Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

redalex написа: 29.09.2021, 15:20:29 Та явно хич не съм педантичен
Може просто да има по-педантични от теб [smilie=sarcastic.gif] Ама моите очаквания като карам нова кола в гаранция са всичко да е топ и дори най-малките дефекти да бъдат отстранявани, без да се опитват да ме убедят, че "това е нормално".
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Е добре де, ама ако карам 1 час, за да трябва да чуя някакъв шум, който не е ясно какъв е - това изобщо дефект ли е?!

За последните 5-6 години съм купил 3 нови коли... ако видиш къде съм ги вкарвал и какви неща съм им причинявал, лошо ще ти стане.
Особено с Форда преди години като слязох до плажа на Карадере... имах чувството, че половината кола ще остане някъде по коловозите там....

Х1цата пък няколко пъти я пробвам по терени, в които съм бил сигурен, че няма да мине... ако я закарам на регулярна автомивка ще ми искат 3на цена [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

След като го каза... [smilie=sarcastic.gif]
Отдавна мислех да го напиша.
При Супърб, беше гадно, че кутията е на 7ма на 60, ама на премиума вече не е....,когато на 60-70 си на 8ма (ZF8) скорост. Там вече проблеми няма, премиума е друга бира. [smilie=music.gif]
Калата за това я кара само на спорт, щото го дразни.Нали така @Kaloyan_vRS.

П.С: После ще чистя и местя мнения!
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

redalex написа: 29.09.2021, 15:20:29 Кефи ме обаче, че хората с Шкоди наричат скърцането на дръжката на вратата драма, а тези с БМВ, на които рейката им е за смяна (легендарен проблем при при тях от около десетилетие) на втората година са хепи, че я сменят гаранционно ;) [smilie=sarcastic.gif]

Все си мислех, че аз съм педант, ама вие карате 1 час безцелно с техник в колата, за да успеете да възпроизведете някакъв шум, или пък с определена скорост по павета, за да чуете някакво скърцане, което се чува, само тогава и когато вятърът е източен, а атмосферното налягане е под нормалното за сезона. Та явно хич не съм педантичен [smilie=sarcastic.gif] [smilie=pardon.gif]
Точно щях да напиша, при Шкода проблем дръжката, при БМВ рейката няма ядове...
Тук отново отиваме на типичния БГ маниер - всеки си хвали неговото.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Абе имам малко по-различно разбиране за нещата, ама ако го кажа, пак ще има плюнки, сополи и сърдити юзъри, та май ще си трая :)
Аватар
Kaloyan_vRS

Škoda Racer

Гараж: BMW M340i xDrive G20

Мнение от Kaloyan_vRS »

Проблема с рейката го имам и аз.
Дразнещо тракане си е,не е скърцане.
Само,че проблема при мен го търсиха в тампони и т.н.
Но след като се чува от време на време не можели да го хванат къде е проблема,явно е в рейката,защото много оплаквания има.
Тодор говори с един негов приятел от М-кар,като му обясни (по телефона)и той каза рейката.

@BlackPearl, Така си е,мен ме дразни да върви на 1к.оборота 50-60 70-80 на комфорт и боцам само на спорт вече 18к/км.на комфорт само палим,палим
Комфорт и еко......копчетата съм ги "извадил"да не би случайно някой да ги включи тия режими. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

nmnikolov написа: 29.09.2021, 15:40:50че знам
Е, значи се сещаш, че при една Шкода и при 10 шкоди цената е различна [smilie=pardon.gif] От 15 години чета/слушам как Шкода трябва да си сменят политиката, пък те не го правят и пак са си добре. Явно знаят какво правят ;)
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

didoya написа: 29.09.2021, 13:38:29 Само да не кажете, че всички са така - ще дам контрапример как може и да е по-добре. На БМВ-то при спряна музика и много специфични условия, ако много се заслушаш супер рядко се чува едно леко похлопване отпред. Возихме се с техник (без записан час от моя страна!) цял час, докато успея да го репродуцирам, чу го, не беше сигурен дали е проблем и какво може да е и ме помоли да седна да пия кафе в зоната им за клиенти. Вкараха колата в сервиза и след един час дойде един от приемчиците да ми съобщи - ще си имаш нова рейка. За нещо, което 99% от шофьорите няма и да го усетят и за нещо, за което в ЕТ щяха отдавна да са ми казали - "нищо и няма на колата" или "те са си така".
Толкова вода изтече от 90-те години но разни неща като калпавите рейки на бмв-тата не се променят.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Taratajki написа: 29.09.2021, 20:44:58
nmnikolov написа: 29.09.2021, 15:40:50че знам
Е, значи се сещаш, че при една Шкода и при 10 шкоди цената е различна [smilie=pardon.gif] От 15 години чета/слушам как Шкода трябва да си сменят политиката, пък те не го правят и пак са си добре. Явно знаят какво правят ;)
Е да не би дилърите на другите марки да не правят отстъпки на корпоративни клиенти? Аз не казвам, че ЕТ не продават доволно количество коли. Просто казвам, че колкото повече от Шкода си вдигат цените на автомобилите, то толкова повече на ЕТ ще им се налага да работят, за да продават дори и на корпоративни клиенти.

