Помощ при избор на SUV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Помощ при избор на SUV
И пак казвам, ако ти е първо дете и нямаш досегашен опит с това, имай предвид и кошчето с това паркиране назад. Как ще го вадиш като оставяш по 30 см. отстрани? Тези кошчета са си обемисти и вратата трябва да се отвори хубаво. Варианта да слизаш пред гаража да вадиш кошче, да го оставяш на земята (било то и вътре във входа) докато паркираш и т.н., не ми звучи много добре. Същото и при потегляне.
- azsamodapitam
- Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Помощ при избор на SUV
@enenen, по-скоро ме притеснява бъдещата дължина от колкото страничното място, бих спрял по в дясно или по в ляво зависи от коя страна съм го закачил
, разбира се от лявата ще е много по удобно предвид къде се намира вратата, но ако е в дясната, ще минавам пред колата преди да цъкна на гаражната да се затваря. Просто опцията да паркирам напред не ми се нрави, не е правено, и не виждам смисъл от това, понеже като товаря или разтоварвам колата , си я вкарвам 1/2 на задна и идва на нивото на вратата в ляво, което ми е дикретно багажник/задни седалки - коридор
Ако паркирам напред тва ще ми е предницата + предните седалки. Нелогично за мен 
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
Помощ при избор на SUV
Още 1 глас за Октавия комби ,ако може да е скаут
.ТезиСУВ са идеални за втора кола в семейството или млади хора които все още не планират поколение .Комбито е далеч по -удобно да се качва количка .Казвам го от опит с двойна количка за близнаци.
.ТезиСУВ са идеални за втора кола в семейството или млади хора които все още не планират поколение .Комбито е далеч по -удобно да се качва количка .Казвам го от опит с двойна количка за близнаци.От всеки дефект-ефект
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Помощ при избор на SUV
Разбирам. Имам един допълнителен въпрос, понеже ги знам варненци колко са нагли, когато става въпрос за паркиране (от 2008 живеех във Варна и едва от Ноември вече съм в друг град). Този твоя съсед в страничния гараж може ли да излиза свободно, ако и ти си оставяш колата пред твоя гараж? Защото ако не може, е редно и той да не го прави, и да можеш да си обръщаш колата. Писнало ми е от такива индивиди, които си ползват гаражите за склад за боклуци или офис под наем, и продължават да запушват улици и бордюри из целия град.azsamodapitam написа: 13.01.2022, 15:58:23 @enenen, Просто опцията да паркирам напред не ми се нрави, не е правено
- azsamodapitam
Помощ при избор на SUV
Ще я тествам, влезе ли, тя ще е. Не може 10гласа да събира тая октавиа, а карока 1 = моя ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- azsamodapitam
Помощ при избор на SUV
@enenen, той ако си паркира плътно на линията до моя, аз мога да вляза на заден от дясно, както и да изляза на дясно (понеже е и еднопосочна - надясно) той е 1ва къща , аз съм втора. затова опцията да вляза напред е 0-лева понеже той си седи пред гаража, и с тая лампа отпред на другия тротоар е невъзможно. Единствения шанс да вляза напред е ако в улицата вляза на задна и после се мушна в гаража 
Аз ако спирам пред моя, трябва да му дам поне 20см свобода, щото неговите врати са олд скуул и се отвраят навън и да отвори малко ъгъла , спрял ли съм плътно - никъв шанс да влезе = излезе
, но аз си я спирам вътре щото моя е закрит, а неговия е открит така , че му е все тая дали ще го вали вън или вътре 
Аз ако спирам пред моя, трябва да му дам поне 20см свобода, щото неговите врати са олд скуул и се отвраят навън и да отвори малко ъгъла , спрял ли съм плътно - никъв шанс да влезе = излезе
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Помощ при избор на SUV
Епа от гаража ако няма вход към къщата вкарвай назад и оставяй отворен да стърчи комбито
С тия джипки ще се измъчиш с децата. С голямата кола ще се измъчиш с гаража. В голф ще има място за багаж, но няма да има място за седящите отзад. Туксона е супер, но и той не е много евтин, Тигуана също е много добър, но още по-скъп.
