Octavia MK3 vRS - Sawyer

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Sawyer »

При Октавия - ексклузивен за RS цвят
При Фабия - само за Монте Карло

Поне аз така знам :)
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от odo »

Да те питам усещаш ли разлика в превключването не DSG-при бензина спрямо дезела?
Усещаш ли при бензина да се държи малко по нервно?
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Sec8200 »

здрасти,
аз в предишния форум ти честитих машината, подробно изчетох темите ти тук и там. Даже те бях питал за vRSката въпроси, не се стигна да се видим като се отказах да вземам vRS-ка, да не ти губя времето :)

Цветът пак го гледам в темата и много ми допада, оглеждам се като ида в Мола ти да я видя досега не съм уцелил, но кърти, особено на по-тъмно. Сивият шеф също и приляга. Като цяло яка машина все път като я загледам :)

Сега изчетох пак темата - поздравявам те, за мнението че пазената кола после я взема някой след теб на 30%, изпитах го с предишната си такава - пазих я, определено това качи цената, но всичките емоционални драми ... хъх, да трябва да се пази, но и браво че си я караш ежедневно.

Имам едно - две питания :
1. видях, че и ти нямаш Кантон - липсва ли ти?
2. с какво я миеш отвън, евентуално ако го правиш в региона около Мола, къде? Интересно ми е, ще дойде скоро време да мисля и за това. Разбрах, че го правиш сам, аз съм бос в тази тематика, ще съм благодарен на някои основни неща, не много хардкор - като за начало.
3. чета тук хора разработват техните vRSки до 90км/ч до 500км, после леко ряз. Аз пропуснах това - малко повече я карах, ти как я разработи твоята?

Със здраве и да постваш снимки да се радваме на машината
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Sawyer »

Здравей

За Canton-а не съжалявам никак. По принцип съм на мнение, че в колите, които аз мога да си позволя, аудиото няма как да бъде невероятно. Стига да е приемливо като качество, за мен е ОК - примирил съм се, за толкова стигат парите към момента.[smilie=pardon.gif]
Мой колега има RS-ка с Canton. Слушал съм го безброй пъти и за мен стъпката нагоре от стандартното аудио не струва близо 1000-те лева разлика в цената. Това приключи въпроса при поръчката и дори не съм се замислял. Стандартната уредба "свири" ОК - не впечатлява, но не и зле.

За миенето - аз също съм лаик. Уча се още. Приятелите ме гаврят, че не я мия, ами я галя с тая микрофибърна ръкавица. Не е далеч от истината. :D
Ако трябва да сме честни, Искрен е гуруто на екстериорната и интериорната поддръжка, поне за мен. Открехна ме за доста неща, дори с видео. Много голям! :)
Препоръчвам да погледнеш тази тема: viewtopic.php?f=86&t=88

За разработването - първите 2500км колата не е минавала 3000 оборота. Това беше прекалено, знам, обаче аз съм си такъв. До 3000км пак не съм я настъпвал особено много. Сега вече се отпускам да я карам по-агресивно и ме изненадва приятно. Не е спортна кола (за мен), но е съвършен allrounder - практична, комфортна, а като я посръчкаш, върви, при това прилично. Няма да я вкарам в Sport режим обаче преди първото обслужване, което ще е преди да ударя 5000км. Еуратек да имат да вземат с техните 2 години/30 000км.

Иначе за мола - трудно ще я видиш, ако не се хванеш да я търсиш специално. Спирам винаги далеч от местата, където има най-много движение. Проста логика - колкото по-малко на брой паркирания около мен, толкова по-малък е шансът някой да я удари. Задължително до колона и до стена - така шансът да го отнесе е само от едната страна. По отношение на паркирането компромиси не правя, защото предната кола в тоя мол я пребоядисах наполовина.:D
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Sawyer »

odo написа:Да те питам усещаш ли разлика в превключването не DSG-при бензина спрямо дезела?
Усещаш ли при бензина да се държи малко по нервно?
Милене (дано не бъркам името, но така съм запомнил), пропуснал съм коментара ти. Съжалявам.:)

Според мен DSG + бензинов двигател е по-добра комбинация. Сравнявайки новата със старата RS-ка, мога съвсем уверено да кажа, че в новата DSG работи несравнимо по-рафинирано. Старата (при каране в града) понякога беше много (ама много) нервна, имаше едни подскоци, когато не внимавам с педала на газта. Тук всичко се случва изключително плавно и гладко. TSI разкри изцяло красотата на DSG за мен.:)
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от odo »

Правилно си запомнил :)
Питах за един съсед с Пасат 1,8 TSI има някакъв проблем с кутия, а тези от VW са твърдели, че бил свикнал на дизелово DSG с по-голям въртящ момент и от това му бил проблема. Но най-накрая я приеха в сервиза и се оказало, че има проблем. Сега чака Немците да кажат какво да я правят ремонт или нова кутия.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Sawyer »

Той точно по-големия въртящ момент на дизела, според мен, прави DSG-то нервно. На моменти сякаш му идваше в повече и буквално подскачаше.

Опитали са се да го пуснат по пързалката, но браво, че не се е дал.:)
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Stuci »

fallenfbsd написа:...оглеждам се като ида в Мола ти да я видя досега не съм уцелил....
Ааа, там си е, целият е във визитки :D
goAPR
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Sawyer »

Хахахаха... Благодаря, Стуци! Усмихнах се от сърце като я видях накичена с визитките.:)
image.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Stuci »

[smilie=bye.gif]
goAPR
Sec8200

ŠKODA MASTER

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Sec8200 »

браво
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от TheSaint »

Sawyer написа:При Октавия - ексклузивен за RS цвят
Е някои се опитват да копират но не им се получава [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Sec8200 »

lol
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Sawyer »

Svetilio написа:
Sawyer написа:При Октавия - ексклузивен за RS цвят
Е някои се опитват да копират но не им се получава
Изображение
Да, аматьори [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Octavia MK3 vRS - Sawyer

Мнение от Stuci »

Чакай ся, малко облъчване:

goAPR
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”