Избор на оборудване и двигател

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Мичев написа: 26.04.2022, 15:03:57 Белият цвят стои вечно мръсен Дори и малко мръсотия е видима.
Явно не си карал тъмна. При мен докато я измия и се пребера до нас и вече прахоляка си личи. С белия цвят нямам този проблем.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

ABBC3_OFFTOPIC
Архимандрит Дионисий написа: 26.04.2022, 15:24:16 Явно не си карал тъмна. При мен докато я измия и се пребера до нас и вече прахоляка си личи. С белия цвят нямам този проблем.
Не съм. Подозирам обаче че проблемът ни е е най-вече локален. Имам колеги от други градове и никой от тях не си мие всяка седмица колата (или по-често). За 2ч престой на улица във Варна пепелака е видим при мен.
Аватар
VSG

Škoda Фен²

Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision

Мнение от VSG »

Мичев написа: 26.04.2022, 15:03:57 Избирай умно тип на купето В лифтбека, 4 гуми (17") в багажника не се събират.
Напротив, ако ги сложиш вертикално се събират, даже и място остава. :)
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

VSG написа: 26.04.2022, 15:50:05 Напротив, ако ги сложиш вертикално се събират, даже и място остава. :)
Ами както си е багажника - определено не става. Кората пречи да влязат вертикално. Дори и да я махна ми се вижда, че ще са ужасно близо до стъклото или вероятно биха опирали - т.е не бих рискувал.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Махаш кората естествено, но трябва да ги подпреш здраво, защото при тръгване и спиране могат да направят бели.
Бееееее.....
SmokeyandtheBandit

Шкода Новак

Мнение от SmokeyandtheBandit »

MHlebarov написа: 26.04.2022, 11:44:53 Нуждите ти го определят.

® Искаш ли/ Трябва ли ти 4х4
- 4х4 освен, че ти дава възможноста да излезеш от сняг .. ти върши работа при аквапланинг, хлъзгав/мръсен/мокър път, планински път, разгръщане на мощта на двигателя при потегляне и завиване .. цялостното поведение на автомобила на пътя е различно, но си иска неговото.
Задвижването 4х4 по абсолютно никакъв начин не дава предимство спрямо задвижването 4х2 в случаите на така нареченият "аквапланинг". Не искам да отварям спора за 4х4 vs 4x2 (вече съм го правил преди и си знам какво следва), но в ситуации когато се загуби контакт с пътната настилка поради "аквапланинг" най-грешното решение на водача е да подава газ на автомобила.
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

@SmokeyandtheBandit,
това, което на мрн ми се въртеше в главата когато го писаш е, че бих предпочел да зная, че в кофти ситуация, задните гуми може да се включат и да ми осигурят сцепление.
Поздрави за вметката
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

При аквапланинг когато олекне предния мост надали задния бута мъжката със сцепление. Най-вероятно системите даже коригират движението на колата чрез спирачни импулси.
SmokeyandtheBandit

Шкода Новак

Мнение от SmokeyandtheBandit »

MHlebarov написа: 26.04.2022, 22:14:50 @SmokeyandtheBandit,
това, което на мрн ми се въртеше в главата когато го писаш е, че бих предпочел да зная, че в кофти ситуация, задните гуми може да се включат и да ми осигурят сцепление.
Поздрави за вметката
Задните гуми за да се включат трябва да им се подава газ - иначе нищо не се включва :)

Идеята е, че ако предните колела се "качат" на водата (както става в повечето случаи) губиш водимост на автомобила. В резултат на което, по рефлекс 95% от шофьорите почват да въртя волана в опит да коригира посоката на движение. Това разбира се води след себе си презавиване в момента в който се върне контакта и модерните ЕСП-та и тн сработват през спирачните апарати за да върнат колата в правилната линия на движение. В допълнение масовият шофьор съвсем инстинктивно скача на спирачките в такива ситуации (което пак е риск особено ако нямаш АБС) и въобще последното нещо в реакциите му е да подава газ. А и водача да е един от малцината които си контролират инстиктите и все пак някак си подаде газ, другите системи за сигурност блокират задвижването по различните оси докато не стабилизират автомобила.Та в тоя ред - 4х4 въобще не помага при "аквапланинг" освен , че дава илюзорното чувство за сигурност и увлича шофьорите.

Същото е и с другият мит за завоите с обратен вираж където като тръгне да те изхвърля от траекторията на завоя 4х4 те спасявало - как ще те спаси точно не ми е ясно при положение, че центробежните сили които те "избутват" навънка не се влиаят по никакъв начин от типа задвижване на колелата, системите за безопасност се мъчат да те стабилизират и отново масово хората набиват спирачки и въртят волани при тези ситуации и да дават газ е последната им мисъл.