Последна генерация Rav 4 са сравнително евтини, 4600мм дълги, но са си дървени )) Тия всички колички от първия ти пост не са за хора с деца или ще трябва да мъкнеш тюле като пътуваш, особено докато е малко детето багажа е доста.
Както предложи някой по-напред, не можеш ли да изкараш вратата 30см?
С тия джипки ще се измъчиш с децата. С голямата кола ще се измъчиш с гаража. В голф ще има място за багаж, но няма да има място за седящите отзад. Туксона е супер, но и той не е много евтин, Тигуана също е много добър, но още по-скъп.
Последна генерация Rav 4 са сравнително евтини, 4600мм дълги, но са си дървени )) Тия всички колички от първия ти пост не са за хора с деца или ще трябва да мъкнеш тюле като пътуваш, особено докато е малко детето багажа е доста.
Както предложи някой по-напред, не можеш ли да изкараш вратата 30см?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Помощ при избор на SUV
За по-подробни съвети пусни снимки на гаража, улицата и ситуацията:)
- azsamodapitam
Помощ при избор на SUV
- azsamodapitam
Помощ при избор на SUV
тъкмо това правехintense написа: 13.01.2022, 17:18:36 За по-подробни съвети пусни снимки на гаража, улицата и ситуацията:)
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Помощ при избор на SUV
Аз карам Кия Спортидж 1.6 автомат 4x4 177кс
Преди да я купя бях гледал всичко под 70 хиляди пари. Единствено Кодиака е по хубава машина , но бензиновата версия харчи като ЗИЛ.
За дизел не исках и да чувам.
Изхождам от себе си , но SUV на предно е като жена без цици. Върши работа ама няма кеф.
Това вземеш джипка с хиляда кубиков трицилиндров мотор си е смешно.
Мисли ,гледай но имай предвид ,че доходи ли ти се в планината с предняма ще е голям срам.
Преди да я купя бях гледал всичко под 70 хиляди пари. Единствено Кодиака е по хубава машина , но бензиновата версия харчи като ЗИЛ.
За дизел не исках и да чувам.
Изхождам от себе си , но SUV на предно е като жена без цици. Върши работа ама няма кеф.
Това вземеш джипка с хиляда кубиков трицилиндров мотор си е смешно.
Мисли ,гледай но имай предвид ,че доходи ли ти се в планината с предняма ще е голям срам.
- azsamodapitam
Помощ при избор на SUV
За да взема хубава кола трябва да имам пари.
За да взема хубавата кола, трябва и да се събира в гаража = нова къща.
По тоя ред на мисли, пари до 65-70к без отстъпката, която се надявам да уговоря подобаващо.
За нова къща е минимален шанса освен ако падне 6ца от тотото дето не играя, а гаража го има, и 4.7 за кодиак, ще ми е лошо
Новата киа спортидж я видях веднага на ревю като я вкараха в бг, допада ми и се вмества в 70к, с размера си 4.5 е по сносно, но пък 4.35 си е най-добрия вариант.
Ще се мисли, ще се пробва, докато се достигне оптималното за ситуацията
Благодаря все пак
За да взема хубавата кола, трябва и да се събира в гаража = нова къща.
По тоя ред на мисли, пари до 65-70к без отстъпката, която се надявам да уговоря подобаващо.
За нова къща е минимален шанса освен ако падне 6ца от тотото дето не играя, а гаража го има, и 4.7 за кодиак, ще ми е лошо
Новата киа спортидж я видях веднага на ревю като я вкараха в бг, допада ми и се вмества в 70к, с размера си 4.5 е по сносно, но пък 4.35 си е най-добрия вариант.
Ще се мисли, ще се пробва, докато се достигне оптималното за ситуацията
Благодаря все пак
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
Помощ при избор на SUV
Ако автора иска SUV 4x4 да гледа Хонда CRV ,много здрав мотор 2.0 150 к.с. носи на газ ,но аз си държа на мнението ,че най -удачно е Скаут,ако се намери запазена 1.8 T
От всеки дефект-ефект
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Помощ при избор на SUV
Щом е така - Карока е точно там. Но тогава обема на багажното пространство може да е проблем в случая. Иначе новото Кади Панамерикана - има тди, 4х4, дсг, 4,5м е , 5/7места, повдигнато е и има обем на миниван даден в кубици а не в литри