Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Аз за това не "работя" със сайтове за неща над 100 лв. В сайта разглеждам, избирам, и после лично в магазина на търговеца. Ако няма магазин, значи не съществува.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Днес бях при Иван в Младост 3 (София). Препоръчвам го!
Оправи ми проблем, който в Медина не успяха на 3 пъти да оправят след първоначалния монтаж на чисто нови гуми от тях (2 пъти обикновен баланс, плюс хънтър). Вярно, че мина повече от месец, но първоначалното тресене при 80-90, което в медина бяха оправили след третия ребаланс, се оказа, че се появява при 130-140. Просто ми отне време да го открия. Лепилото от всички тежести, които медина(а и преди тях сигурно) са слагали, си стоеше по джантите, болтовете бяха ръждиви и пренатегнати...
Абе, добре че отидох при Иван. Супер майстор е, разбира много (над 30 години стаж, като голяма част е в премиум сервиз в щатите). Разказва какво прави, дава ценни съвети и ти е кеф. Като цяло, повече не бих си взел премиум марка гуми в България - криви, та криви.
Цените отговарят на високото качество и експертизата!
Иван Tyre shop
Телефон: 089 915 3333
Оправи ми проблем, който в Медина не успяха на 3 пъти да оправят след първоначалния монтаж на чисто нови гуми от тях (2 пъти обикновен баланс, плюс хънтър). Вярно, че мина повече от месец, но първоначалното тресене при 80-90, което в медина бяха оправили след третия ребаланс, се оказа, че се появява при 130-140. Просто ми отне време да го открия. Лепилото от всички тежести, които медина(а и преди тях сигурно) са слагали, си стоеше по джантите, болтовете бяха ръждиви и пренатегнати...
Абе, добре че отидох при Иван. Супер майстор е, разбира много (над 30 години стаж, като голяма част е в премиум сервиз в щатите). Разказва какво прави, дава ценни съвети и ти е кеф. Като цяло, повече не бих си взел премиум марка гуми в България - криви, та криви.
Цените отговарят на високото качество и експертизата!
Иван Tyre shop
Телефон: 089 915 3333
-
efex
След последния гигантски скандал който им вдигнах по телефона на 09.05,
им дадох срок до края на следващия работен ден(10.05) да ми кажат какво правим
с поръчката, като изрично исках да ми потвърдят по телефона последното решение,
защото разговорите ми се записват и държах да имам "следа" точно защото бях
се подготвил и за жалба до КЗП.
Разбира се до 10.05 не се обадиха, и както бях запалил с 200,
ги наредих на още места за тяхното супер отношение.
НА 13.05 влезнах да изтегля последния статус на поръчката, за да изпратя
документи към КЗП и понеже не ми излезна поръчката, се направих на ударен и се обадих
да питам защо я няма. Оказа се че трябвало да се сложат четири нули преди номера.
НО!!!! междувременно ми сервират, че поръчката е подновена и ОМГ! ЧУДО!
Освен че е подновена, ми дават 3% отстъпка в знак на "извинение" което е 12,70лв!!!
(т.е. оценяват изгубените ми нерви и време на 3лв на гума... просто грандиозно)
НО! НО! НО!, срока за доставката - НЕ Е ИЗВЕСТЕН!!!
Оператора ми казва - "..ами когато пристигнат...".???!!!?!
А на въпроса ми - "-Това означава ли че пак мога да чакам над месец?" - ми отговарят
"- ами никой не може да каже..."???!?!?!?!? ОМГ!! @@№!@№$№$!!! :@№$@№@№%@.
Просто не знам как да се изразя по "ясно" - @№$%@№$%@№%№$%№$%.
"-А защо не ми се обадихте след като изрично ви казах да ми звъннете каквото и да е решението??"
"- Емииии....???!?!?!"
Във формуляра на КЗП в точката за "очаквано съдействие",имах намерение да избера
"доставка на стоката", но сега нямам друга опция защото ме поставят в патова ситуация.
Просто вече не знам къде се намирам в този филм.
Вие сами преценете има ли смисъл цялото ми загубено време и нерви, за спестяването на вашите такива.
им дадох срок до края на следващия работен ден(10.05) да ми кажат какво правим
с поръчката, като изрично исках да ми потвърдят по телефона последното решение,
Разбира се до 10.05 не се обадиха, и както бях запалил с 200,
ги наредих на още места за тяхното супер отношение.
