Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Здравейте. Товарен индекс 94 достатъчен ли е за Супърб 3?
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Би трябвало да е ОК. Това е 670 кг на гума. Моят дойде с летни на 94. Зимните са ми 98, но то е защото такива имаше.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Благодаря Мариян. Моя дойде с 98 и масово гледам 215/55/17 са с 98. Алпин 6цата която си харесах е с 94 та се зачудих да не направя някой глупост.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Не са оксидирали вече почти 5 години ,карани са във всякакви условия.
Dieselgate Team member
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Мерси. Има ли шанс да се сетиш какви са точно. Марка?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Няма да имаш никакви проблеми. В комбинацията скоростен и товарен индекс може да прецениш дали е добре. Имай предвид само, че колкото е по-висок скоростният индекс, повечко време ще ти е нужно за загряването им, докато достигнат оптимални показатели. Не е болка за умиране. Моите летни са 94Y и не съм имал проблеми.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Моя опит показва, че това с загряването на гумите е по-скоро въпрос на марка/модел/шарка, отколкото на буквата на скоростния индекс.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
За лигавото зимно Варненско време си трябва добра гума. Подкрепям мнението за по-скъпи те гуми. Доста по-дълго запазват първоначалните си свойства. Аз карам зимни гуми по 4-5 сезона като на всеки 2-3 купувам 2 нови който отиват от пред. За този период на експлоатация при моето каране около 5-6хил.км. на сезон гумите са наполовина. И ги продавам някой да ги доизноси. Разликата от тази продажба покрив първоначалната инвестиция.
На служебната слагам 4 пак от високия клас и за 2 зими ги смъквам до минимума , като си държат до последно. Точно там съм си патил със гуми извън високия клас. На втората зима са като пластмасови.
На служебната слагам 4 пак от високия клас и за 2 зими ги смъквам до минимума , като си държат до последно. Точно там съм си патил със гуми извън високия клас. На втората зима са като пластмасови.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Архимандрит Дионисий написа: 01.11.2021, 22:53:20 Точно там съм си патил със гуми извън високия клас. На втората зима са като пластмасови.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
То хубаво, ама това с хубавите гуми отпред си е малко нож с две остриета.
Бееееее.....
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Първо да благодаря на всички включили се по моя въпрос.
Какво имате предвид под хубава марка, която 5 зими ще запази свойствата си? Например Nokian Snowproof P такава гума ли е, чя май на там клоня ? Или задължително континентал мишелин дънлоп или пирели?
Какво имате предвид под хубава марка, която 5 зими ще запази свойствата си? Например Nokian Snowproof P такава гума ли е, чя май на там клоня ? Или задължително континентал мишелин дънлоп или пирели?
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Дънлоп са собственост на Гудиър.
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Pirelli съм карал два пъти - за мен гумите им в ниския ценови диапазон са дървета и аз лично не искам да ги гледам.Dzhelebov написа: 01.11.2021, 15:05:28 Казаха ми че Клебер не били лоши, Ханкук не били лоши... абе много хора и много мнения... Гледам тук таме Пирели Сотозеро 3 на около 260лв... Шкодата дойде с точно такива зимни гуми, но там грайфер не е останал и от там мисля да ги сменям. Май са единствените които се водят от висок клас (премиум) и е на достъпна за мен цена, но въпросът е дали този премиум не е по малко премиум от някоя друга гума средна марка... още повече имайки предвид, че модела е от 2013г
От "средния" клас гуми съм доволен от Фулда и Клебер.
Фулдата вървеше много готино на сняг, пък и излезе кораво куче. Бая бой отнесе по зимните дупки - нищо им нямаше.
Похвалиха ми много и BF-Goodrich G-Force Winter 2, което си е баш съшата гума като Kleber Krisalp HP3. Видях ги случайно обути на един Passat Alltrack, който се паркира до мен в един сняг. Заговорих собственика и каза, че препоръчва с две ръце.
Лошият ми опит с Kleber - почти нова гума ми направи балон без да е имала сериозен удар. Не беше XL, но май не се славят с особено здрави бордове.
Въпреки похвалата на Goodrich-a реших, че спестените 200-250лв. няма да са ми последните и заложих на Michelin.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
-
dalgia
- Гараж: Шкода Октавия3 2014 1,6 105 ps.
Алпин 6 са страхотни гуми.Лично за мен са по добри от Континентал.На Конти шарката на грайфера е много ситна и се запълва със камъчета,който не падат.