Така, продължавам моята история на тема антифириз.... от Еуротек не ми смениха целият антифриз, понеже бил бистър

, доляха ми 1л. и то поради факта, че казанчето за охлаждащата течност е било спукано и съм изгубил около литър от антифриза.
И така какво се случи след последният ми пост, в който споделих, че при по-дълго пътуване в едната посока бях загубил част от антифриза и след доливане в обратна посока нямах такова, и че това може да е свързано с обезвъздушаване на помпата. Е имаше един период от време, в което карах само градско и около 20 към извънградско и нямах загуби, но след едно от кратките ми излизания извънградско около 30 км. отново имах загуба на антифриз, отново около 200мл, като бях спрял да проверявам антифриза за кратко време, и казано честно не можех да преценя тази загуба от колко км е. Какво направих, бях решил да отида до Еуротек за да дискутирам проблема, но преди това отидох в сервиз по препоръка, в които ми споделиха, че проблема може да идва от 3-ри места, егр-а, интеркулера или гарнитурата на главата, за което се дава маса пара. Казах си супер, като за автомобил, който съм закупил декември месец, миналата година. След това отидох до Еуротек и те ми споделиха същото, като ми казаха, че обикновено сменяват интеркулера и егр-а в комплект и се решавал проблема в 90% от случаите

. Другото, което споделиха, че при тях няма как да се пропуснали обезвъдушаването, тъй като след това автомобила минавал и някакви тестове за това. Интересното или тъпото на цялата тази история е, че няма процес, чрез който да се локализира от къде идва проблема, така ми обясниха и ако решиш да караш по метода на изключване, може да се наложиш да дадеш сумати пари за да ти сменят част, която е здрава, а проблема да е от друга такава. И така, в Еуротек споделих един интересен факт, че забелязвам следи от антифриз по казанчето, а съм сигурен, че при доливане не съм разливал, забелязах, че и капачката, като че ли не прихлопваше добре и те ми отговориха, да пробваме да сменим капачката и тогава вече да решим какво ще правим, тъй като проблема може да е от нея ако не прещраква добре или има проблем със възвртания клапан?!? Аз ги попитах, като са ми сменяли съда за охлаждаща течност, не се ли сменява в комплек и капачката, те ми отговориха, че се прави само ако са установили проблем и в капачката?!? И така, купих си една капачка на съда за охлаждащата течност за около 35лв, минал съм към 400км.(около 300км. извън градско) и към момента нямам загуба на течност, но не бързам да се радвам, като мина още толкова без промяна тогава, времето ще покаже. Викам си само, ДАНО.