От кои зимни гуми Сте доволни на Superb 3 (бензинов мотор, предно предаване, DSG7)?
Видях в темата предложения за Bridgestone LM005 и GY UG Perf+.
Джантите са Stratos 7J 17" - оригиналните за Superb.
В тази връзка мисля да разгледам в размер 225/50 R17 (спрямо по-неразпространения оригинален 215/55 R17).
Досега съм бил сравнително доволен от Continental - зимни TS860 и ContiPremiumContact 5 на Octavia 1. Днес видях, че и TS870 вече се продава.
Чувал съм мнения обаче, че на Superb 3 Continental въобще не е добър избор - има пробуксуване. Бяха ми препоръчали японски или турски зимни гуми.
Тази зима карах малко със Sava eskimo hp2 (но в друг размер - 225/50 R17 98V) и не ми допадна поведението в пресен сняг и леко заледен асфалт. ESP се включваше при почти всяко потегляне на светофар, а тръгвах доста внимателно. Може би причината бе, че това е четвъртата зима на тези гуми (DOT 3817).
Също така, в момента съм с летните оригинални Pirelli Cinturato P7 215/55 R17 94W. Досега не съм имал проблеми с тях, но съм спокоен шофьор.
За следващия сезон мисля да пробвам с ContiPremiumContact 5 - влагат се в Superb 3 и си намерих практически нови от Superb 3 с DOT от средата на 2019. Отзиви какво да очаквам от тях?
И за финал - изглежда 94W са удачни тегловен и скоростен индекс за Superb 3.
Ами XL? Мисля, че никои от гумите ми досега не са го имали, и ако не греша, от завода също не са имали.
За Superb 2 знам, че се препоръчва да са XL.
Благодаря Ви предварително!