Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
И аз съм доволен от тях.
Бееееее.....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
- SimonSez
- Гараж: Skoda Octavia RS 245
- Обратна връзка:
Ами като говорих с тях за мойте 19-ки + мишелинки ми казаха с 500-600 повече и то доставка до тях, а от там трябваше до Рз да ми ги пращат после ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
" Burn rubber not your soul "
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз па нямам два комплекта от един и същи магазин
И съм доволен от всички, с лека забележка към Диана. Ма то от тях май няма нито един доволен
Пистата е всеки ден на улицата. Не мога да чакам да ми загреят гумите, за да ги резгам по светофарите от "грешната" лента ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Те тава са street racers tires
- sve
- Гараж: Roomster 1.4 TDI 80 hp
Superb II 2.0 TDI 170 hp, 4x4, 6DSG
Superb III 2.0 TDI 190 hp, 4x4, 6DSG
Изчетох доста от темата, доста ревюта и тестове и все още се колебая:
1. Michelin Primacy 4 / 4+
2. Continental PremiumContact 6
3. Hankook Ventus Prime 4 K135
4. Bridgestone T005
Pirelli, GY и Dunlop ги изключвам.
Всичките модели са touring premium гуми.
Размерът е 235/45 R18. (Дали ще има проблем да се сложат и 245/45 R18 на Супърб 3?)
Тук може да ги видите сравнени:
https://www.supergumi.bg/eshop/compare? ... 7,15355047
Въпросът е: Коя е най-тихата (комфортна) гума?
Моля да споделите лични впечатления, характеристиките и ревютата са ясни.
1. Michelin Primacy 4 / 4+
2. Continental PremiumContact 6
3. Hankook Ventus Prime 4 K135
4. Bridgestone T005
Pirelli, GY и Dunlop ги изключвам.
Всичките модели са touring premium гуми.
Размерът е 235/45 R18. (Дали ще има проблем да се сложат и 245/45 R18 на Супърб 3?)
Тук може да ги видите сравнени:
https://www.supergumi.bg/eshop/compare? ... 7,15355047
Въпросът е: Коя е най-тихата (комфортна) гума?
Моля да споделите лични впечатления, характеристиките и ревютата са ясни.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Континентал.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Нямам наблюдения над всички упоменати модели, но октавията ми е с Continental и след като ги сложих определено не ми направиха впечатление на тихи гуми. Замениха Michelin Energy saver, които си дойдоха с колата. За мен те бяха по тихи.
Но сега, втори сезон, вече не ми прави никакво впечатление шумят ли или не, добри гуми са Continental във всяко едно отношение. А и аз съм със съвсем различен размер.
Но сега, втори сезон, вече не ми прави никакво впечатление шумят ли или не, добри гуми са Continental във всяко едно отношение. А и аз съм със съвсем различен размер.
- froggy
- Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017
Аз съм с тези вече 30000 км и свалям разхода на магистрала до 3.9 л./100 км. Тихи са. Също така са симетрични и можеш да ги въртиш на четирите колела за по-равно износване. Спокойно можеш да изкараш с тях 50000 км, ако ги използваш правилно.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
PremiumContact,тиха гума и Шкода в едно изречение нямат място…
Всичко друго е топ, но за тихи не съм никак съгласен.
245/45/18 стават на Скаута без проблем. Мисля, че друг колега с нормален Супърб също ги беше сложил и каза, че няма ядове
Всичко друго е топ, но за тихи не съм никак съгласен.
245/45/18 стават на Скаута без проблем. Мисля, че друг колега с нормален Супърб също ги беше сложил и каза, че няма ядове
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
+1 за 1. Michelin Primacy 4 / 4+
Доста комфортна гума, субективно тиха на О3 на 205/55/16, приятно поведение.
Доста комфортна гума, субективно тиха на О3 на 205/55/16, приятно поведение.
-
5rar
+2 за Michelin Primacy 4+ ![i-m_so_happy [smilie=i-m_so_happy.gif]](./images/smilies/i-m_so_happy.gif)
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Определено контитата преммиум 6 не бих ги нарекъл тихи. Това ми бяха предишните гуми в точно твоя размер, 235/45 R18. Сега съм с Нокиан и са доста по-мазни и тихи.
ПС. Да се има предвид, че контитата ги свалих като бяха на 3 лета и направо без грайфер, а Нокиана съответно сложих нови - та може да ме подвежда и този факт, но моето усещане не е в полза на контитата определено.
ПС. Да се има предвид, че контитата ги свалих като бяха на 3 лета и направо без грайфер, а Нокиана съответно сложих нови - та може да ме подвежда и този факт, но моето усещане не е в полза на контитата определено.
-
malak
- Гараж: Superb 3
https://www.motor1.com/news/595783/skod ... oose-test/
Бах тия от км77, да кажат че е от гумата, значи тая гума е много зле.
Бах тия от км77, да кажат че е от гумата, значи тая гума е много зле.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
За съжаление това е гумата (Bridgestone Turanza модел T005), която слагат заводски на О4 RS.malak написа: 03.07.2022, 09:28:01 тия от км77, да кажат че е от гумата, значи тая гума е много зле.
По принцип Turanza са серия, която е с акцент върху комфорт, сигурност, износоустойчивост, балансирано поведение, а не с акцент върху performance. Performance серията на Bridgestone е Potenza. Turanza са предназначени за коли от среден и висок клас, които не са със спортна насоченост. Жалко е, че Шкода слагат Turanza на O4 RS, а не Potenza. Не говоря за скъпите high-performance модели Potenza, ясно е, че няма да сложат такива стандартно, а говоря за по-евтините модели Potenza, които със сигурност щяха да са по-подходящ вариант от Turanza Т005.
Bridgestone Turanza трябва да се сравняват с Michelin Primacy, Continental PremiumContact.
A Bridgestone Potenza са в категориите на Michelin Pilot, Continental SportContact, Goodyear Eagle.
---
Навремето моята O2 дойде заводски с Bridgestone B380. Бяха ОК, нищо повече, накрая се износиха неравномерно.
След това сложих Michelin Primacy HP. Впечатлението беше "Уау, голяма работа !!!" (в сравнение с B380).
След няколко години, когато и те се износиха, сложих Michelin Pilot Sport 3. Впечатлението още от първата секунда беше "Уау ... уау ... уау !!!". Оттогава при летните гуми съм твърдо там.
-
pikkAname
Някой карал ли е с тези гуми и има ли мнение за тях, за летни ги глася на Карока?
https://www.bggumi.com/eshop/productinf ... 558508405/
Като цяло до момента не съм карал с ханкук, но като индекси и ревю за тези цени изглеждат доста добре.
https://www.bggumi.com/eshop/productinf ... 558508405/
Като цяло до момента не съм карал с ханкук, но като индекси и ревю за тези цени изглеждат доста добре.