Купуване на нова кола - въпроси

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@baijoro, баси наглите копелета. А ако човек отиде с адвокат дали пак така биха казали? Най-малкото заслужават една жалба до КЗП, че е лесно и не струва пари.

А щом отказват такъв договор май май не е като да не се случва да има разминавания при поръчка и получаване...
Изображение
Ради

Škoda Фен

Гараж: В очакване

Мнение от Ради »

nikopopow написа: 04.01.2022, 17:10:51
Ради написа: 04.01.2022, 09:20:38
nikopopow написа: 03.01.2022, 22:39:47 АЗ поспорих с дилара за Колумбоса защото в сайта на ЕТ пишеше така и още не е променено.
Колега, кога е било посочено, в последната ценова листа от ЕТ, която беше валидна до 29.12.2021 е посочено:
EDITION - добавя към изброеното оборудване за STYLE: Подгряване на предните седалки, Асистент за паркиране с предни и задни сензори, Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба, LED матрични светлини, с динамичен контрол на ъгъла и LED дневни светлини, Top LED задни светлини с различни функции и специален стайлинг и др.
А това е доплащането в отделните нива за Columbus.
Active Ambition Sportline Style RS Scout
- 2 780 1 676 1 676 1 676 1 676
В конфигоратора е така дори и сега.
Не знам как и в кой конфигуратор е така, но когато от сайта на ЕТ избера ниво на оборудване EDITION, след това в допълнителното оборудване ми излиза ако желая да добавя: Навигационна система COLUMBUS 10", гласов контрол + WEB радио 1676 лв. + Care Connect за 1 год. + Infotainment Online за 1 год. /задължително/
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

nmnikolov написа: 04.01.2022, 21:20:12 една жалба до КЗП
КЗП важи само за физически лица, за на фирма няма КЗП, за лизинг не знам как беше.

Тук като гледам рядко кола се взима на физическо лице.
Günter Stg 1
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

Е чак пък рядко... Дали е лизинг или не няма никакво значение при физическо лице. Пак КЗП е компетентен орган и в двата случая.
Изображение
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Мнение от fancko »

Към договора се прилага ценовата листа, така бе при моя поне. И от там се гледат нивата на оборудване и т.н.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

nmnikolov написа: 04.01.2022, 21:20:12 А ако човек отиде с адвокат дали пак така биха казали?
И това съм го правил. Беше преди години, докато предната ми Октавия беше още лизингова и по друг повод. Тогава се наложи да общувам с Еуратек чрез адвокат и се получиха нещата.
В интерес на истината не е само в ЕТ така. Например в Автомотор са даже и по - зле по отношение на обещаното и полученото оборудване.
nikopopow

Шкода Новак

Гараж: OCTAVIA 1.5 m-hev

Мнение от nikopopow »

Ради написа: 04.01.2022, 21:33:23
nikopopow написа: 04.01.2022, 17:10:51
Ради написа: 04.01.2022, 09:20:38 Колега, кога е било посочено, в последната ценова листа от ЕТ, която беше валидна до 29.12.2021 е посочено:
EDITION - добавя към изброеното оборудване за STYLE: Подгряване на предните седалки, Асистент за паркиране с предни и задни сензори, Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба, LED матрични светлини, с динамичен контрол на ъгъла и LED дневни светлини, Top LED задни светлини с различни функции и специален стайлинг и др.
А това е доплащането в отделните нива за Columbus.
Active Ambition Sportline Style RS Scout
- 2 780 1 676 1 676 1 676 1 676
В конфигоратора е така дори и сега.
Не знам как и в кой конфигуратор е така, но когато от сайта на ЕТ избера ниво на оборудване EDITION, след това в допълнителното оборудване ми излиза ако желая да добавя: Навигационна система COLUMBUS 10", гласов контрол + WEB радио 1676 лв. + Care Connect за 1 год. + Infotainment Online за 1 год. /задължително/
В конфигоратора където избираш ниво на оборудване на всеки модел има описание в него пише ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ и зелено кръгче с буква i
там натисни и виж какво пише
EDITION
Нивото на оборудване Style добавя 17” лети джанти, навигационна система Columbus, система KESSY и Виртуален кокпит. То включва задни сензори за паркиране, предни LED фарове за мъгла, кожен волан, асистираща система за светлини и дъжд или Система за потегляне по наклон Hill hold control.
bambinka

Шкода Новак

Мнение от bambinka »

nikopopow написа: 04.01.2022, 23:52:34 Нивото на оборудване Style добавя 17” лети джанти, навигационна система Columbus, система KESSY и Виртуален кокпит. То включва задни сензори за паркиране, предни LED фарове за мъгла, кожен волан, асистираща система за светлини и дъжд или Система за потегляне по наклон Hill hold control.
Включването на Columbus тук е грешка, трябва да е "Радиоапарат Bolero с 10,0" цветен тъч-скрийн дисплей". Columbus не се включва стандартно в никое ниво, плаща се допълнително както е указано в ценовата листа.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Бе хора, какво се захапахте за тия екстри, ценови листи, договори... почнахте да се съдите и жалвате [smilie=sarcastic.gif]
Всички много сте се напрегнали нещо.
Не мисля, че има дилър на която и да е марка автомобили, който ще ви предложи договор за покупка с изброено всичко вътре.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

@kalata, абе точно сега, когато има такива проблеми с чиповете и доста коли стоят на трупчета в заводите, шанса да ти променят дадена екстра или дори да я махнат без дори да разбереш е доста голям. И ако тази екстра изобщо не е фигурирала в ценовата листа или в договора няма и да разбереш.
Изображение
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

В общите условия, които са част от договора пише:
16. ДОСТАВЧИКЪТ има право, при промяна на параметрите на автомобилите визирани в договора за доставка, в това число - цветова гама на завода-производител, двигател, оборудване и други, да предложи на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ нова конфигурация, съобразена с промените направени от завода-производител. При неодобрение на предлаганите параметри от страна на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, настоящият договор се прекратява и ДОСТАВЧИКЪТ е длъжен да възстанови незабавно заплатеното от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ капаро.
Сега няма как всичко да е описано в договора. Ако това трябваше да се прави значи и гайките на джантите трябва да се опишат дали се развиват с ключ 17 или 19.

Декларацията за съответствие мисля че й е друга ролята. На КАТ им трябва един вид за да пуснат колата в движение, а не за да и гледат каква е карантията.
Ради

Škoda Фен

Мнение от Ради »

nikopopow написа: 04.01.2022, 23:52:34 ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ и зелено кръгче с буква i
там натисни и виж какво пише
Изображение
bambinka

Шкода Новак

Мнение от bambinka »

@Ради, погледни какво пише за Style
Последно промяна от bambinka на 05.01.2022, 11:03:34, променено общо 1 път.
Ради

Škoda Фен

Мнение от Ради »

Може и аз тотално да се обърках, ама не знам да има оборудване Vision, към момента са:
Active, Ambition, Sport Line, Style, RS, BUSINESS и EDITION
Не се опитвам да се заяждам, просто ми стана любопитно да го видя къде го пише.
bambinka

Шкода Новак

Мнение от bambinka »

Ради написа: 05.01.2022, 10:52:37 Може и аз тотално да се обърках, ама не знам да има оборудване Vision, към момента са:
Active, Ambition, Sport Line, Style, RS, BUSINESS и EDITION
Не се опитвам да се заяждам, просто ми стана любопитно да го видя къде го пише.
Моя грешка, виж на Style
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”