Съвети/Препоръки при обслужване на Шкода Октавия III (5E5) дизел
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- iv4o_n
- Гараж: SKODA OCTAVIA III, 5E5, 2.0 TDI, 150к.с., 2014г.
@DoH_KuXoT, следваща седмица ще имам разговор с човек от сервиз, който се е сблъсквал с такъв тип запушванe и евентуално ще закарам автомобила при него за преглед.
-
venll
Тук няма маркучи след кулера, защото е закачен за главата на мотора и не може да се види нищо /вижте снимката/. Пробвах с малка камера през датчика, но нищо не се виждаше. С годините вътре се натрупват отлагания от картерните газове и е тъмна Индия. Може да свалите датчика и да го погледнете за следи от антифриз, но най-сигурният е байпас на антифриза.
Колкото до регулирането на температурата първо вижте дали силикагела е цял в казанчето. След това пробвайте да калибрирате климатроника. Натискат се едновременно бутоните АС и за настройка на въздуха срещу вас. Ако имате проблем с моторчета на климатроника ще си покаже с vcds.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
- deas
- Гараж: Octavia 1.9
Не се отваря защото е от другия форум.
Ето къде е бил проблема
Ето къде е бил проблема
Протекъл воден кулер на турбото
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
автоматичо ми променя линка , явно не се обичат двата форума, не знаех
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
След като има 2 форума, едва ли е станало поради много любов! ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)

- iv4o_n
@venll, преди да закупя автомобила му направих диагностика, vcds показа, че има проблем с клапата на въздуховода от шофьорската страна, въпреки това от както шофирам Шкодата, не съм усетил някакви аномалии от тази страна.
Заради посочените по-горе проблеми с въздуховодите калибрирах климатика още на третата седмица след покупката, но нямаше промяна в състоянието им.
Силикагел не съм забелязал да има, не знам дали си следял предишните ми постове към темата, но бях споменал, че при обслужване на автомобила в Еуротек ми казаха, че ми е бил спукан съда за антифриза и се наложи да го сменят, което ме кара да мисля, че причината може да е високо налягане в системата. Но в момента само гадая. Надявам се, че скоро ще разбера.
Мерси за препоръките.
Заради посочените по-горе проблеми с въздуховодите калибрирах климатика още на третата седмица след покупката, но нямаше промяна в състоянието им.
Силикагел не съм забелязал да има, не знам дали си следял предишните ми постове към темата, но бях споменал, че при обслужване на автомобила в Еуротек ми казаха, че ми е бил спукан съда за антифриза и се наложи да го сменят, което ме кара да мисля, че причината може да е високо налягане в системата. Но в момента само гадая. Надявам се, че скоро ще разбера.
Мерси за препоръките.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Щом сте проверили глава и т.н....Колера на колектора. Оем вземи само,има подобрен.
От него ти вкарва налягане във водата.Хвърля вода през разширителния съд. И парното от дясно се губи.
От него ти вкарва налягане във водата.Хвърля вода през разширителния съд. И парното от дясно се губи.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- iv4o_n
@bega4kata, мерили са ми въглеродния диоксид в антифриза и нещата там са ОК, ако това имаш предвид под проверка на глава.
- iv4o_n
Здравейте,
сагата май приключи. Резултата от посещениет ми при поредния майстор може да видите от снимката по-долу. Провери за наличие на CO2 в антифриза, за съжаление опроверга твърдението, че няма проблеми с главата и ще трябва да сменям гарнитура и дано само да е това, сумата за ремонт хич не е малко
. Сподели ми, че и това е били причината да не ми работи парното от центалните въздуховоди и тези в дясно и отзад. Разлива на антифириз от казанчето се случвало като загрее колата и работи по дълго на 2500обр., като тогава все вдигало налягането и връщало от казанчето. Преди това инспектира за запушване, като всичко по кръговете изглеждаше нормално. И така, започвам с това, но после ще видим.

сагата май приключи. Резултата от посещениет ми при поредния майстор може да видите от снимката по-долу. Провери за наличие на CO2 в антифриза, за съжаление опроверга твърдението, че няма проблеми с главата и ще трябва да сменям гарнитура и дано само да е това, сумата за ремонт хич не е малко

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
то винаги индикира,дори и на напълно здрави
От егр а и през колера отиват в антифриза изгорели газове като има проблем колера на колектора. Хем питаш хем не слушаш. Сваляй глава вместо колер
GUNTER SERVICE

- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
bega4kata, като не четат и не се интересуват "майсторите" на Гоуфове така е. Като направят главата,ще се усетят ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- iv4o_n
@bega4kata, @JORDITO,
момчета, не ме порицавайте, аз не съм специалист в тази област, опитвам се да намеря надежден сервиз и хора, които да ми открият решение на проблема. Като ходите на доктор, разчитате на адекватната му оценка за диагностициране и лечение като специалист в тази област. Не мен ми е трудно да реша сам, за това пиша и тук. За мен не е нормално да отида в официалния сервиз и да ми кажат, сменяме без да знаем къде е проблема. Аз какво трябва да направя, да отида в сервиз и да кажа, сменете ми кулера или егр-а.
Ако знаете, дайте кординати на надежден сервиз, който може да ми провери съответните компоненти или най-малкото да имат достатъчно опит, на който на базата на симптомите да оцени от къде може да е проблема, дори да не е и в София.
момчета, не ме порицавайте, аз не съм специалист в тази област, опитвам се да намеря надежден сервиз и хора, които да ми открият решение на проблема. Като ходите на доктор, разчитате на адекватната му оценка за диагностициране и лечение като специалист в тази област. Не мен ми е трудно да реша сам, за това пиша и тук. За мен не е нормално да отида в официалния сервиз и да ми кажат, сменяме без да знаем къде е проблема. Аз какво трябва да направя, да отида в сервиз и да кажа, сменете ми кулера или егр-а.
Ако знаете, дайте кординати на надежден сервиз, който може да ми провери съответните компоненти или най-малкото да имат достатъчно опит, на който на базата на симптомите да оцени от къде може да е проблема, дори да не е и в София.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
iv4o_n, правиш си един курорт във Варна, оставяш колата на bega4kata и след няколко дена си я взимаш оправена.