То у тоя край не е прецедент да има зима, с елементи на бедствие
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
То там вали рядко сняг, но обикновено вали хоризонтално.
Бееееее.....
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Здравейте на всички, да се включа и аз в темата за гумите, че дойде време и аз да преобувам моя кораб - С3 2018, 4х4, 2.0ТДИ 190кс, 7ДСГ.
От много четене и гледане май взех да се обърквам все повече и повече, та реших да се обърна към вас за съвет за зимни гуми 215 55 17.
Като ценови клас може би гледам нещо в средния диапазон до към 250-260лв, защото нещо не ми се дават 320+ лева за топ моделите при условие, че ще се кара около 5к км във Варна до работа и обратно.
Предпочитам гума, която да запази през годините мекотата и сцеплението до колкото е възможно, защото грайфер ще има поради липса на километри... не ми се сменят на всеки 2 сезона гуми.
Като марки до момента съм карал с Нокиан (на друг автомобил преди доста години) - но наблюденията ми са, че на много студен асфалт и сняг са страхотни, но на леко мокър и мокър асфалт са ужасни. Имам летни Нексен СУ1 на маздата, която кара жена ми, и съм мега доволен от цена/качество и най-вече тишината и мекотата, демек комфорта! НО това са летни... а зимнтите дали ще са окау не знам. Зимните, които в момента са на маздата са Фулда (слагани 2017), 225/55/17 и още със слаганеето като видях че трябват по 70 80 гр баланс на всяка гума (чисто нова made in Germany) и се ужасих. За сравнение Нексена made in Korea баланса беше навсякъде 0-5гр. Иначе Фулдата е шумна и то доста, но не съм имал проблем с буксуване проходимост и тн, нищо, че другата кола е само предно.
Казаха ми че Клебер не били лоши, Ханкук не били лоши... абе много хора и много мнения... Гледам тук таме Пирели Сотозеро 3 на около 260лв... Шкодата дойде с точно такива зимни гуми, но там грайфер не е останал и от там мисля да ги сменям. Май са единствените които се водят от висок клас (премиум) и е на достъпна за мен цена, но въпросът е дали този премиум не е по малко премиум от някоя друга гума средна марка... още повече имайки предвид, че модела е от 2013г
Дълго стана мнението, но се постарах да е изчерпателно, моля за съвети!!
От много четене и гледане май взех да се обърквам все повече и повече, та реших да се обърна към вас за съвет за зимни гуми 215 55 17.
Като ценови клас може би гледам нещо в средния диапазон до към 250-260лв, защото нещо не ми се дават 320+ лева за топ моделите при условие, че ще се кара около 5к км във Варна до работа и обратно.
Предпочитам гума, която да запази през годините мекотата и сцеплението до колкото е възможно, защото грайфер ще има поради липса на километри... не ми се сменят на всеки 2 сезона гуми.
Като марки до момента съм карал с Нокиан (на друг автомобил преди доста години) - но наблюденията ми са, че на много студен асфалт и сняг са страхотни, но на леко мокър и мокър асфалт са ужасни. Имам летни Нексен СУ1 на маздата, която кара жена ми, и съм мега доволен от цена/качество и най-вече тишината и мекотата, демек комфорта! НО това са летни... а зимнтите дали ще са окау не знам. Зимните, които в момента са на маздата са Фулда (слагани 2017), 225/55/17 и още със слаганеето като видях че трябват по 70 80 гр баланс на всяка гума (чисто нова made in Germany) и се ужасих. За сравнение Нексена made in Korea баланса беше навсякъде 0-5гр. Иначе Фулдата е шумна и то доста, но не съм имал проблем с буксуване проходимост и тн, нищо, че другата кола е само предно.
