Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от kalata »

zar написа: 02.11.2021, 13:37:59Не за съжаление
Аз се отказах да слагам метални. Не намерих такива, при които да съм сигурен, че няма да тръгнат да оксидират или ръждясват.

Аз си поръчах нови гуми - Vredestein Wintrac 205/55 R16.
В два теста ги видях в челни позиции веднага след премиумите. Ще ги видим.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

zar написа: 02.11.2021, 13:42:56 Просто ми е интересен "Клебер" ,като гума
Доколкото знам май са дъщерно на Мишлен
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Monky написа: 02.11.2021, 10:15:06 Заяждаш и се аргументираш с вярни, но очевидни факти. За това получаваш долният отговор.

"на лед не съ лъзгъ толкоз колкото други зимни гуми"
Не се заяждам въобще. То няма и за какво. Не схващам просто ползването на думите "супер сцепление" и "лед" в едно изречение, още повече, касаещо гума. Да бяха вериги...ама са гуми.
Да, очеизвадни са фактите. Просто няма гума, която да е със "супер сцепление на лед". Важното е, че ти така отчиташ поведението. Щом другите се лъзгът повече - взел си правилното решение. Аз на лед гледам да не карам. Достатъчно съм въртял по заледени пътища - нямам вече желание за такива веселби [smilie=sarcastic.gif]
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

zloQQ написа: 02.11.2021, 14:09:21 Не се заяждам въобще. То няма и за какво. Не схващам просто ползването на думите "супер сцепление" и "лед" в едно изречение, още повече, касаещо гума. Да бяха вериги...ама са гуми.
Да, очеизвадни са фактите. Просто няма гума, която да е със "супер сцепление на лед". Важното е, че ти така отчиташ поведението. Щом другите се лъзгът повече - взел си правилното решение. Аз на лед гледам да не карам. Достатъчно съм въртял по заледени пътища - нямам вече желание за такива веселби
Разбрахме се. [smilie=thank_you2.gif]

Иначе, ледът е неизбежен в накои части на страната. Особено по малките, затънтени улички в хълмисте градове.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

donci написа: 02.11.2021, 14:07:15 Доколкото знам май са дъщерно на Мишлен
Точно така!
Dieselgate Team member
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

kalata написа: 02.11.2021, 13:50:00 В два теста ги видях в челни позиции веднага след премиумите. Ще ги видим.
Ще пишеш отзиви по-нататък!Че както е тръгнало с тези цени ,може да се сваля цолажа по-нататък браво
Dieselgate Team member
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

За лед си иска шипове.
Има такива Нокиан примерно.
Търкалят ги предимно мнооого на север и тука не са актуални, разбираемо защо.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Мнение от donci »

todor87 написа: 02.11.2021, 17:16:57 тука не са актуални
А и май са забранени у нас.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Малко снимков материал за @shibumi, че всяка година разпитва за самовъзтановявашите се гуми. И този Пасат пристигна с гуми за първоначално вграждане Continental с технология ContiQSeal. За разлика от предишните сега са сложили EcoContact 6. Изображение поглед отстрани, Изображение, а това е по протектора.
Гумата се държи здраво към пътя и в дъжд и на сухо и по завоите на проходите. Спира също добре, при тръгване не съм имал превъртане на колело досега. Ще видим как са следващия сезон. За 24 000 км от 20.07 до днес грайфера, който е останал е 5мм. Не съм го мерил в началото, но предполагам, че е бил 9 максимум 10 мм. Ще кара и следващия сезон и ще ги подарявам.

От днес Пасатора е бета тестер на Continental TS870P от ЕТ. Впечатления - като падне сняг или при първия по-сериозен дъжд. За сняг и дъжд я дават с добри показатели. Ако някой се интересува: гумите на ЕТ са пресни. Дот-а е 3721, а ги взех 43 -та седмица. За справка: днес в гумицентъра монтираха същия модел на един Туарег ,но с дот 3121 (не, че е от голямо значение). Преди тези бях с GoodYear Ultra Grip Performance - много доволен и на сняг и на дъжд (и на сухо де). Качвали сме до в.Ком зимата на пресен сняг - само утъпкан от снегорина без опесъчаване и без вериги. Колата е само на предно.
Dzhelebov

Škoda Фен

Гараж: ..

