Избор на оборудване и двигател
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
atom
Здравейте колеги!
След 10-годишна експлоатация на друг модел Шкода съм решил да взема нов Супърб DSG.
Моля за съвети за двигател (дизел или бензин) и какво оборудване е най-оптимално според цена/това което получаваш.
Също така гледам, че предстои нова версия в близката година-две. Удачно ли е да се изчака за по-добри цени на текущата версия (нещо като Аутлет) или няма смисъл?
Благодаря за отзивите.
След 10-годишна експлоатация на друг модел Шкода съм решил да взема нов Супърб DSG.
Моля за съвети за двигател (дизел или бензин) и какво оборудване е най-оптимално според цена/това което получаваш.
Също така гледам, че предстои нова версия в близката година-две. Удачно ли е да се изчака за по-добри цени на текущата версия (нещо като Аутлет) или няма смисъл?
Благодаря за отзивите.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
При Шкода "аутлет" не съм дочаквал. А сега с тези срокове на доставка....
И сега питаш ние какво бихме си купили, или ти какво трябва да си купиш? Щото съвети и в двете посоки няма да са ти от много полза. Прецени колко/къде/как я/ще я караш, подхвърли мякоя троха тук и току виж си получил някаква полезна за теб информация.
И сега питаш ние какво бихме си купили, или ти какво трябва да си купиш? Щото съвети и в двете посоки няма да са ти от много полза. Прецени колко/къде/как я/ще я караш, подхвърли мякоя троха тук и току виж си получил някаква полезна за теб информация.
-
atom
Влече ме към комби L&K, дизел 150 к.с., автомат.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Чудесно си се насочил. Поръчвай смело.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Аз не бих взел 150кс на Супърб. Но зависи, какъв стил на шофиране имаш. 200 кс дизел или дори 199кс бензин ми изглеждат по интересен избор. Освен, ако нямаш намерение да я засилваш за по-приятно шофиране. ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
-
atom
Карам пенсионерската и ако на тия 150 коня само това им е кусура съм ОК.
Някоя допълнителна полезна екстра има ли която наистина си заслужава?
Някоя допълнителна полезна екстра има ли която наистина си заслужава?
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
150кс дизел, ще се справя чудесно с купето на супърб за ежедневно каране. Все пак това е кола 1600 кила, не 2600 )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
+1 @peyopetrishki, карам дизел 150кс/DSG7, но в Пасат Вариант, справя си се доста добре и на дълго и при катерене по проходите, има и достатъчен резерв и при изпреварване. За мен е добър баланс между мощност/тегло на купето. Теглата на Супърб и Пасат комби са почти еднакви.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @atom - За спокоен Шофьор си е супер 150 Конскили Сили Дизел.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
5rar
Ако ще гониш разход - 150 дизел, изпитано добиче е. Ако търсиш повече удоволствие от шофирането - 2.0TSI 190.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Ако ще е дизел, аз съм за по-силовия мотор, разликата в разхода ще е незначителна, но пък ще имаш резерв под капака и може да го ползваш когато се наложи.
-
5rar
Само, че 150 дизел май хардуерно е по-добрия мотор и си има сила.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Що, бе? То и за неспокоен си е супер
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Нуждите ти го определят.
® Колко км правиш на година и съответно, градско / извънградско какво е съотношението?
- ако караш 25к на година, от които 3 са градско .. избора е ясен - дизел;
® Какъв човек/шофьор си?
- ако маниера ти на шофиране е да се возиш зад някой тир, и мотор с 90к.с. може да те предвижи и да ти върши работа
- ако да има автомобил пред теб те кара да го настигнеш и изпревариш за да се радваш на "чист въздух", значи ще искаш да изпреварваш и ти трябва мощност 150 к.с. / 190/ к.с./ 280 к.с.
® Искаш ли/ Трябва ли ти 4х4
- 4х4 освен, че ти дава възможноста да излезеш от сняг .. ти върши работа при аквапланинг, хлъзгав/мръсен/мокър път, планински път, разгръщане на мощта на двигателя при потегляне и завиване .. цялостното поведение на автомобила на пътя е различно, но си иска неговото.
