Супа Топчета 1.8Т (Superb)

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2001г. до 2008г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Сваля се кората на чистачките, сваляш акумулатора, точно под него и под сервото има две гумени идиотщини, които винаги са затъпкани , махаш ги, измиваш хубаво с течаща вода и една четка или гъба . Най-вероятно сервото е било мокрено и е корозирало. Катализатор не те съветвам да махаш просто ей така. След това ще имаш драми с чек-а. Звука в на тоя мотор при махнат кат и сложена права тръба става много дразнещ. Виж си обтегача между двата вала в кавко състояние е и не на последно място се приготви за трудности с намирането на части и доста свежи цени за скраб. Имам два такива супърба, които поддържаме от години и положението е плашещо. Фаровете не знам проверявал ли си как са като цени, но според мен единствения ти вариант е рециклиране.
Аватар
Škoda 130LRh

Škoda Мод

Гараж: Škoda Felicia 1.3-МОРКОВА
Škoda 120 L-136 1987
Škoda 120 L 1986 (LS)
Škoda Octavia Mk1 Vrs
(Общо Шкоди 14 броя)

Мнение от Škoda 130LRh »

Катализатора на 1.8т е метален и на практика нито може да се задръсти както при дизел нито да се раздроби на парчета . Има си сонда , която мери стойностите му
КЕФА ЦЕНА НЯМА ...
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

Здравейте,

Благодаря много за съветите. Уикенда ще изчистя около акумулатора.

Катализатора вече някой го е изтърбушил, както и предполагах.

Сега на първо време ще се заемем с мотора, защото искам да оправя първо всичко там. Ще сменим маслото и ще свалим картера да го промием, да видя в какво състояние е цедката отдолу. Ще сменим гарнитурите, ще проверим всичките един милион вакум клапанчета.

Иначе да - части втора употреба почти няма. Фаровете ще ги рециклират в DB Works Varna.

Живея във Варна на Колхозния и общо взето ще я ползвам само до София/Созопол/Сандански евентуално лятото.

Тествах я до Добрич и обратно и вози страхотно за толкова стара кола. Шумоизолацията също е много добра. Общо взето съм много приятно впечатлен.

Имах едно Sony със двоен Bluetooth и ходих да пробваме управление от волана при Киро на ул. Мир и изненада: Лентовия кабел е скъсан на две.

Това обяснява липсата на темпомат и клаксон хаха :)

Опитвам се да го намеря да го поръчам, но навсякъде не го внасят. Някаква идея кой би продавал лентов кабел за Супърб? :)
На морето колите са най-бързи!
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Kiko Sandanski, за фаровете ти препоръчвам Валто фар Добрич. По-прецизен човек не съм срещал аз лично.
https://www.facebook.com/Валто-Фар-193535394689076
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Kiko Varna

Škoda Фен²

Мнение от Kiko Varna »

Ако има хора от Варна, предложете някой читав сервиз за Шкода?

Питах на 10 места и всички работят само с техни масла и филтри, но от Юни живеем тук и не знам кой ползва истински масла и кой от варела.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Kiko Sandanski - Във Варна @bega4kata е Човекът [smilie=thank_you2.gif] Пускам ТИ телефонът му на Лично Съобщение.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

zloQQ написа: 01.11.2021, 11:17:07 Не знам дали е нормално да се ползват епитети за щяло и нещяло. Както и да се държи някаква сметка изобщо на човек дали има пари или не, или пък дали да си изтърбуши колата или не. Много запали нещо в тая тема. Дали е единствената кола без катализатор във форума, та такава реакция поражда...
Всеки, на когото не му пука, че ще трови околните, си заслужава епитетите.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

smoke,
Дръж се прилично!
Сигурно познаваш всеки пред теб, който бълва пушляци и трови. Мигар не си карал зад хди без катализатор? Тва 1.8/Т е цвекье пред тоя смрад.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

zzankov написа: 01.11.2021, 22:05:41 Мигар не си карал зад хди без катализатор? Тва 1.8/Т е цвекье пред тоя смрад.
Т.е. какво толкова? Демек не само няма проблем, че ще реже катализатора и ще трови, ами даже трябва да го поздравим, така ли?
Нещо доста ви е сбъркана ценностната система.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

smoke написа: 01.11.2021, 22:14:20 Нещо доста ви е сбъркана ценностната система.
Не ни е сбъркана, споко. Просто не почваме директно с обидите и епитетите и не се изказваме като крайна инстанция. [smilie=pardon.gif]
Kiko Varna