Има опция да хлъзнеш автомобила "ала дрифт" и да се оправиш, ама да си призная честно сигурно много малко хора запазват хладнокръвието в такива моменти и знаят какво правят когато всичко това става на пътя съвсем неочаквано (обикновенно тези хора са тренирани как точно да управляват автомобила), трябва да са си изключили предварително ситемите за сигурност и тн и автоматика с които масовият супърб е оборудван не е най-лесният за такива манипулации.

Затова като цяло просто по-бавно и разумно. А, че задвижването 4х4 си има своите силни и приложими страни не споря.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

5rar написа: 25.04.2022, 18:56:05 Само, че 150 дизел май хардуерно е по-добрия мотор и си има сила.
Това за по-добрия хардуер къде може да се прочете?

Мичев написа: 26.04.2022, 15:03:57 Белият цвят стои вечно мръсен Дори и малко мръсотия е видима.
Точно обратното е.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

YYakovliev написа: 27.04.2022, 10:03:34 Това за по-добрия хардуер къде може да се прочете?
Считат, че 200 коньовият дизел който е с алуминиев блок е по-лошият избор.
YYakovliev написа: 27.04.2022, 10:03:34 Точно обратното е.
Ти не се броиш с керамиките и другите химии които си си наслагал на колата :D
Имал съм светли коли, но бяла - за първи път. Стои вечно мръсна, независимо колко пъти я мия.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Мичев написа: 27.04.2022, 10:20:59 Считат, че 200 коньовият дизел който е с алуминиев блок е по-лошият избор.
Изключих, че се пита за нова кола, тъй като в коментарите се обсъждаше 190 коня (стария мотор) и от там дойде объркването...
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Сив металик, бяла, черна.

По ред на толериране на мръсотия. Имал съм и трите.
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

И при мен предната ми кола беше бяла, а сегашната е тъмен кварц металик. Ами на сегашната в пъти повече си личи мръсотията. Няклко часа след измиване и праха вече се вижда. А и една съседка кара служебна бяла О3 FL и спира на 3 метра от мен, така че имам директно сравнение...
Изображение
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

SmokeyandtheBandit написа: 27.04.2022, 01:05:17
MHlebarov написа: 26.04.2022, 22:14:50 @SmokeyandtheBandit,
Поздрави за вметката
Задните гуми за да се включат трябва да им се подава газ - иначе нищо не се включва :)

Идеята е, че ако предните колела се "качат" на водата (както става в повечето случаи) губиш водимост на автомобила. В резултат на което, по рефлекс 95% от шофьорите почват да въртя волана в опит да коригира посоката на движение. Това разбира се води след себе си презавиване в момента в който се върне контакта и модерните ЕСП-та и тн сработват през спирачните апарати за да върнат колата в правилната линия на движение. В допълнение масовият шофьор съвсем инстинктивно скача на спирачките в такива ситуации (което пак е риск особено ако нямаш АБС) и въобще последното нещо в реакциите му е да подава газ. А и водача да е един от малцината които си контролират инстиктите и все пак някак си подаде газ, другите системи за сигурност блокират задвижването по различните оси докато не стабилизират автомобила.Та в тоя ред - 4х4 въобще не помага при "аквапланинг" освен , че дава илюзорното чувство за сигурност и увлича шофьорите.

Същото е и с другият мит за завоите с обратен вираж където като тръгне да те изхвърля от траекторията на завоя 4х4 те спасявало - как ще те спаси точно не ми е ясно при положение, че центробежните сили които те "избутват" навънка не се влиаят по никакъв начин от типа задвижване на колелата, системите за безопасност се мъчат да те стабилизират и отново масово хората набиват спирачки и въртят волани при тези ситуации и да дават газ е последната им мисъл.

Има опция да хлъзнеш автомобила "ала дрифт" и да се оправиш, ама да си призная честно сигурно много малко хора запазват хладнокръвието в такива моменти и знаят какво правят когато всичко това става на пътя съвсем неочаквано (обикновенно тези хора са тренирани как точно да управляват автомобила), трябва да са си изключили предварително ситемите за сигурност и тн и автоматика с които масовият супърб е оборудван не е най-лесният за такива манипулации.

Затова като цяло просто по-бавно и разумно. А, че задвижването 4х4 си има своите силни и приложими страни не споря.
Възможно е да си прав,
https://youtu.be/afuf10U-2Ho
https://youtu.be/t94h8B9qRnA

Когато аз проучвах дали искам 4х4 или 4х2 ми беше невъзможно да открия сравнение между двете в реални пътни условия, освен тези две видеа, и аз отсъдих в полза на 4х4.
Възможно е, също така, на тези видеа да нямаме демонстриран аквапланинг, и завоя да не е с обратен вираж. Благодаря отново за вметката, смятам, че е полезно и за някой ще е важно.
Относно цвета, имах кола с черна боя и златисти перли в нея .. никога повече.. красиво, за половин час.. дори да не подсушиш добре, капки и петна. Имах и светло сива кола, много удобно, мърсотията не си личи с дни.
Поздрави

п.п. човека дето питаше за мнение, май си би камшика и ние си чешем езиците :D
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”