НА 13.05 влезнах да изтегля последния статус на поръчката, за да изпратя
документи към КЗП и понеже не ми излезна поръчката, се направих на ударен и се обадих
да питам защо я няма. Оказа се че трябвало да се сложат четири нули преди номера.
НО!!!! междувременно ми сервират, че поръчката е подновена и ОМГ! ЧУДО!
Освен че е подновена, ми дават 3% отстъпка в знак на "извинение" което е 12,70лв!!!
(т.е. оценяват изгубените ми нерви и време на 3лв на гума... просто грандиозно)
НО! НО! НО!, срока за доставката - НЕ Е ИЗВЕСТЕН!!!
Оператора ми казва - "..ами когато пристигнат...".???!!!?!
А на въпроса ми - "-Това означава ли че пак мога да чакам над месец?" - ми отговарят
"- ами никой не може да каже..."???!?!?!?!? ОМГ!! @@№!@№$№$!!! :@№$@№@№%@.
Просто не знам как да се изразя по "ясно" - @№$%@№$%@№%№$%№$%.
"-А защо не ми се обадихте след като изрично ви казах да ми звъннете каквото и да е решението??"
"- Емииии....???!?!?!"
Във формуляра на КЗП в точката за "очаквано съдействие",имах намерение да избера
"доставка на стоката", но сега нямам друга опция защото ме поставят в патова ситуация.
Просто вече не знам къде се намирам в този филм.
Вие сами преценете има ли смисъл цялото ми загубено време и нерви, за спестяването на вашите такива.
- Taratajki
Платил ли си нещо?
Ако не, намери си гуми от другаде и така. Па тези като дойдат да си ги навират в....
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Един приятелски съвет: записването на разговори без знанието и съгласието на отсрещната страна е забранено. Дори и да записваш с някое приложение, използвай записите само за себе си. Недей да ги ползваш като доказателство пред институции за разрешаване на спорове, защото в контретния случай може да са ти от полза, но отсрещната страна пък може да те съди, че си я записал неправомерно и да ти вгорчи живота.efex написа: 15.05.2022, 12:08:55 изрично исках да ми потвърдят по телефона последното решение,
Най-добре е кореспонденцията да е в писмен вид.
-
efex
При разговори с подобни индивиди, първите ми думи след "Здравейте" саДрагомир написа: 15.05.2022, 14:01:44 Един приятелски съвет: записването на разговори без знанието и съгласието на отсрещната страна е забранено.
"- ..само да ви предупредя че разговора ми се записва автоматично..."
плюс "... - с кого разговарям?.."...
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това, че си ги предупредил - не те оневинява. Съгласно ГДПР-то трябва да си администратор на лични данни, да съхранваш записите по процедури, да гарантираш, че няма да бъдат откраднати от трети лица и да ги унищожиш в срок... Същото важи и с камерите, просто бележка "видеонаблюдение" не те спасява, ако отсреща има подготвени юристи.efex написа: 17.05.2022, 11:05:40 При разговори с подобни индивиди, първите ми думи след "Здравейте" са
"- ..само да ви предупредя че разговора ми се записва автоматично..."
плюс "... - с кого разговарям?.."...
Това ако някой реши да те гони по устав де. В масовия случай няма проблем, зависи тоя срещу теб, какви топки има в гащите.
Бееееее.....
- Taratajki
Аз па при разговори с индивиди като теб, след тези думи директно червен бутон
Аз не разбирам, след като някой не те иска за клиент, защо се напиняш? Все едно е единствена алтернатива. Губиш време и нерви, понякога и пари, за какво? Аз пускам отзиви тук-там, споделям където мога и ако някой пита и така.
Специално колегата с гумите е трябвало още в първия момент, когато е усетил ,че го лизгат, да бяга и да не се занимава. Вече щеше да има гуми и по малко стрес.
-
efex
Отговора ти се съдържа във въпроса!!!Taratajki написа: 17.05.2022, 16:22:28 Аз не разбирам, след като някой не те иска за клиент, защо се напиняш? Все едно е единствена алтернатива. Губиш време и нерви, понякога и пари, за какво?
Въпрос: " - Защо се напиняш?.."
Отговор: " - Губиш време и нерви, понякога и пари,.."
