй тая сокоизстисквачка, голямо обгрижване и се посвещава! Това го написах с идеята да попитам, къде е бургаската майна? Нещо мноо неактивен.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Е значи не съм чувал
За 12-15 хил. км. на година и трюфели мога да и давам
Цецо обикаля света. Нали е петролен магна(и)т
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Тази вечер заредих на Слатинското ОМВ. Една много вежлива женица беше на касата, която се възмути защо моята хубава Шкода нямала отстъпка 25ст.
Тя чак не ми повярва, че колата не спада в "одобрените" и ми извади инструкциите, които ОМВ са им раздали относно отспъките. Вътре изрично пише, че "категория M1 и производните (като M1G)" получават отстъпка. Т.е., ако са върнали някого с M1G - прецакали са го. N1 и N1G сме извън играта и жената след като ми видя талона и пак прочете инструкцията сама се увери.
Интересното е, че до мен имаше едно пиче с един кютук GLC, която се включи в разговора. Поисках да и погледна категорията на джипа - пишеше М1. Няма G, няма нищо. Тия категории са май - кой за каквато се добута.
Друго - жената потвърди, че в конкретното OMV зареждат гориво от Лукойл. Аз пък мога да потвърдя, че не само в конкретното.
Трето - шефът на конкретното OMV държал и някаква малка бензиностанция, която не е удобрена да раздава държавната отстъпка. Там свалят цените с 25ст./л и вече отстъпка имат всички.
Мой приятел, който живее в Бургас потвеърди, че Dega и B-Oil направили същата схема. Мен обаче от подобни ме е шубе да зареждам.
Тя чак не ми повярва, че колата не спада в "одобрените" и ми извади инструкциите, които ОМВ са им раздали относно отспъките. Вътре изрично пише, че "категория M1 и производните (като M1G)" получават отстъпка. Т.е., ако са върнали някого с M1G - прецакали са го. N1 и N1G сме извън играта и жената след като ми видя талона и пак прочете инструкцията сама се увери.
Интересното е, че до мен имаше едно пиче с един кютук GLC, която се включи в разговора. Поисках да и погледна категорията на джипа - пишеше М1. Няма G, няма нищо. Тия категории са май - кой за каквато се добута.
Друго - жената потвърди, че в конкретното OMV зареждат гориво от Лукойл. Аз пък мога да потвърдя, че не само в конкретното.
Трето - шефът на конкретното OMV държал и някаква малка бензиностанция, която не е удобрена да раздава държавната отстъпка. Там свалят цените с 25ст./л и вече отстъпка имат всички.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
-
deju
- Гараж: Skoda Octavia 3FL, 1.8TSI (Manual)
един въпрос към тези, които вече са се възползвали от отстъпката, гледат ли дали колата на колонката отговаря на представения талонPSG написа: 12.07.2022, 23:07:53 N1 и N1G сме извън играта и жената след като ми видя талона и пак прочете инструкцията сама се увери
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Въпрос на късмет. Едни гледат, други не гледат. 
- PSG
На Шел Подуяне има един заядлив касиер, който пред мен вдигна скандал на една жена, защото му даде талон но друга кола. Не мисля, че беше умишлено, защото намери правилния талон и с него пак си взе отстъпката. Според мен някои гледат, други не гледат. Тоя определено гледаше.deju написа: 13.07.2022, 11:42:21 един въпрос към тези, които вече са се възползвали от отстъпката, гледат ли дали колата на колонката отговаря на представения талон, защото и аз съм с N1, на мога да покажа талон на другата кола и да ѝ се запише нейния номер във въпросната разширена касова бележка.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Вчера зареждах на Лукавия ойл и надничаха през витрината да видят колата.
Дадоха и двете отстъпки, колата не е на мое име и нямаше проблем.
Имаше опашка, обаче, и нещата вървяха бавно. И то поради факта, че всеки чак като отиде на касата и почва да си бърка по джобовете и да си търси документите.
Касиерката действаше бързо.
Имаше опашка, обаче, и нещата вървяха бавно. И то поради факта, че всеки чак като отиде на касата и почва да си бърка по джобовете и да си търси документите.
Касиерката действаше бързо.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Същата работа като и с минаването на границата с Гърция, на която стават напсоледък големи опашки. Доста хора не са си подготвили предварително всички документи и се почва едно ровене...
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Това винаги много ме е дразнело в хората минаващи границаnmnikolov написа: 13.07.2022, 13:46:31 Доста хора не са си подготвили предварително всички документи и се почва едно ровене
Много е сложно да приготвиш талон на колата(заради него става ровенето) и лична карта/паспорт
Аз минавам за под минута винаги.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@igeorgiev82, и мен много ме дразнят. Грам съобразителност няма в тях. При нас всички документи са подготвени предварително в един джоб още като спрем на бензиностанцията преди границата.
- Kikovachev
- Гараж: O4 Skoda Octavia Edition 1.5 mHev DSG
VW Golf V 2.0 FSI DSG
Освен това тази година на случаен принцип са започнали и да отварят багажниците за проверка. Три различни семейства с деца ми казаха. 3 пъти лятото минавам всяка година и никога не са ми отваряли багажника. Някакви цигари търсели (IQOS?nmnikolov написа: 13.07.2022, 13:46:31 Доста хора не са си подготвили предварително всички документи и се почва едно ровене...
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Е и на мен ми поискаха да им отворя багажника на ГКПП Илинден преди 10 дена...Буквално погледна за 2 сек и вика затваряй ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- PSG
С отстъпки, без отстъпки, работата полеко-леко отива на "To be or not to be.....to be" - Туби or not туби.....туби. Гледам, съседите вече разливат нафтичка около блоковете.baijoro написа: 13.07.2022, 13:20:23 Вчера зареждах на Лукавия ойл и надничаха през витрината да видят колата.
- Stefanov
- Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift
Зареждам на Шел. Ония ден напълних резервоара за сумата от 170 лв + - там някъде. Поискаха ми малкия талон, дадох си и клубната карта на "Шел" от която мога да се възползвам, като допълнителна отстъпка и така горивото ми излезе 155 лв.
Всичко е една измама да оправдаят едни измислени надценки. Преди за 90 лв си зареждах до горе бензин и си карах цял месец.
Всичко е една измама да оправдаят едни измислени надценки. Преди за 90 лв си зареждах до горе бензин и си карах цял месец.
- Fibrom
- Гараж: O3 1.4 TSI 140 PS
Да споделя и аз моя опит с горивата:
Откакто взех колата нова през 2015г. незнайно защо й сипвах само на ОМВ бензин - първоначално 95, после 100-ца (с която уж ми се струваше, че повече върви, хаха).
От март месец смених ОМВ с Лукойл (обикновен 95 сипвам) и разликата във вървежа (нагоре) и разхода (надолу) е чувствителна.
Първоначално мислех, че е субективно усещане, но след сипани няколко резервоара оттогава насам, се убеждавам, че не е така.
Откакто взех колата нова през 2015г. незнайно защо й сипвах само на ОМВ бензин - първоначално 95, после 100-ца (с която уж ми се струваше, че повече върви, хаха).
От март месец смених ОМВ с Лукойл (обикновен 95 сипвам) и разликата във вървежа (нагоре) и разхода (надолу) е чувствителна.
Първоначално мислех, че е субективно усещане, но след сипани няколко резервоара оттогава насам, се убеждавам, че не е така.