Казаха ми че Клебер не били лоши, Ханкук не били лоши... абе много хора и много мнения... Гледам тук таме Пирели Сотозеро 3 на около 260лв... Шкодата дойде с точно такива зимни гуми, но там грайфер не е останал и от там мисля да ги сменям. Май са единствените които се водят от висок клас (премиум) и е на достъпна за мен цена, но въпросът е дали този премиум не е по малко премиум от някоя друга гума средна марка... още повече имайки предвид, че модела е от 2013г
Дълго стана мнението, но се постарах да е изчерпателно, моля за съвети!!
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Аз точно поради липсата на сняг при мен в Пловдив и най-често мокрите настилки взех Bridgestone LM00xx нещо си. За 17-ки не знам какви са цените, за 245/40/19 ги платих по 380лв с възможно най-голямата отстъпка, която намерих. Ще ги слагам по-късно, та за баланс и прочие нямам наблюдения. Имат добри показатели като цяло.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Dzhelebov - За себе си съм стигнал до заключение, че ако Шофьора няма усет - няма спасение. И да се вземе най-хубавата гума, може да връхлети един шофьор (нарочно с малко "ш") с 50-ти сезон всесезонни гуми и край. Искам в България да се въведе задължително условие да се Шофира с гуми не по-стари от еди колко си Години и при Проблем да се носи вина. Също и Застрахователите да не поемат риска на старата гума. Според мен - среден клас гума е напълно достатъчна.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Bridgestone Blizzak LM005 ги дават най-добри на мокро и за твоя размер са 270лв. бройката. На маздата на сина съм сложил NOKIAN WR SNOWPROOF и е много доволен както на мокро, така и на сухо, а са тихи. За твоя размер са около 240лв.
Гледал съм по много сайтове, но като че ли в този са най евтини - https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... turers_id= и от него съм поръчвал единствено. Гледам, че премиум гима може да се вземе до около 300лв.
Гледал съм по много сайтове, но като че ли в този са най евтини - https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... turers_id= и от него съм поръчвал единствено. Гледам, че премиум гима може да се вземе до около 300лв.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
А не беше по задължителните неща да те еВа
- donci
Dzhelebov,
А защо не попиташ ЦецоNOL да ти каже какви гуми имат и да ти направи цена? Миналата седмица обух моята с MAXXIS от него и за около 800км. съм предоволен и на мокро и на сухо. И не превъртат на трета като старите![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
А защо не попиташ ЦецоNOL да ти каже какви гуми имат и да ти направи цена? Миналата седмица обух моята с MAXXIS от него и за около 800км. съм предоволен и на мокро и на сухо. И не превъртат на трета като старите
- redalex
- Гараж: i3
"всеки сам си преценя"
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
На Цецо му писах и ми каза, че не може да съдейства.donci написа: 01.11.2021, 16:47:07 Dzhelebov,
А защо не попиташ ЦецоNOL да ти каже какви гуми имат и да ти направи цена? Миналата седмица обух моята с MAXXIS от него и за около 800км. съм предоволен и на мокро и на сухо. И не превъртат на трета като старите![]()
-
5rar
Dzhelebov@
Щом шофираш до 5к км, вземи премиум марка. При правилно съхранение ще ги караш дълго. Не подценявай черноморието, там вали и сутрин е хлъзгаво. Пък, ако падне сняг е бедствено положение
Погледни и GY Perf+.
Щом шофираш до 5к км, вземи премиум марка. При правилно съхранение ще ги караш дълго. Не подценявай черноморието, там вали и сутрин е хлъзгаво. Пък, ако падне сняг е бедствено положение
Погледни и GY Perf+.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Всички нови гуми,първата година/сезон са уаааау,после рЕзко се чудиш кво става и що тъй,има грайфер,па се лизга кат терлик на ламинат ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Някой има ли лични впечатления от метални вентили при зимна експлоатация. Оксидират ли, след колко време?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
- donci
NRG,
Това Ванката го написа, не аз, наистина е добро.
Това Ванката го написа, не аз, наистина е добро.