Супа Топчета 1.8Т (Superb)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Сваля се кората на чистачките, сваляш акумулатора, точно под него и под сервото има две гумени идиотщини, които винаги са затъпкани , махаш ги, измиваш хубаво с течаща вода и една четка или гъба . Най-вероятно сервото е било мокрено и е корозирало. Катализатор не те съветвам да махаш просто ей така. След това ще имаш драми с чек-а. Звука в на тоя мотор при махнат кат и сложена права тръба става много дразнещ. Виж си обтегача между двата вала в кавко състояние е и не на последно място се приготви за трудности с намирането на части и доста свежи цени за скраб. Имам два такива супърба, които поддържаме от години и положението е плашещо. Фаровете не знам проверявал ли си как са като цени, но според мен единствения ти вариант е рециклиране.
- Škoda 130LRh
- Гараж: Škoda Felicia 1.3-МОРКОВА
Škoda 120 L-136 1987
Škoda 120 L 1986 (LS)
Škoda Octavia Mk1 Vrs
(Общо Шкоди 14 броя)
Катализатора на 1.8т е метален и на практика нито може да се задръсти както при дизел нито да се раздроби на парчета . Има си сонда , която мери стойностите му
КЕФА ЦЕНА НЯМА ...
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
Здравейте,
Благодаря много за съветите. Уикенда ще изчистя около акумулатора.
Катализатора вече някой го е изтърбушил, както и предполагах.
Сега на първо време ще се заемем с мотора, защото искам да оправя първо всичко там. Ще сменим маслото и ще свалим картера да го промием, да видя в какво състояние е цедката отдолу. Ще сменим гарнитурите, ще проверим всичките един милион вакум клапанчета.
Иначе да - части втора употреба почти няма. Фаровете ще ги рециклират в DB Works Varna.
Живея във Варна на Колхозния и общо взето ще я ползвам само до София/Созопол/Сандански евентуално лятото.
Тествах я до Добрич и обратно и вози страхотно за толкова стара кола. Шумоизолацията също е много добра. Общо взето съм много приятно впечатлен.
Имах едно Sony със двоен Bluetooth и ходих да пробваме управление от волана при Киро на ул. Мир и изненада: Лентовия кабел е скъсан на две.
Това обяснява липсата на темпомат и клаксон хаха
Опитвам се да го намеря да го поръчам, но навсякъде не го внасят. Някаква идея кой би продавал лентов кабел за Супърб?
Благодаря много за съветите. Уикенда ще изчистя около акумулатора.
Катализатора вече някой го е изтърбушил, както и предполагах.
Сега на първо време ще се заемем с мотора, защото искам да оправя първо всичко там. Ще сменим маслото и ще свалим картера да го промием, да видя в какво състояние е цедката отдолу. Ще сменим гарнитурите, ще проверим всичките един милион вакум клапанчета.
Иначе да - части втора употреба почти няма. Фаровете ще ги рециклират в DB Works Varna.
Живея във Варна на Колхозния и общо взето ще я ползвам само до София/Созопол/Сандански евентуално лятото.
Тествах я до Добрич и обратно и вози страхотно за толкова стара кола. Шумоизолацията също е много добра. Общо взето съм много приятно впечатлен.
Имах едно Sony със двоен Bluetooth и ходих да пробваме управление от волана при Киро на ул. Мир и изненада: Лентовия кабел е скъсан на две.
Това обяснява липсата на темпомат и клаксон хаха
Опитвам се да го намеря да го поръчам, но навсякъде не го внасят. Някаква идея кой би продавал лентов кабел за Супърб?
На морето колите са най-бързи!
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Kiko Sandanski, за фаровете ти препоръчвам Валто фар Добрич. По-прецизен човек не съм срещал аз лично.
https://www.facebook.com/Валто-Фар-193535394689076
https://www.facebook.com/Валто-Фар-193535394689076
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
Kiko Varna
Ако има хора от Варна, предложете някой читав сервиз за Шкода?
Питах на 10 места и всички работят само с техни масла и филтри, но от Юни живеем тук и не знам кой ползва истински масла и кой от варела.
Питах на 10 места и всички работят само с техни масла и филтри, но от Юни живеем тук и не знам кой ползва истински масла и кой от варела.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Kiko Sandanski - Във Варна @bega4kata е Човекът
Пускам ТИ телефонът му на Лично Съобщение.
Пускам ТИ телефонът му на Лично Съобщение.Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Всеки, на когото не му пука, че ще трови околните, си заслужава епитетите.zloQQ написа: 01.11.2021, 11:17:07 Не знам дали е нормално да се ползват епитети за щяло и нещяло. Както и да се държи някаква сметка изобщо на човек дали има пари или не, или пък дали да си изтърбуши колата или не. Много запали нещо в тая тема. Дали е единствената кола без катализатор във форума, та такава реакция поражда...
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
smoke,
Дръж се прилично!
Сигурно познаваш всеки пред теб, който бълва пушляци и трови. Мигар не си карал зад хди без катализатор? Тва 1.8/Т е цвекье пред тоя смрад.
Дръж се прилично!
Сигурно познаваш всеки пред теб, който бълва пушляци и трови. Мигар не си карал зад хди без катализатор? Тва 1.8/Т е цвекье пред тоя смрад.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Т.е. какво толкова? Демек не само няма проблем, че ще реже катализатора и ще трови, ами даже трябва да го поздравим, така ли?zzankov написа: 01.11.2021, 22:05:41 Мигар не си карал зад хди без катализатор? Тва 1.8/Т е цвекье пред тоя смрад.
Нещо доста ви е сбъркана ценностната система.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Не ни е сбъркана, споко. Просто не почваме директно с обидите и епитетите и не се изказваме като крайна инстанция.
-
Kiko Varna
Дойдоха гумите, сложихме ги, малко по-шумни от старите.
Сега колата влезе да й оправят щръбата усмивка отпред.
Като са почернявали фаровете, не са им завили обратно половината болтове. Професионална работа.
Петък ще я тестваме Варна - София - Сандански да видим на извънградско какво е положението.
Сега колата влезе да й оправят щръбата усмивка отпред.
Като са почернявали фаровете, не са им завили обратно половината болтове. Професионална работа.
Петък ще я тестваме Варна - София - Сандански да видим на извънградско какво е положението.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
Мен ме интересува, дали всички без катализатори ги обиждаш и на улицата или си клавиатурен джедай?smoke написа: 01.11.2021, 22:14:20Т.е. какво толкова? Демек не само няма проблем, че ще реже катализатора и ще трови, ами даже трябва да го поздравим, така ли?zzankov написа: 01.11.2021, 22:05:41 Мигар не си карал зад хди без катализатор? Тва 1.8/Т е цвекье пред тоя смрад.
Нещо доста ви е сбъркана ценностната система.
-
Kiko Varna
Здравейте момчета,
Малко ъпдейт, после ше кача някоя снимка.
От Фейсбук ми препоръчаха един колега тук - Михаил на Сухо Пристанище.
Той ми пренареди предната броня и вече не е щръба баба.
Той работи до Art Racing и електричаря там ми оправи клаксона, темпомата и бутоните на волана. Оказа се изгорял модул на волана и се разминах само с 80лв за ремонта.
Фаровете обаче са тотал щета и реших да поръчам нови. Излизат ми по 220лв бройката, ако някой има по-добро предложение за по-малко от 440лв да предлага, отворен съм към оферти. За рециклиране тук ми поискаха 600лв
След това намерих един пич, който тапицира волана с изкуствена кожа за 20лв. Изглежда много добре и на пипане е доста добре, особено като се има предвид цената. Това, естествено, е временно решение, докато реша дали ще търся запазен оригинален волан или ще претапицирам моя си с естествена кожа. Просто предишният собственик беше поръчвал някакъв "кит" за реставрация на волани и като го пипнеш ръцете ставаха целите в боя тип "боя за обувки". Ужасно беше, едвам я свалих с Меглио.
И накрая реших да проверя в какво състояние и я закарах при Radeff Garage за един бърз ремап.
Изкарах късмет и ме прие веднага, явно в момента няма много пациенти, въпреки, че преди мен ремпаваха едно ямболско RS3 на 800 коня
Колата в заводски вид изкара 126 коня на колелата, оправихме малко скъсани маркучи и след ремапа съм 171 коня на колела. Губят се някъде около 20 магарета, ама дреме ми на шапката. Поне турбината надува правилно, дюзи и бензинова помпа всичко е в норма. И дори веригата на валовете не е разтегната.
Ще я карам така празниците и по Нова Година се разбрахме с него да сложим преден кулер, K04-015 и да видим какво ще изкара.
В момента иначе набира много приятно, просто си е съвсем друго колата да си държи бууста и да подава гориво до 6500 оборота. Никога повече дизел!
Малко ъпдейт, после ше кача някоя снимка.
От Фейсбук ми препоръчаха един колега тук - Михаил на Сухо Пристанище.
Той ми пренареди предната броня и вече не е щръба баба.
Той работи до Art Racing и електричаря там ми оправи клаксона, темпомата и бутоните на волана. Оказа се изгорял модул на волана и се разминах само с 80лв за ремонта.
Фаровете обаче са тотал щета и реших да поръчам нови. Излизат ми по 220лв бройката, ако някой има по-добро предложение за по-малко от 440лв да предлага, отворен съм към оферти. За рециклиране тук ми поискаха 600лв
След това намерих един пич, който тапицира волана с изкуствена кожа за 20лв. Изглежда много добре и на пипане е доста добре, особено като се има предвид цената. Това, естествено, е временно решение, докато реша дали ще търся запазен оригинален волан или ще претапицирам моя си с естествена кожа. Просто предишният собственик беше поръчвал някакъв "кит" за реставрация на волани и като го пипнеш ръцете ставаха целите в боя тип "боя за обувки". Ужасно беше, едвам я свалих с Меглио.
И накрая реших да проверя в какво състояние и я закарах при Radeff Garage за един бърз ремап.
Изкарах късмет и ме прие веднага, явно в момента няма много пациенти, въпреки, че преди мен ремпаваха едно ямболско RS3 на 800 коня
Колата в заводски вид изкара 126 коня на колелата, оправихме малко скъсани маркучи и след ремапа съм 171 коня на колела. Губят се някъде около 20 магарета, ама дреме ми на шапката. Поне турбината надува правилно, дюзи и бензинова помпа всичко е в норма. И дори веригата на валовете не е разтегната.
Ще я карам така празниците и по Нова Година се разбрахме с него да сложим преден кулер, K04-015 и да видим какво ще изкара.
В момента иначе набира много приятно, просто си е съвсем друго колата да си държи бууста и да подава гориво до 6500 оборота. Никога повече дизел!
-
Kiko Varna
С колегата @bega4kata, се чухме по телефона, но е много натоварено в момента.
Като има време, сме се разбрали да влезе при него за обстоен преглед, евентуално да намерим тия бягащи 20 коня и да направим план за действие за догодина за новите железа.
Като има време, сме се разбрали да влезе при него за обстоен преглед, евентуално да намерим тия бягащи 20 коня и да направим план за действие за догодина за новите железа.