от скоро съм собственик на Шкода Октавия III (5E5), произведена е 2014г, агрегатът е дизелов, 150кс, ръчна скоростна кутия, комби и не е 4х4. Колата е нов внос от Италия, закупих я от местен търговец. Имам въпроси свързани с обслужването на автомобила и тъй като досега не съм карал дизелов автомобил, го има момента, че мога да пропусна нещо съществено при обслужването на автомобила. Четох някои теми из форума, които ми дадоха насока за част от въпросите, които имам, като какво двигателно масло да ползвам при обслужване и видях, че има доста позитивни мнения за Ravenol, като на базата на спецификацията съм се спрял на RAVENOL VMP SAE 5W-30.
Та конкретно, кои са системите на автомобила(двг., скоростна кутия, спирачна ситема и т.н.), които трябва задължително да обслужа и частите, които да сменя? Четох за този модел на Шкода, че освен стандартните ремъци се сменял и ремък на маслената помпа(ако не е и той към стандартните). Добре ли е да се правят промивки на някои системи, когато става дума за нов внос? Сещам се дори за подгревните свещи, трябва ли да ги сменявам? Ще се радвам да препоръчате и доказани марки на течностите и частите, които да използвам при обслужване.
Искам преди да обслужва автомобила да му направя пълна диагностика. Преди покупката на автомобила, направих мобилна диагностика и имам някаква частична информация за състоянието му. Във връзка с това, кои надеждни сервизи бихте препоръчали, където мога да направя диагностика и обслужване в София? Знам, че ситуацията с тях е такава като при докторите
Мислих си за Еуротек, тъй като те са официален представител и може и да ми извадят някаква сервизна история. Чета за d-bros положителни мнения.
Ще ви бъда благодарен ако успеете да дадете отговор дори само на част от въпросите ми
Поздрави,
Иво