Отново на тема Хидравлика

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 1999г. до 2007г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
omax

Шкода Новак

Гараж: Шкода Фабия 2001г. 1,4 MPI

Мнение от omax »

Добър ден колеги,

това е първият ми пост, за съжаление по неприятен повод. Обръщам се към вас за мнение относно появил се проблем в автомобила на моята сестра.

Шкода Фабия, 2001г. 1,4 бензин, мотора с верига (до колкото се ориентирах, чешкия мотор, 58 к.с.), закупена чисто нова от сестра ми в далечната 2001г. и експлоатирана до настоящия момент в БГ.

Та на проблема:

Преди два дни, по време на движение светна индикацията за проблем в хидравличната система (волан с удивителен знак). Волана стана изключително "твърд". След определен престой при изключен автомобил, проблема изчезва. Лампата угасва и волана е ОК. При работа на автомобила, отново се проявява.

Вчера беше закарана колата в обслужващия я приз годините сервиз.

Резултатите от диагностиката са следните:

Грешка 0236 "Блок за управление на сервоусилвател на кормилно управление, клема 30 - Твърде нисък сигнал"

Грешка 0508 "Блок за управление на сервоусилвател на кормилно управление, клема 30 - Твърде нисък сигнал"

Грешка 0330 "Датчик за скорост на кормилно управление - Прекъсване/свързване на плюса.

Грешките са установени след като помолих в сервиза да разчетат все пак какво им казва колата.

Преди да прочетат компа, е правен опит за почистване на някакви клеми. След като ми се обадиха снощи със заключението "Нова хидр.помпа", реших да се консултирам с вас.

Иска ми се преди да предприема този разход да чуя и вашето мнение за да не тръгна на принципа "проба-грешка" защото е установено, че той е най-скъп:-))). Днес ще бъде установен дали модела е TWR или Koyo (след преглеждане на досегашните мнения във този форум на подобна тематика)

---------------------------------------------------------------------------

Update:

Според сервиза, в който беше автомобила, проблема е дошъл от датчика. Поставен е нов датчик с ново окабеляване. Сега проблема не съществува но някак волана не е така мек както преди. Едва ли новия датчик е причина за това и си мисля, че все пак има някакъв проблем в помпата.

Същата при маневриране с ниска скорост издава странен звук, който идея си нямам дали е нормален. Вси пак е хидравлична система и едва ли помпата е тиха но.....
----------------------------------------------------------------------------
Update 2

Шкодата престоя около седмица в серивиза от където я върнаха със становище "Новия датчик е калибриран, помпата си е ОК, волана си се върти ОК".....Да, ама НЕ

Тази сутрин при маневриране зад друг автомобил ми направи впечатление, че завъртване на волана на ляво или дясно, фаровете намаляват своя капцитет/светлина. Т.е. започват да светят по-слабо при усилие на волана в някоя посока.

Моля за ново мнение и най вече, къде по дяволите мога да попадна на сервиз с София, които знаят,могат и искат да отстранят проблема. Какъвто и да е той.

-----------------------------------------------------------------------------

Update 3

След като беше сменен датчика за сходимост и близо два месеца колата нямаше проблем. До вчера......отново лампата с волан и удивителна и волана се втвърди. Вече не знам къде да я карам тази кола с този проблем. Останала цяла нощ, днес запали и всичко беше наред до момента в който автомобила загря до 90 градуса и отново блокира със индикация на таблото.

Наистина не знам къде мога да я закарам в добър сервиз защото не ми се дава една чанта пари за "проба - грешка". Смяната на датчика беше над 300 лева. Сега и за рециклиране на помпа с труда ми искат 400 лева.....ама дали е помпата?

Толкова ли няма сервизи, които да кажат "Това е проблема, ще ти струва толкова да го отстраним". Тези, които познавам в сервиза, определено вече гадаят.

Моля ви да ме насочите към човек/сервиз, който знае/ят каква прави/ят.

Помпата и рейката(Рейката е рециклирана месец февруари, ако това има значение. Но е просто е бил установен лек теч от нея и за това е дадена за рециклиране. Иначе е работела без проблеми) са TRW…...намирам една помпа втора употреба но е от Поло и не съм сигурен дали ще паснат. Еднакви са на външен вид:-)

Благодаря ви. 