Škoda Фен²

Мнение от Kiko Varna »

Дойдоха гумите, сложихме ги, малко по-шумни от старите.

Сега колата влезе да й оправят щръбата усмивка отпред.

Като са почернявали фаровете, не са им завили обратно половината болтове. Професионална работа.

Петък ще я тестваме Варна - София - Сандански да видим на извънградско какво е положението.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Kiko Sandanski написа: 01.11.2021, 14:13:41 предложете някой читав сервиз за Шкода?
Виж @bega4kata ;)
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
niki

Škoda Фен²

Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5

Мнение от niki »

smoke написа: 01.11.2021, 22:14:20
zzankov написа: 01.11.2021, 22:05:41 Мигар не си карал зад хди без катализатор? Тва 1.8/Т е цвекье пред тоя смрад.
Т.е. какво толкова? Демек не само няма проблем, че ще реже катализатора и ще трови, ами даже трябва да го поздравим, така ли?
Нещо доста ви е сбъркана ценностната система.
Мен ме интересува, дали всички без катализатори ги обиждаш и на улицата или си клавиатурен джедай?
Kiko Varna

Škoda Фен²

Мнение от Kiko Varna »

Здравейте момчета,

Малко ъпдейт, после ше кача някоя снимка.
От Фейсбук ми препоръчаха един колега тук - Михаил на Сухо Пристанище.
Той ми пренареди предната броня и вече не е щръба баба.

Той работи до Art Racing и електричаря там ми оправи клаксона, темпомата и бутоните на волана. Оказа се изгорял модул на волана и се разминах само с 80лв за ремонта.

Фаровете обаче са тотал щета и реших да поръчам нови. Излизат ми по 220лв бройката, ако някой има по-добро предложение за по-малко от 440лв да предлага, отворен съм към оферти. За рециклиране тук ми поискаха 600лв [smilie=fool.gif]

След това намерих един пич, който тапицира волана с изкуствена кожа за 20лв. Изглежда много добре и на пипане е доста добре, особено като се има предвид цената. Това, естествено, е временно решение, докато реша дали ще търся запазен оригинален волан или ще претапицирам моя си с естествена кожа. Просто предишният собственик беше поръчвал някакъв "кит" за реставрация на волани и като го пипнеш ръцете ставаха целите в боя тип "боя за обувки". Ужасно беше, едвам я свалих с Меглио.

И накрая реших да проверя в какво състояние и я закарах при Radeff Garage за един бърз ремап.
Изкарах късмет и ме прие веднага, явно в момента няма много пациенти, въпреки, че преди мен ремпаваха едно ямболско RS3 на 800 коня :)

Колата в заводски вид изкара 126 коня на колелата, оправихме малко скъсани маркучи и след ремапа съм 171 коня на колела. Губят се някъде около 20 магарета, ама дреме ми на шапката. Поне турбината надува правилно, дюзи и бензинова помпа всичко е в норма. И дори веригата на валовете не е разтегната.

Ще я карам така празниците и по Нова Година се разбрахме с него да сложим преден кулер, K04-015 и да видим какво ще изкара.

В момента иначе набира много приятно, просто си е съвсем друго колата да си държи бууста и да подава гориво до 6500 оборота. Никога повече дизел!
Kiko Varna

Škoda Фен²

Мнение от Kiko Varna »

С колегата @bega4kata, се чухме по телефона, но е много натоварено в момента.

Като има време, сме се разбрали да влезе при него за обстоен преглед, евентуално да намерим тия бягащи 20 коня и да направим план за действие за догодина за новите железа.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb I”