Първо, мисля че е редно да започна с това, че съм пълен лаик от към темата автомобили.
Второ, реших да се регистрирам именно тук, защото виждам, че форума е доста активен, всички са позитивно настроени и с доста опит от който човек може само да се учи и който ще е поле за бъдещи въпроси/отговори.
С бъдещи планове за увеличаване членовете на семейството с 2+1 идва идеята и за смяна на хечбега.
Дилемата се състои в избора на 'правилният избор' от няколко конкурентни марки/модели в гамата СУВ.
Начина на експлоатиране на 'избора', ще е следната:
Градско/Извънградско - 80/20.
Оринтировъчен годишен пробег - под 10 000 км.
Колата ще е гаражна от Ден 1.
Не съм се качвал на автоматик, нито на по-високо от нормален автомобил, но мисля че е време и за тази стъпка.
Предпочитам колата да е бензин, понеже от тук във форума четох, че ако няма да се кара доста, смисъла от икономията на дизела се обезмисля.
И след тези излияния мисля, че е време да посоча и моделите към които съм се ориентирал, като приемам разбира се и други варианти + комплектовка на двигатели и т.н.
1. Шкода Карок 1.5 ТСИ 150к.с. (ппц ми се искаше да е 4х4, но разбирам, че тази възможност е спряна и сега съществува само в 190к.с. версията спортлайн)
2. Пежо 3008 GT лайн
3. Мазда СХ-30 ( искаше ми се 2.5 турбо 4х4 )
4. VW Tаigo R лайн (Понеже видях, че Т-Рок са го махнали от официалния сайт за избор)
Предполагам, че за да стигна до някакво решение, ще трябва и лично да се кача на тях чрез тест-драйв, което и ще стане скоро, но в момента по-скоро бих се радвал на дискусията тук, да видим на къде ще наклонят везните.
Интересно ми е и дали различните представителства по градовете, ще ми предложат и различна отстъпка и колко изобщо да очаквам предвид дългия период на чакане на самият автомобил. Ако имате някакви впечатления и сте се ''пазарили'' наскоро, върху какво да обърна внимание, което може да наклони с някой друг процент отгоре
Някой знае ли дали има професии като адвокат, доктор и т.н., които се ползват със специална отстъпка примерно ? (И това го бях чел някъде, затова го вмятам)
Като за начало мисля, че това е достатъчно. Отворен съм за въпроси и отговори.
Благодаря.