Че така като гледам, май ще я засилвам към Надин:-)
Последно промяна от omax на 23.08.2019, 15:51:56, променено общо 2 пъти.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

omax,добре дошъл.Не е лошо да кажеш от къде си(поне аз не видях от кой град),за да те насочат колегите.
omax

Шкода Новак

Мнение от omax »

Благодаря!
Да, извинявам се, че не съм посочил.
От София съм
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Ако си с електрическата хидравлика, бих те посъветвал да си сложиш нов акумулатор. Имах сходен проблем с моята Фабия на времето. Лятно време когато е включен климатика и фаровете акумулатора клякаше и ми набиваше грешки на хидравликата просто спираше да работи. Проблема го реших с нов акумулатор.
Motorhead

Škoda Фен

Гараж: Октавия 3

Мнение от Motorhead »

Може и да греша но,колкото и нови акумулатори да се монтират ,ако не се реши проблема с алтернатора няма да се излекува проблема.Без да съм запознат с модела си спомням да съм чел из чуждите форуми за нещо свързано с алтернатор.Дали беше сензор,кабел или букса не си спомням точно .По някаква причина не достигаше генерираното напрежение за да покрие заряда на батерията и консумацията от потребителите.Сори ако е офтопик.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Често има проблем в инсталацията.
Пускаме нова.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
omax

Шкода Новак

Мнение от omax »

Благодаря ви, че се отзовахте с насоки
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

А някой сети ли се да провери предпазителя в кутията на акумулатора? Често се пукат от старост и прекъсва захранването към помпата. Имало е такава грешка при първото закачане.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
slug

Škoda Фен

Мнение от slug »

Подобен проблем имах и с мойта Fabia Comfort 1.9 тди 74 кв с 101 коня,преди 2 или 3 год.
Всичко излезе,че нямах кора под двигателя.Преди и проблем с алтернатора.....

``са TRW…..Но е просто е бил установен лек теч от нея и за това е дадена за рециклиране```

p.s

Щом е управление и спирачки.
Съвет никакво рециклиране.
Просто ново.

p.s.1

Фабийката или Французойката,така и казвам,понеже е докарана от Франция.
Имат друго изпълнение,нямащо нищо общо със страни от 3 ия свят.
Румъния,България и Чехия,Словакия и т.н
Щом на мойта се видяха в чудо и то в Чехия,направете си сметка [smilie=pleasantry.gif] ......
Преди 14 дни имах проблем със стъклото на дясната врата.2 ти къса жилото.
Всичко ново и оригинално.CZ [smilie=hunter.gif]

p.с

Уж всичко е отстранено,но от време на време при маневра,между коли,клаксона си свирка.
Ебати TRW то [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
tamer

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2 Elegance, 2008г. 1.9TDI BXE, седан - ръчка

Мнение от tamer »

И при мен се появи онзи ден такъв проблем. При палене сутрин около 6 градуса беше навън, светеше индикатор волан и волана беше твърд - нямаше я хидравлика. Няколко паления гасения и леко движение напред назад, никакъв ефект.
2 часа по-късно беше станало вече 11 градуса и колата запали и всичко ОК. Втори ден няма проблем.

прочетохме я с делфи и дава грешка 00566.

След, като изчетох всички теми за такъв проблем се замислих. Понеже колата пали къси още на контакт и акумулатора е на 6г . поне да е тръгнал да заминва и от там да е слаб тока и да не включва хидравлична помпа (в руски форум не помня къде имаше такъв случай)

Fabia 1.9 Tdi 2001г.- ремапната
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Няма какво да четеш форуми. Виж си бушона на акумулатора, пуснете един тестер на акумулатора и ако всичко е наред значи помпата си заминава.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

skodko написа: 22.10.2021, 23:05:20 значи помпата си заминава.
прави окиси по платката от попаднала влага. Защо са я сложили Изображениетолкова ниско...
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
tamer

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2 Elegance, 2008г. 1.9TDI BXE, седан - ръчка

Мнение от tamer »

Акумулатора беше на 11.7V Заредих го и от тогава не го е правила. [smilie=pleasantry.gif]
fabia 1234

Шкода Новак

Мнение от fabia 1234 »

Компа започва да изключва най-големите консуматори при проблем със заряда в последствие и акумулатора. Замаляващите ти фарове са признак на точно това. Въпреки това, ако сам по себе си алтернатора зарежда виж си кабелните обувки /окисляват се кабелите вътре в тях, запояваш с газов поялник и са вечни/. Ако всичко по тоците е ок чак тогава търси проблема в помпата/нямаш такъв/
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia I”