А и е хубаво като се гледа как се справят различните дилъри с продажби на корпоративни клиенти, то да се вадят от статистиките колите от държавни поръчки. Все пак на всеки ни е ясно как се печелят там търгове.
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

nmnikolov написа: 29.09.2021, 23:11:02 колите от държавни поръчки
Като гледам на какво се вози експремиера и спирам да се трревожа за продажбите на ЕТ [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

blindbard написа: 07.07.2021, 18:08:02 Трети проблем:
1. Скърцаща дръжка на шофьорската врата. Усеща се при отваряне и затваряне, при натискане при отворена или затворена врата. За момента дръжките на другите врати се "държат", ще видим до кога.
2. Изминати километри - около 15 500 км.
3. Ползване - 18 месеца.
4. Още не съм сигнализирал ЕТ, но при предстоящото обслужване през м. ноември 2021 г. ще им обърна внимание.
По т.1 и т.4 - Заявих гаранционна претенция, която беше приета без излишни въпроси. Приемчикът в ЕТ - Варна ми демонстрира дръжките на изложените Карок, Енияк и О4, и ситуацията беше като при мен - усеща се скърцане при по-агресивно захващане. В интерес на истината след като се захлади след м. октомври скърцането почти изчезна. Засега ще съм така.
blindbard написа: 17.10.2021, 13:19:27 паразитен шум под горната част на кората на шофьорската врата - наподобява вибрация от разхлабен винт, щипка или нещо подобно, вече сигнализирах EТ и при предстоящото обслужване ще го мислят.
1. Изминати километри - около 18 500 км.
2. Ползване - около 20 месеца.
3. Заявих гаранционна претенция в ЕТ-Варна. При връщането на автомобила приемчикът заяви, че е нямало необходимост от демонтаж на кората, а са притиснали горната й част към металната основа на вратата и са я "повдигнали", каквото и да означава. Факт е, че кората вече не вибрира.
4. Цялата процедура по наместването на кората+сервизното обслужване+инспекцията отне около 1ч. и 40 мин. Претенцията беше приета спокойно и с разбиране.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Мнение от Sev »

Предния Карок, който карах - 2.0 TDI 150 4x4 с ръчни скорости:

1. Необичаен шум в двигателния отсек
2. 45 000
3. 18 месеца
4. По време на периодично обслужване - сменена ангренажна група
5. В рамките на деня

Отново същата кола:

1. Необичайно висока температура на двигателя
2. 55 000
3. 24 месеца
4. Сменена водна помпа
5. В рамките на деня
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Мнение от Sev »

1. Трудно отваряне и затваряне на багажника
2. 40 000
3. 24 месеца
4. Заявена претенция по време на периодично обслужване
5. Претенцията не беше уважена

1. Трудно отваряне и затваряне на багажника
2. 78000
3. 36 месеца
4. Заявена претенция по време на периодично обслужване
5. Претенцията не беше уважена. След оспорване от моя страна бяха поръчани нови амортисьори и подменени след около 20 дни.

1. Необичайно висока температура на двигателя
2. 78 000
3. 36 месеца
4. Сменена водна помпа
5. Два работни дни

Като цяло до тук съм изключително недоволен от отношението на Еуратек.
Одисеята с амортисьорите на 5тата врата продължи почти година. Проблемът със загряването също не беше отстранен в срок според очакванията ми.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Sev, съжалявам за главоболията ти, но добре, че проблемите все пак са решени. Би ли споделил в кое представителство на ЕТ си заявявал гаранционни претенции?
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

На някой разскърцвали са се предните врати при отваряне/затваряне демек по пантите нещо? При мен на втората година се разскърцаха, уж ги смазаха, след месец пак се разскърцаха, втори път ги смазаха и на следващия ден пак скърцане все едно карам не кола на 2 години, а на 20...

Била се отмивала смазката - по-несериозно обяснение не бях чувал. 2 години фабрично няма проблеми, после за един ден се самоотмива [smilie=fool.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”