Помощ при избор на SUV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- azsamodapitam
- Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Помощ при избор на SUV
@Цецо75 Така е, има още плюсове, факторите на които наблягам са ми от значение повече от возията. Искам да кажа, че в представителният ми първи коментар, споменавам, че годишния пробег ще бъде под 10к км. За най-оптимално покрай цифрите на хечбега за годишен, идва 7200, което значи по 20км на ден отиване/връщане на/от работа + до 3-4 почивки някъде си, като задължително едната е към Балкана.
@nmnikolov Определено този модел ми е още в списъка, харесва ми и визия и материалите, както ги представят, позиционирането... но задължително трябва да се пробва и да се разбере този малък геврек ще ли е удобен или не ще.
@IvayloE Ако дотогава не съм поръчал и аз, няма какво да ме плаши това чакане, аз няма да избягам хаха.
@Ивайло Димов Ще го погледна и него обстойно с някой друго ревю.
@Taratajki По принцип не искам дизел, понеже както казах няма да се кара чак толкова колата, за да се възползвам от икономията, която идва след 150к км. Затова все още си мисля 1.5тси ауто 150кс., ако е шкодата ми харесва, че ще е 4цилиндъра и ще се изключват 2та когато трябва. Пежото от своя страна тва 1.2 пюртеч... 3 цилиндъра, бенз.. ми играе 4/5 точки + цената е доста завишена. Именно затова го слагам на позиция 2.
@nmnikolov Определено този модел ми е още в списъка, харесва ми и визия и материалите, както ги представят, позиционирането... но задължително трябва да се пробва и да се разбере този малък геврек ще ли е удобен или не ще.
@IvayloE Ако дотогава не съм поръчал и аз, няма какво да ме плаши това чакане, аз няма да избягам хаха.
@Ивайло Димов Ще го погледна и него обстойно с някой друго ревю.
@Taratajki По принцип не искам дизел, понеже както казах няма да се кара чак толкова колата, за да се възползвам от икономията, която идва след 150к км. Затова все още си мисля 1.5тси ауто 150кс., ако е шкодата ми харесва, че ще е 4цилиндъра и ще се изключват 2та когато трябва. Пежото от своя страна тва 1.2 пюртеч... 3 цилиндъра, бенз.. ми играе 4/5 точки + цената е доста завишена. Именно затова го слагам на позиция 2.
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
Помощ при избор на SUV
Значи ти трябва типично градска ,семейна кола ...........Компактен хечбек или спейсбек което уж се води компактно комби ,Сеат Ибиза също влиза в класа на Рапида ,
От всеки дефект-ефект
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Помощ при избор на SUV
Едно ревю на Дизи за новия Кашкавал може да помогне с нещо в ориентация за Сувче

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Помощ при избор на SUV
Стига заблождавахте човека с този Рапид. То в него не е сигурно дали ще вкара количката. После в следващия момент става количка + проходилка + някакво малко колело за бутане да не изброявам. При колегата водещото близките 5 години ще е обема на багажника, а той изобщо не е за подценяване.
Гледам, че си от Варна може да направим един тест в гаража с О3 комби О4 е същата като размер. Аз преди месеци заглеждах Карок ами на този етап с деца на 6 и 10г. не ми е алтернатива. багажника е малък.
Само за спорта има комшия с ФИАТ Фремонт уж се води джип Сув и аз не знам точно спрян до Октавията изглежда огромен и той си мислеше, че кара просторна кола с голям багажник. Ами ролетката показа друго. Багажника на О3 излезе по голям. Тази седмица ще мерим в копето но и там предполагам ще е същото. Да не говорим за пътното му поведение страх те хваща в завойте с този висок център на тежеста. Така, че най-добре качваш се пробваши преценяваш. Не прави големи компромиси с важните за теб неща после винаги ще те е яд.
Гледам, че си от Варна може да направим един тест в гаража с О3 комби О4 е същата като размер. Аз преди месеци заглеждах Карок ами на този етап с деца на 6 и 10г. не ми е алтернатива. багажника е малък.
