Skoda KAROQ 2022 Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
@JORDITO, ще ти ретрофитне от Жигула
,като толкова искаш стрелки ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Не е изгодно да правят едновременно аналогови и лед табла. Затова предполагам, че и най-ниското ниво ще бъде с LED , но със по-малко екранче и софтуерно изключени нещица.
-
chess11
Само на мен ли не ми харесва този т.нар."фейслифт"? Задните фарове направо са ги опропастили с тоя мек и заоблен бабешки дизайн, преди бяха доста по-агресивни и интересни с това врязване в горната си част. Предните фарове също не са по-добри, тази "етажна" визия на малко квадратче-голямо квадратче не е ОК, равната линия от модел 2021 е по-добра и изчистена. Новата предна решетка стои грубо и дървено като на камион, а подчертаното ръбесто излъчване в долната част на предницата също не буди възхищение. По интериора май не са пипали... абе общо взето едно нищо, просто за да се сложат 5-10% отгоре на цената, щото било "фейслифт", ти да видиш...
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
blindbard, Предполагам, че не е реклама на Кашкай, Спортидж или РАВ4. 
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Последната ценова листа на пре-фейслифта е аналогична на тази с фейслифта като нива на оборудване, само дето при Стайл примерно имаш матрични LED фарове и безжично зареждане на телефона за реално същата цена плюс като цяло променените фарове и стопове, което за мен е супер оферта ако си тръгнал сега да купуваш (и ти се чака 6-7 месеца доставка). Дигиталното табло също е включено, което иначе се плащаше отделно. Иначе и аз не съм фен на "картинките" вместо класически скоростомер и оборотомер, но явно тенденцията е да турят два-три дисплея да те облъчват и да правиш катастрофи докато искаш да намериш елементарни настройки,които преди това са били физически бутониblindbard написа: 03.12.2021, 17:11:06 Мда-а-а... Новите цени за България вече са налични на сайта на ЕТ. Вече няма "Business" и "Edition", а "Selection" и "Vision". Цените, съпоставими с предходните нива на оборудване, са с около 4 % по - високи. Новото е, че се добавя виртуален кокпит 10 инча от "Selection" нагоре, но отпадат асистент за лента, АСС, Auto Light Assist и др. Част от тях ги откриваме чак на "Style"/"Vision".![]()
За пръв път на нашия пазар се предлага и ниво "Active".
Добри са им цените предвид зверската инфлация. Виж услугите (а сигурно и консумативите и аксесоарите) си ги вдигнаха с едни 7-10% преди няколко месеца, което не ми се нрави много при все че от ЕТ не са от най-перфектните като обслужване...
-
chess11
Само не разбирам защо ако искаш 360-градусова камера, задължително според конфигуратора трябва да добавиш и безумния виртуален педал за багажника - на скромната цена от +1100 лева...
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
chess11
Така или иначе, това е нещо ново и доста неудобно, преди такова изискване нямаше. Явно проблемите с полупроводниците и модулите изискват подобни шервания и пакети.
-
shems
Привет,
Поръчах си Карок от новия Фейслифт
, но имам следния въпрос - текущото ми возило C-HR също има keyless отключване, но в Тойота ми бяха поставили нещо като "код", защита срещу кражба, препокриване на сигнали или нещо от рода ми обясняваха - Тъй като новия едишън ще е с keyless отключване, на ключовете може ли да се постави защита!?! Въобще необходима ли е!? Точно пред вратата ли се застава, за да разпознае ключа!?
Благодаря на отзовалите се!
Поръчах си Карок от новия Фейслифт
, но имам следния въпрос - текущото ми возило C-HR също има keyless отключване, но в Тойота ми бяха поставили нещо като "код", защита срещу кражба, препокриване на сигнали или нещо от рода ми обясняваха - Тъй като новия едишън ще е с keyless отключване, на ключовете може ли да се постави защита!?! Въобще необходима ли е!? Точно пред вратата ли се застава, за да разпознае ключа!?Благодаря на отзовалите се!
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
shems, съгласно списъка от линка по-долу, Kessy-то на Karoq не е с новата комуникационна технология Ultra Wideband (UWB) и съответно е уязвимо:
https://assets.adac.de/image/upload/v16 ... rjqzty.pdf
Доколкото разбирам, обаче, тази модификация на Karoq е съвсем нова (т.е. може да не са я тествали, защото още не е била налична), затова си заслужава да потърсиш малко повече информация за това.
Виж в края на тази тема viewtopic.php?t=4250&start=45 за повече информация по въпроса.
https://assets.adac.de/image/upload/v16 ... rjqzty.pdf
Доколкото разбирам, обаче, тази модификация на Karoq е съвсем нова (т.е. може да не са я тествали, защото още не е била налична), затова си заслужава да потърсиш малко повече информация за това.
Виж в края на тази тема viewtopic.php?t=4250&start=45 за повече информация по въпроса.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Може и леко встрани, но не повече от 60-80 см. между ключа и автомобила, въпреки че в ръководството на префейса е посочено доста оптимистично разстояние.

При Вас все пак и четирите врати ще бъдат със сензори, така че може да има известна разлика!
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Някой вече правил ли е тест драйв на фейслифтовия Карок? Разбрах, че били пратили няколко от Чехия към София и вече един е "дал фира" - демек ударили се при тест драйва
Аз се записах този петък - да видим колко и какви са промените реално. Ще споделя впечатления, само да не даде фира и тоя![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Аз се записах този петък - да видим колко и какви са промените реално. Ще споделя впечатления, само да не даде фира и тоя
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
-
pikkAname
Успя ли да го покараш или и тоя беше фалирал, хахаtahumbata написа: 18.05.2022, 18:22:43 Аз се записах този петък - да видим колко и какви са промените реално. Ще споделя впечатления, само да не даде фира и тоя