Обяснение : Там където хората определят съдбата си като "несправедлива", се налага да го правят,
защото в подобни случаи си казват "ами аз к'во мога да направя" и махат с ръка и продължават, и така
до следващия който ще им загуби....."
Аз не съм от тези хора и затова търся отговорност от този който ми е загубил
част от енергията ми(независимо в какво е изразена), и така до следващия
който "евентуално" ще се съобрази да не ми губи ценните неща.
А докато %-та на тези като мен е нищожен спрямо %-та на тези които махат с ръка,
това ще бъде трудна мисия за мен, но когато процента се обърне, тогава ще съм удовлетворен
че такива като мен са направили нещо полезно за другия %.
Социализацията е нещото което довежда до напредък на определен биологичен вид,
но самата социализация изисква корекции за управление на "правилната посока".
Индивиадулизацията сама по себе си е обречена на изолация и застой.
Ефектите на социализация и други подобни са умножени по 1000 при човешкия вид и резултата е видим.
Саморазрушението с принципа "разделяй и владей" е рака който ни е обхванал.
Те това е цялата борба по принцип - "КАК ДА БЪДЕМ ЕДИННИ"!!!
Отговор - "когато всеки намери начин да бъде полезен на другите"!!!
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Съжалявам за ситуацията, просто се включвам за да кажа, че аз също съм го "играл" с Гуми7, даже ако не се лъжа писах преди години за проблема ми с тях, който е идентичен с твоя. Явно никакво развитие при тях, просто се учудвам как продължават да "съществуват"...efex написа: 19.05.2022, 06:57:42 Отговора ти се съдържа във въпроса!!!
Въпрос: " - Защо се напиняш?.."
Отговор: " - Губиш време и нерви, понякога и пари,.."
Обяснение : Там където хората определят съдбата си като "несправедлива", се налага да го правят,
защото в подобни случаи си казват "ами аз к'во мога да направя" и махат с ръка и продължават, и така
до следващия който ще им загуби....."
Аз не съм от тези хора и затова търся отговорност от този който ми е загубил
част от енергията ми(независимо в какво е изразена), и така до следващия
който "евентуално" ще се съобрази да не ми губи ценните неща.
А докато %-та на тези като мен е нищожен спрямо %-та на тези които махат с ръка,
това ще бъде трудна мисия за мен, но когато процента се обърне, тогава ще съм удовлетворен
че такива като мен са направили нещо полезно за другия %.
Социализацията е нещото което довежда до напредък на определен биологичен вид,
но самата социализация изисква корекции за управление на "правилната посока".
Индивиадулизацията сама по себе си е обречена на изолация и застой.
Ефектите на социализация и други подобни са умножени по 1000 при човешкия вид и резултата е видим.
Саморазрушението с принципа "разделяй и владей" е рака който ни е обхванал.
Те това е цялата борба по принцип - "КАК ДА БЪДЕМ ЕДИННИ"!!!
Отговор - "когато всеки намери начин да бъде полезен на другите"!!!
Върнете се в началото
Бърз Отговор
Адмирирам поведението ти и това, че се опитваш по всякакъв начин да защитиш интереса си пред компетентните държавни органи, за съжаление те съществуват само "на хартия"...
Успех!
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Пичове и ГДПР-а го разбирате доста
Я кажете как ние, като физически лица администрираме личните данни в телефонните си указатели
Най-общо казано този закон рекламентира събирането, обработката, ъсхраняването и споделянто на лични данни за физически лица от юридически такива )
Това да снимаш някъде с видеокамера, не означава че събираш лични данни. Събираш "анонимни данни" - обикновено от записите не може да се идентифицира записвания човек. Нито му знаеш телефона, нито името, нито нищо. Ако поради някаква причина събереш повече данни и по тях може да ес идентифицира конкретна личност, чак тогава тези данни се превръщат в лични.
П.С.: На репортажите по новините, да не питат хората в бекграунда дали могат да ги излъчат![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Я кажете как ние, като физически лица администрираме личните данни в телефонните си указатели
Това да снимаш някъде с видеокамера, не означава че събираш лични данни. Събираш "анонимни данни" - обикновено от записите не може да се идентифицира записвания човек. Нито му знаеш телефона, нито името, нито нищо. Ако поради някаква причина събереш повече данни и по тях може да ес идентифицира конкретна личност, чак тогава тези данни се превръщат в лични.