Само за спорта има комшия с ФИАТ Фремонт уж се води джип Сув и аз не знам точно спрян до Октавията изглежда огромен и той си мислеше, че кара просторна кола с голям багажник. Ами ролетката показа друго. Багажника на О3 излезе по голям. Тази седмица ще мерим в копето но и там предполагам ще е същото. Да не говорим за пътното му поведение страх те хваща в завойте с този висок център на тежеста. Така, че най-добре качваш се пробваши преценяваш. Не прави големи компромиси с важните за теб неща после винаги ще те е яд.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Помощ при избор на SUV
Аз пък бих направил една метална конструкция и бих изнесъл вратата напред. Ако проблема е в 30 см., въобще няма да се усетят изскочили намън.
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
Помощ при избор на SUV
Гаража му е малък
.Имам познат с подобен проблем но с БМВ 318 при него отпред 5см и отзад 10 му остават,за да не удари колата проблема се реши с 3 дървени греди на П .Като се паркира колата гумите опират в гредата и няма как да удариш бронята.
От всеки дефект-ефект
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Помощ при избор на SUV
Ето го решението
:
Нямам идея на Шкода колко е добър асистента за паркиране, но ако е като този от видеото - ще е страхотно. Така няма и да има особена драма с тесния гараж.
Нямам идея на Шкода колко е добър асистента за паркиране, но ако е като този от видеото - ще е страхотно. Така няма и да има особена драма с тесния гараж.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Помощ при избор на SUV
@mariyan, добре е, хората за тясно пари дават ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Помощ при избор на SUV
При мен си е даденост. Каквото е, такова е. Аз "пораснах" в годините. Първо Фабия паркирах, после стана Октавия, а сега е Супърб. Лошото е, че ако се спази прогресията, за следващата няма място. Ама това да е проблемът.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Помощ при избор на SUV
Ако се придържаш към любимата марка, май няма да имаш проблеми.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Помощ при избор на SUV
Вчера вадя колата от гаража на заден и се нагласям към рампата. Нещо бях разсеян и колко гледах в огладалата, колко слушах как пищи, колко гледах на дисплея какво показва и по едно време Октавията наби спирачките сама и изписа нещо на екранчето на таблото.
Като поръчвахме колата, Писашки на Тотлебен ми каза, че имало някаква екстра дето набива спирачки при движение назад като види че се блъскаш, ама сефте ми се случи вчера да се активира.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Помощ при избор на SUV
@Манев, всеки, на който му се е случвало това, се е стресирал първия път. Аз паркирах назад и виждах на камерата, че има някаква трева и по едно време рязко колата спря. Тъпото е, че се чува доста силен звук и аз слизах да оглеждам колата че бях сигурен, че съм я ударил.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Помощ при избор на SUV
Аз като паркирам назад, без натисната спирачка и газ - колкото я движи автомата - направо откача и набива спирачки отдалеч. Ако ползвам спирачки е по-послушна, но има момент в който отказва повече, а да кажем е имало около 20см още.
- azsamodapitam
- Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Помощ при избор на SUV
Това е защото нямаш съседи като моите, а и повечето са такива вече тук във Варна, още на 1вата тухла сложена дори на сухо за проба и са вече при кварталния, ама как - ама защо, това е тротоар, общинско място, ала-бала..NRG написа: 14.01.2022, 12:35:43 Аз пък бих направил една метална конструкция и бих изнесъл вратата напред. Ако проблема е в 30 см., въобще няма да се усетят изскочили намън.
А и да предположим, че изнесем тези 30см ще свият още повече ъгъла на влизане/излизане + че както казах в по ранен коментар, съседа няма да може да си отваря вратата на гаража , понеже сега като я отваря влиза с 20-30см към мойта страна (мислена линия), иначе ъпсурд да влезе/излезе ако я отвори под 90 градуса.
А тези 30см излаз - първо трябва да къртя сегашната врата и да променям целия монтаж, или да платя на фирма да го направи, която няма да вземе малко.
Този излаз ще се хареса много на криминалния контингент, като им правя рампичка да се качат на 2рия етаж
Тези 2к, по добре да ги дам за някой друга екстра на колата ;Д
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp