Предвид, че са осезаемо по-тежки, със сигурност окачването е настроено според тях.
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Monky
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
-
Дидко-19810
- Гараж: Октавия 2 vrs TDI 170hp CR. passat b5 1.9TDI
- Обратна връзка:
Колега ти със какви пружини си ?
- donci
Честно казано..... не знам. Предполагам са си заводските. Не съм ги сменявал, така колата е внесена от Швейцария. Амортисьорите са SACHS, тях съм ги сменявал.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Събирам мнения за зимни гуми за Окташа. Карам малко зимата - 3-4 хил км / година. На ски не ходя, ако се кача за някоя разходка в планината това ми е.
Имам Continental TS860 dot 2016 и са на 16 хил км, но мисля да ги сменя заради годината.
Дотук колега ми препоръча - Hankook.
Другите, които гледам са :
Среден клас - Barum Polaris 5; Firestone WinterHawk 4 (110-120 лв / гума)
Премиум : Bridgestone LM005 (~170 лв / гума)
Някой има ли опит с горепосочените?
Барум не видях добри отзиви в tyrereviews.co.uk, за Firestone знам че са малко по-кофти от Бриджстоуна откъм издръжливост и малко на мокро.
Бриджстоуна е топ на мокро, но на сухо спиране е назад от първенците.
Благодаря за съветите предварително
Имам Continental TS860 dot 2016 и са на 16 хил км, но мисля да ги сменя заради годината.
Дотук колега ми препоръча - Hankook.
Другите, които гледам са :
Среден клас - Barum Polaris 5; Firestone WinterHawk 4 (110-120 лв / гума)
Премиум : Bridgestone LM005 (~170 лв / гума)
Някой има ли опит с горепосочените?
Барум не видях добри отзиви в tyrereviews.co.uk, за Firestone знам че са малко по-кофти от Бриджстоуна откъм издръжливост и малко на мокро.
Бриджстоуна е топ на мокро, но на сухо спиране е назад от първенците.
Благодаря за съветите предварително
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
Аз сложих Vredestein 205/60/16 на Superb 1.8T, за да влизам по-лесно в гаража, че е с голяма денивилация.
На мокро спират доста добре, чакам сняг да падне да ги тествам там.
На мокро спират доста добре, чакам сняг да падне да ги тествам там.
На морето колите са най-бързи!
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
И аз Контита купувах дълги години.
Според мен можеш да изкараш и тази зимна с твоите. Ако все пак решиш да сменяш, аз съм супер доволен от Нексен. Сега на Пежото сложих NEXEN WINGUARD SNOW G3 не мога още да ти кажа как са на сняг , но на мокро са доста добре.
Според мен можеш да изкараш и тази зимна с твоите. Ако все пак решиш да сменяш, аз съм супер доволен от Нексен. Сега на Пежото сложих NEXEN WINGUARD SNOW G3 не мога още да ти кажа как са на сняг , но на мокро са доста добре.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
В момента съм с такива. Има ги на прИмоция в ЕТ.
Наистина са среден клас - не впечатляват никъде, но и не дразнят. Най-важното е, че размера, с който е обут Карока, не ме дразни с шум. В интерес на истината не съм ги карал на лед или при тежки зимни условия. Взех ги поради факта, че зимата навъртам 3-4 000 км. и то основно на почистени терени. За мокра и суха настилка биват.
Обмислям това да са следващите ми зимни гуми.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- donci
Аз пък миналата седмица обух моята с нови MAXXIS Premitra Snow от ЦецоNOL. От четвъртък до днес им навъртях около 600 км. През Петрохан на завоите се държаха много добре, както на сухо, така и на мокрите участъци. Сравнително по-тихи са от летните Пирели. Много доволен.
- 111E8
- Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW
Аз моята я обух с Continental Conti Winter Contact TS830 P XL от ЕТ. Имат промоция сега и си чакам подарък bluetooth колонка JBL ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Тоше, за такова каране като описаното от теб, аз също лично бих заложил на някое нексенче.Sec8200 написа: 31.10.2021, 15:50:39 Карам малко зимата - 3-4 хил км / година. На ски не ходя, ако се кача за някоя разходка в планината това ми е
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз съм с hankook на фабията. Не са лоши гуменетки, четвърта зима ще им е сега. На октавията съм с googyear 9,те бяха "на мода" преди 3 години, сега не знам какво продават. Но винаги, повече от 15 години, съм карал с goodyear за зимни на колата, която се кара повече и по агресивно, и никога не са ме предавали. Какво зимно прибиране имам от Варна и Шумен.... даваха по новините, как хората бедстват по пътищата, а аз освен две-три подрисвания от преспи по пътя, нямах особени грижи ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
+1 за GoodYear Ultra Grip performance + (последния да затвори вратата
). Май и аз съм бил в същото прибиране на @Taratajki. Единствения проблем тогава беше обледеняването на чистачките от мокрия сняг Шумен-Търговище, но след Търговище стана по-студено и нещата се оправиха.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
+1 за Vredestein
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS

![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)