® Колко време ще ползваш този нов автомобил?
- ако ще е отново към 10г. и ще му навъртиш към 200к. км. трябва да знаеш какво те очаква при дизела. Да, по икономичен ще ти е от днес за утре, но имаш Adbluе, DPF филтри и други тракащи особенности, които ще струват пари в бъдеще.
® Какво искаш откъм оборудване
- адаптивни светлини? нощно време дългите сами се вдигат, падат, разделят, осветяват всичко, освен колата пред теб.. ти виждаш, без да се занимаваш или да следиш трафика и лостовете
- да променяш поведението на автомобила/ окачването - при неравности/ кръпки, павета - кораб; - при завои - стегнато окачване, по-малко накланяне, по-вече комфорт за теб и спътниците ти, по-вече сцепление
- да ти топли седалката, да те обдухва.. да ти е топло зимата и ... теоретично сух гърба лятото (още не съм карал моята кола лятото - кожа с обдухване)
- да ти е топло на ръцете - подгряващ волан
... и още 40 други опции ..
за мен лично, аз взех L&K 2018 2.0tdi 4x4 190 .. такова имаше тогава на пазара, втора ръка на 50+ хил. километра
Мисля да я търкалям 10-12г., колата е уникална, всичко което някога съм искал, съм имал нужда по пътищата в различни ситуации... пу само да беше 2.0 280кс...
та така .. вземи си това от което имаш нужда..
а иначе, ако се чудиш за 150 или 190 к.с. .. съвета ми е 2.0 4х4 190к.с. .. ако купуваш камион да го товариш, нещо ще трябва да го движи и не само в права линия .. и ако тежиш 1500-1600кг. без водаща и багажа ...
Успех в избора, пиши смело, дръж ни в течение, форума е пълен с готини хора .. предимно ..
Поздрави
® Колко км правиш на година и съответно, градско / извънградско какво е съотношението?
- ако караш 25к на година, от които 3 са градско .. избора е ясен - дизел;
® Какъв човек/шофьор си?
- ако маниера ти на шофиране е да се возиш зад някой тир, и мотор с 90к.с. може да те предвижи и да ти върши работа
- ако да има автомобил пред теб те кара да го настигнеш и изпревариш за да се радваш на "чист въздух", значи ще искаш да изпреварваш и ти трябва мощност 150 к.с. / 190/ к.с./ 280 к.с.
® Искаш ли/ Трябва ли ти 4х4
- 4х4 освен, че ти дава възможноста да излезеш от сняг .. ти върши работа при аквапланинг, хлъзгав/мръсен/мокър път, планински път, разгръщане на мощта на двигателя при потегляне и завиване .. цялостното поведение на автомобила на пътя е различно, но си иска неговото.
® Колко време ще ползваш този нов автомобил?
- ако ще е отново към 10г. и ще му навъртиш към 200к. км. трябва да знаеш какво те очаква при дизела. Да, по икономичен ще ти е от днес за утре, но имаш Adbluе, DPF филтри и други тракащи особенности, които ще струват пари в бъдеще.
® Какво искаш откъм оборудване
- адаптивни светлини? нощно време дългите сами се вдигат, падат, разделят, осветяват всичко, освен колата пред теб.. ти виждаш, без да се занимаваш или да следиш трафика и лостовете
- да променяш поведението на автомобила/ окачването - при неравности/ кръпки, павета - кораб; - при завои - стегнато окачване, по-малко накланяне, по-вече комфорт за теб и спътниците ти, по-вече сцепление
- да ти топли седалката, да те обдухва.. да ти е топло зимата и ... теоретично сух гърба лятото (още не съм карал моята кола лятото - кожа с обдухване)
- да ти е топло на ръцете - подгряващ волан
... и още 40 други опции ..