Мнение от Dzhelebov »

Да споделя, че в крайна сметка сложих NOKIAN SNOWPROOF P на суперба в размер 215/55/17 като офертата, която ми направиха е 227лв на гума (с подарък плюшена играчка и швейцарско ножче [smilie=sarcastic.gif] ).

За сега ги усещам много меки, комфортни и тихи, даже волана се върти много по-меко. Не съм ги гърчил още за да кажа как държат пътя, но забелязах, че в подземния паркинг (на изтъркания под) ми се струват по-стабилни от летния ми конти-премиум 6. Като ги поразтъпча 1000+ км и на сняг и лед и киша и тн ще дам допълнителен отзив.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Мнение от donci »

Dzhelebov,

Ще останеш доволен. Синът е с такива на Маздата си и също е много доволен. Наложи се да я карам на дъжд и гумите се държаха чудесно
Аватар
PSG

Škoda Фен

Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19

Мнение от PSG »

За един сезон - две лепенки заради рапидки на чисто новия ми комплект Michelin Pilot Sport 4. Ще се изям. :`( Иначе са жестоки гуми, може би най-добрата лятна гума, която някога съм карал. Къде ги намирам тия рапидки - не знам.

Онзи ден, вадейки колата от гаража, забелязах втората. Бях решил да изкарам до края на ноември с летните, но така и така щеше да се ходи при гумаджиите, сложих зимните - Michelin Alpin 6. И тези са чистак бърсак нови.

Първите ми впечатлеиия от шофиране на сухо по магистрала: При околна температура под 10°не намирам някаква фрапантна разлика в шума в сравнение с Pilot Sport-a. Някой колега по-горе в темата беше се оплакал, че му шумят - не мога да споделя мнението.

Ще видим как ще са на мокро и сняг при динамично каране по завои. Съдейки по шарката, очаквам по-добро сцепление на сняг от старите Conti TS830p.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
shibumi

Škoda Фен

Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

Мнение от shibumi »

kolyo b8 написа: 03.11.2021, 22:16:57 Малко снимков материал за @shibumi, че всяка година разпитва за самовъзтановявашите се гуми. И този Пасат пристигна с гуми за първоначално вграждане Continental с технология ContiQSeal. За разлика от предишните сега са сложили EcoContact 6.
Сърдечни БЛАГОДАРНОСТИ на колегата !!! Че отдели време да задоволи любопитството ми !!!
МНОГО БЛАГОДАРЯ !!!
Със сигурност Континентал винаги е добър избор. Пожелавам много безаварийни километри!!!
Аз тази зима се насочих към ФАЛКЕН - най-новият им модел.
За момента съм доволен от това как се усещат, още повече ,че лятото съм на 16 цола а зимата на 15 и има разлика.
Наслушал съм се на какви ли не истории и мнения в насока, какво качество получаваме в България като потребители.
Информацията, че гумите в ЕТ са пресни е наистина полезна, особено за тези колеги, които все още не са се "преобули".
За себе си съм стигнал до извода, че е важно гумата да е нова! На всеки 4 сезона ако се сменя, дори и да е към среден клас, пак ще свърши работа.
Предвид пътната обстановка у нас ( надявам се да се променя към добро) и лични преживявания - изкривена джанта и спукана гума, при скорост 60 км..... Минаха доста години, но явно още ми държи "влага" и за това търся колкото се може по-универсален вариант.
Гледам в последния брой на Автобилд , класация за 205/55/16 - за мое учудване, НОКИАН зимни, които харесвах са на последните места....
Може би е хубаво, че темата з агумите е една от "безкрайните" и винаги има какво ново да се каже и допълни :)
Поздрави
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

А какво мислите за такива джанти, че да не отварям отделна тема:
17" 7.5J 5x112 ET40
Изображение
Günter Stg 1
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

dimibo написа: 17.11.2021, 17:18:08 А какво мислите за такива джанти, че да не отварям отделна тема:
17" 7.5J 5x112 ET40
Идеално ще ми паснат на Пасат-а [smilie=sarcastic.gif] На Супърб-а също. Със гуми 225/50/17 или 235/45/17 ще са супер.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”