П.С.: На репортажите по новините, да не питат хората в бекграунда дали могат да ги излъчат
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
От BGGUMI.COM съм много доволен, купувал съм поне за 4 различни автомобила зимни/летни комплекти гуми, както и хАлуминиви жанти ! Винаги са били коректни, не съм имал проблем с криви, дефектни гуми или със стар ДОТ. Доставките винаги са били така, както сме се разбрали при финализиране на поръчката. За разлика от други конкуренти (включая и гуми7) имат опция да си вземеш гумите/джантите директно от техен магазин, което спестява горе-долу още едни 30-тина лева (за бира
).
Иначе по темата :
Както бях писал, останах със смесени чувства за Бридж-а Potenza Sport, който закупих миналата година. По тестовете го дават ТОП избор, но няколко неща за мен бяха ключови, за да не си го купя пак :
1) Изисква високи температури на асфалта или много раздаване на газ, за да влезе в "работен режим". Ако се кара нормално (90% от времето) гумата не дръжи на 100% и се хлъзга осезаемо поне по софийските улици и булеварди.
2) Идва под 7мм като нова и се износва сравнително бързо дори при нормално каране. За 6000км - 2мм са изтъркани...Това означава горе-долу 16-17 000км живот, което според мен не е много. Е все пак е малко повече от 11 000 км , които изкараха оригиналните Conti Sport Contact 6
3) За парите, които струва очакванията ми бяха доста по-високи.
Така или иначе при мен гума повече от 1-2 сезона не може да изкара, реших да тествам "средняците" по тестовете. За 180 левчета парчето си взех Kumho PS71 (235/40/18) някаква ъпдейтната версия (на гумата си пише PS71 - 2). За 200-300км каране мога да кажа, че определено съм доволен. Идват с осезаемо повече "месо" от Бридж-а, по-тихи са, добро сцепление имат още от началото. Трябва да ги пробвам на някоя отсечка с повече завои дали ще прегреят по-бързо, и ако там се спрявят, то направо са си 6-ца от ТОТО-то за тия пари! Шарката с флагчето също ме изкефи съвсем визуално, ако ги гледаме гумите

Иначе по темата :
Както бях писал, останах със смесени чувства за Бридж-а Potenza Sport, който закупих миналата година. По тестовете го дават ТОП избор, но няколко неща за мен бяха ключови, за да не си го купя пак :
1) Изисква високи температури на асфалта или много раздаване на газ, за да влезе в "работен режим". Ако се кара нормално (90% от времето) гумата не дръжи на 100% и се хлъзга осезаемо поне по софийските улици и булеварди.
2) Идва под 7мм като нова и се износва сравнително бързо дори при нормално каране. За 6000км - 2мм са изтъркани...Това означава горе-долу 16-17 000км живот, което според мен не е много. Е все пак е малко повече от 11 000 км , които изкараха оригиналните Conti Sport Contact 6
3) За парите, които струва очакванията ми бяха доста по-високи.
Така или иначе при мен гума повече от 1-2 сезона не може да изкара, реших да тествам "средняците" по тестовете. За 180 левчета парчето си взех Kumho PS71 (235/40/18) някаква ъпдейтната версия (на гумата си пише PS71 - 2). За 200-300км каране мога да кажа, че определено съм доволен. Идват с осезаемо повече "месо" от Бридж-а, по-тихи са, добро сцепление имат още от началото. Трябва да ги пробвам на някоя отсечка с повече завои дали ще прегреят по-бързо, и ако там се спрявят, то направо са си 6-ца от ТОТО-то за тия пари! Шарката с флагчето също ме изкефи съвсем визуално, ако ги гледаме гумите

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Държат от самото начало, защото са по-меки. На писта ще ги прегрееш за отрицателно време. Ти сменяш много често, има смисъл от такава покупка. За парите на Премиум, ще вземеш два пъти от тея.
- SimonSez
- Гараж: Skoda Octavia RS 245
- Обратна връзка:
Аз пък от Бггуми не съм доволен, супер голяма надценка слагат и на джантите и на гумите ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
" Burn rubber not your soul "
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Аз също само от бгггуми пазарувам.
Мега доволен от отношение,качество и цени
Мега доволен от отношение,качество и цени