Помощ при избор на SUV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
hvp800
Помощ при избор на SUV
И просвета му е точно колкото на джипките , и много повече от всички коментирани комбЕта ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- azsamodapitam
- Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Помощ при избор на SUV
Голяма кибритена кутийка е тва Кади ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Помощ при избор на SUV
Човека иска семейна кола, не баничарка с возия на каруца. Просто трябва да разшири диапазона на търсене и ще открие своята кола. VAG не са единственият избор. Погледни Ford Focus. Комбито е доста добро, а не е с размерите на кораб. Имат и не лоши SUV (и като го пиша, и ми се повдига от това буквосъчетание
), ако държи на такова. Рено, Пежо (приятел имам с 3008 и две деца, не се оплаква), не са лоши коли.
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
Помощ при избор на SUV
Бе аз съм събирал багаж за море на жената и трите щерки в Лагуна 1 при все факта ,че имаше и 30 лт бутилка на газова уредба .Бая зор видях
,автора да погледне и Рапид Спейсбек 4,3 м има 1.6 TDI и 1.6 Mpi
От всеки дефект-ефект
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Помощ при избор на SUV
На MQB платформата е базирано и има ново окачване отзад кадито. С лост на панхард. Уж на ревютата споделят че е по-добре от старото като возия. Все пак за да носи обема и теглото на полезния товар който предлага, няма начин да е с мултибиим
-
IvayloE
- Гараж: ...
Помощ при избор на SUV
Защо повечето отхвърляте Карока като семейна кола? Може би съм малко пристрастен, тъй като аз си го харесах още когато излезе и вече с нетърпение чакам да пристигне, но мисля че багажника му е доста добър. Вярно е че не е като на комби, но пък заради малко повече място отзад, да не може да си ползваш гаража по предназначение е ужасно, казвам го от опит. Плюс това на дълъг път с многото багаж ще ходиш 1-2-3 пъти в месеца примерно, а колата си я вкарваш без проблем в гаража всеки ден. Освен това за Варна и района винаги е по-добре по висок автомобил. Булевардите ни са горе долу добре, но кварталните улички повечето са лунен пейзаж.
ПП: Един въпрос към по знаещите. Обемът на багажника при комби / СУВ до къде се измерва - до кората на багажника или цялото пространство зад задните седалки?
ПП: Един въпрос към по знаещите. Обемът на багажника при комби / СУВ до къде се измерва - до кората на багажника или цялото пространство зад задните седалки?
-
Ивайло Димов
Помощ при избор на SUV
Технически погледнато до тавана но в различните държави има различни изисквания за видимост .В България ако са ти изправни страничните огледала задния прозорец може да е с нулева видимост т.е може да си тъпчеш багаж до горе:)
От всеки дефект-ефект
- azsamodapitam
- Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Помощ при избор на SUV
@Taratajki, , благодаря за сайтчето, добре са го измислили, свърши работа да сравня моделите, на които съм се спрял, как точно ще изглеждат вътре и то за 10сек. Не да се мъча да го чертая за 2мин 
Видях и новят СУВ Пума , обаче не бе грабна, изглежда ми адски тясно вътре и това го потвърдих на един светофар до мен беше спряло такова с една пълничка жена вътре на шофьорската, лоша гледка... все едно онова човече на мишелин гумите.
@Ивайло Димов, от това което досега се пише изводите ми се свеждат до това :
комби - плюс = багажник; минус = просвет, дължина
СУВ - плюс = просвет, дължина; минус = багажник
@IvayloE , значи чакаме да ти дойде машината и да я представиш с няколко думи и снимки в отделна тема
) Разбирам и че си градски, с което би било хубаво да я пробваме в гаража живот и здраве 
Видях и новят СУВ Пума , обаче не бе грабна, изглежда ми адски тясно вътре и това го потвърдих на един светофар до мен беше спряло такова с една пълничка жена вътре на шофьорската, лоша гледка... все едно онова човече на мишелин гумите.
@Ивайло Димов, от това което досега се пише изводите ми се свеждат до това :
комби - плюс = багажник; минус = просвет, дължина
СУВ - плюс = просвет, дължина; минус = багажник
@IvayloE , значи чакаме да ти дойде машината и да я представиш с няколко думи и снимки в отделна тема
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Помощ при избор на SUV
Още плюсове - по-комфортна возия при високи скорости (а и по-принцип) и по-нисък разход на гориво на дълъг път. По-комфортно пространство на седящия отзад (ако не е дете).
Бееееее.....
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Помощ при избор на SUV
Както спомена и @Taratajki Peugeot 3008 са доста добри коли. А фейлифт-a им е много красив. Аз доста харесвам и 308 комбито им, но то е доста по-дълго, така че отпада при теб. При Skoda двигателя е по-добър, докато при Peugeot комфорта, возията, материалите.
-
IvayloE
- Гараж: ...
Помощ при избор на SUV
@azsamodapitam, няма проблем, стига да ти се чака дотогава. Надявам се да пристигне април-май, ама с тия срокове нищо не се знае.
-
Ивайло Димов
Помощ при избор на SUV
Към автора ,винаги като купуваш кола и си в някаква дилема и трябва да се съобразяваш с други фактори трябва да направиш някакъв компромис .В твоя случай Шкода Рапид ти влиза в изискванията за дължина на гаража ,багажника и не е много голям но събира достатъчно багаж за едно семейство като ходи на почивка .Просвета му е достатъчно висок не е ниска колата има комфортна що годе возия и нормални бензинови ДВГ ако не искаш дизелова кола .Седалките са удобни за дълъг път ,возил съм се в на брат ми Рапида и останах приятно изненадан ,купето е обезшумено на прилично ниво .Колата има добра стойка с 15 ки 185 /60 но съм сигурен ,че ще носи и 195/65 което малко ще я вдигне . Ако аз съм в такава дилема дори бих гледал някой компактен хечбек с релси и куфар за дълги пътувания за почивка .Багажника на Толедото е огромен ,но бидейки седан светлия отвор му е смешен и ако искам да взема нещо най-навътре ми се налага да се наведа и да си вкарам главата
Но моите деца са големи ,не карат колелета така ,че нямам такава драма .Спокойно събирам 12 чувала пелети по 15 кг като махна резервната гума ,"крокодила" и куфара с инструменти.
От всеки дефект-ефект
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Помощ при избор на SUV
Че какво им е на двигателите на Пежо? Техните дизели са пословично добри. А SUV на бензин....аз много бих мислил, преди да си го причиня.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Помощ при избор на SUV
Има място за хитруване от производителите и тук. Например франсетата от рено в официалните им ценови листи за бг дават обема на багажника вкл обема на пространството заделено за резервна гума (ако има такова). Други по VDO. При шкода обема на багжника е визуализиран - https://www.skoda-auto.bg/models/karoq_fl/karoq_fl, на картинката под ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ ЗА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ФЕНОВЕ, общо взето от пода до кората покриваща багажното пространство, без обема на пространството за резервна гума.IvayloE написа: 14.01.2022, 08:44:36 Обемът на багажника при комби / СУВ до къде се измерва - до кората на багажника или цялото пространство зад задните седалки?
-
Ивайло Димов
Помощ при избор на SUV
1.6 hdi имаха проблем с турбината с една цедка за маслото ,при 2.0 го няма .Иначе са много тихи и почти не правят проблеми с помпата и дюзите .Пежо от 90-те години с 1,9 D и 1,9 TD придобиха легендарен статут при дизела .
От всеки дефект-ефект