за мен лично, аз взех L&K 2018 2.0tdi 4x4 190 .. такова имаше тогава на пазара, втора ръка на 50+ хил. километра
Мисля да я търкалям 10-12г., колата е уникална, всичко което някога съм искал, съм имал нужда по пътищата в различни ситуации... пу само да беше 2.0 280кс...
та така .. вземи си това от което имаш нужда..
а иначе, ако се чудиш за 150 или 190 к.с. .. съвета ми е 2.0 4х4 190к.с. .. ако купуваш камион да го товариш, нещо ще трябва да го движи и не само в права линия .. и ако тежиш 1500-1600кг. без водаща и багажа ...
Успех в избора, пиши смело, дръж ни в течение, форума е пълен с готини хора .. предимно ..
Поздрави
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
За гамата двигатели нямам достатъчно опит да говоря, но ще споделя за моя. Харчи от 4.7/100 (спокойно каране, до 120км/ч) до към 7-8/100 с настъпване извън града. На къси градски разстояния (1-2км) през зимата стига до 16/100. Предимно на към 7 до 8/100 в града държи. Мощност има повече от достатъчно и спортен режим е по-скоро за екстремни ситуации от колкото за ежедневие.
За спокойно каране адаптивният темпомат е много добра екстра. Блайнд спот също е много добра опция.
Пари за навигации е безумно да се дават, предвид ейпъл карплей/андроид ауто. И без това е шокиращо ползването на вградената.
Амундсен като аудио е повече от достатъчно за не аудиофил.
Това което нямам, но тествах на тестовият автомобил е - адаптивно окачване, което на гъзоусещане - май е добра екстра за нашите лунни кратери.
Платняната тапицерия на супърб за мен е тотална излагация. В моите очи стои много грозно и на усещане ми е такова.
Щорите на задния ред са също добра и полезна екстра.
Адаптивните светлини са си направо задължителни.
Безключовото влизане и запалване е много приятна екстра.
Избирай умно тип на купето
В лифтбека, 4 гуми (17") в багажника не се събират.
Адблу-то не е някаква драма от към разход за него. С наличното според компютъра се изкарват към 23к км. На 14к км заредих точно 10л (Благодаря @ЦецоNOL) и отново е напълнен резервоара догоре.
Регенерациите се усещат в купето само по оборотите в спряло положение - не 800-900 а държи 1к и старт-стопа стои автоматично изключен.
Белият цвят стои вечно мръсен
Дори и малко мръсотия е видима.
Относно новия модел - ще е на нова, "по-добра" цена
както винаги. Аутлет едва ли ще има, какъвто имаше за Октавия преди 2г. Аз лично бих поръчал автомобила сега, за да не ми излезе хептен златен след година или когато там се очаква да дойде. Цените така или иначе винаги са се движели само нагоре, но напоследък с тия кризи - скачат с по-голям процент.
За спокойно каране адаптивният темпомат е много добра екстра. Блайнд спот също е много добра опция.
Пари за навигации е безумно да се дават, предвид ейпъл карплей/андроид ауто. И без това е шокиращо ползването на вградената.
Амундсен като аудио е повече от достатъчно за не аудиофил.
Това което нямам, но тествах на тестовият автомобил е - адаптивно окачване, което на гъзоусещане - май е добра екстра за нашите лунни кратери.
Платняната тапицерия на супърб за мен е тотална излагация. В моите очи стои много грозно и на усещане ми е такова.
Щорите на задния ред са също добра и полезна екстра.
Адаптивните светлини са си направо задължителни.
Безключовото влизане и запалване е много приятна екстра.
Избирай умно тип на купето
Адблу-то не е някаква драма от към разход за него. С наличното според компютъра се изкарват към 23к км. На 14к км заредих точно 10л (Благодаря @ЦецоNOL) и отново е напълнен резервоара догоре.
Регенерациите се усещат в купето само по оборотите в спряло положение - не 800-900 а държи 1к и старт-стопа стои автоматично изключен.
Белият цвят стои вечно мръсен
Относно новия модел - ще е на нова, "по-добра" цена