Дано да не става нищо и да успееш да си я оправиш
Проблем с 6 DSG кутия
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
-
Lyubo06
- Гараж: Skoda Octavia 2009 FL 2.0 TDI BKD L&K
Проблем с 6 DSG кутия
Здравейте, някой сменял ли е цалата кутия с такава от друга кола?
Днес моя майстор ме “зарадва”, че имам съединители за смяна, а за капак на всичко се оказа че кутията е била отваряна и преди и имам изронени зъбни колелета.
Тъй като това си е доста скъпо удоволствие за ремонт, ме интересува мога ли да сложа кутия от друга кола и какво трябва да имам предвид като търся?
Благодаря предварително за помоща!
Днес моя майстор ме “зарадва”, че имам съединители за смяна, а за капак на всичко се оказа че кутията е била отваряна и преди и имам изронени зъбни колелета.
Тъй като това си е доста скъпо удоволствие за ремонт, ме интересува мога ли да сложа кутия от друга кола и какво трябва да имам предвид като търся?
Благодаря предварително за помоща!
-
Milan Milanov
- Гараж: Октавия 2, CFHC, DSG комби
Тойота Корола '04 , 1.6 автоматик
Проблем с 6 DSG кутия
Здравейте, темата е стара, но реших да не отварям нова. Накратко казано ,понеже съм много умен минах през една огромна вода (може и река да му кажем при едно наводнение скоро). Кутията влезе в авариен режим. Пуснахме маслото,имаше вода и малко кал във филтъра и съответно компрометирано масло. Сложихме едно масло и евтин филтър за проба,точно за това ДСГ, но кутията върви само на първа. Дава следната грешка, проблем с мехатроника. Прилагам и снимка. За нов парите са наистина много,но ако нямам избор... От шкода Плевен 3250 + 400 труд + за масло (купил съм вече оригинални с филтъра) . За хората от Варна съм чувал, някакъв Софт беше, мисля да се свържа с тях, евентуално за рециклиране,но ако не се получи сумата става още по-колосална.

-
Milan Milanov
Проблем с 6 DSG кутия
С моята кутия проблемът е решен. Рециклираха мехатроника с една година гаранция. Ново масло и филтър и от три седмици вече имам кола.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Проблем с 6 DSG кутия
Milan Milanov, драсни ориентировъчни цени и мястото, където рециклирана мехатроника. Може да потрябва на някой...
-
Milan Milanov
Проблем с 6 DSG кутия
Офертата беше индивидуална, мехатроника имаше , според специалистите, проблем и в хидравликата и в електрониката. Цената беше 2150лв, двата куриера за моя сметка. Христо от Поморие го прави, като комуникацията ни беше добра, добро отношение. Мога да споделя контакт на лично, но дано да нямате нужда. Демонтаж,монтаж и всичко друго от мой приятел.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Проблем с 6 DSG кутия
Малеее, ама че кощунства се извършват...за 2 клапана 2 бона
Твоя приятел да беше сменил и двата клапана които са на по два болта върху мехатроника, който е свалил и да ти спести тези грешни пари
Не ме разбирайте погрешно, просто, наистина за два бона да пръснеш мехатроника с корселин и да развиеш и завиеш четири болта си е обир![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Твоя приятел да беше сменил и двата клапана които са на по два болта върху мехатроника, който е свалил и да ти спести тези грешни пари
Не ме разбирайте погрешно, просто, наистина за два бона да пръснеш мехатроника с корселин и да развиеш и завиеш четири болта си е обир
-
Milan Milanov
Проблем с 6 DSG кутия
Пробвахме с клапаните и не се получи, от там нататък търсих втора ръка,не намерих, взех кутия от същата Октавия,но скаут,оказа се ударена в мехатроника, върнах я. Търсих и други кутии, намирах от ФВ пасат основно, в Плевен не се намери някой да копира софтуера, предлагаха да си нося кутията в София , Пловдив. Цена кутия средно 1.5к и никой не ми каза цена за копиране на софтуера от моя мехатроник. От две места ми казаха , ела пък ще видим ,ще кажем цена. Не ме устройваше, времето минаваше. Поръчах нов,но го отказах, не ми дадоха никаква дата на доставка и така стигнах до този вариант. Да сме живи и здрави,дано кара повече време... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Проблем с 6 DSG кутия
100% си сигурен, че сте сменили правилните клапани и проблема е бил в TCU-то....дори така, пак си е кощунство ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
Milan Milanov
Проблем с 6 DSG кутия
Не, честно казано не съм сигурен,но така или иначе мача е свирен, аз сам си я счупих. Но нов 3200лв, но нямаха срок.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Проблем с 6 DSG кутия
Тази част на кутията не е ли добре изолирана фабрично, за да не влиза вода в нея ?
-
Milan Milanov
Проблем с 6 DSG кутия
И аз така си мислех,има някакви отдушници, а и беше със скорост някаква от порядъка на 20км/ч. Не пусках газта, за да не счупя мотора. Допуснах вероятно грешка,като върнах ръчно от втора на първа,защото колата много заби нос и почна да губи инерция. Издрапах,но тогава светна и гаечния ключ за авария на кутията.