Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Странно... Имаше периоди, в които не карах колата по 6 месеца и повече. По спомен, бях сменил 2 комплекта за 8 години. Никога е съм има проблем с гумите.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Може би зависи от марката и модела на гумата, незнам. При мен беше пред блока, там има едни неравности с изпъкнали камъни. И като спирам, виждам, че гумата е под напрежение, но за кратко няма ядове. Но тогава се беше случило да не я карам месец сигурно и после едната беше крива. Преди като съм имал дълги командировки с месеци са седели на асфалт и аз не съм имал ядове.
Бееееее.....
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Според мен повече се деформират от по-остри ниски препятствия, като изрязан асфалт например, или стъпване на по-голям камък точно с ръба на гумата, също и ако с по-меки (спаднали) гуми се качва бордюр, доста се сгъва гумата и съответно сериозна предпоставка за деформация и последващо подскачане.
Günter Stg 1
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Помпайте ги повече, когато няма да ги карате колите. Аз, когато знам,че ще стои колата повече от две седмици без да се кара ги надувам на 3+ бара и да си стои. Веднъж забравих да ги спадна, та се друсах 2 дни, като в каруца, докато се усетя ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
Аз да кажа за гумите/каквато и марка да са/ , които се произвеждат ЗА България - пълен т@ш@к са и е на късмет. Фулда купувах нови - нямаха проблем, дебица нови - 2 криви и няма оправяне с баланс и напомпване, Нанканг - след 2 г няма балансиране, мишелина засега е ок, но и цената си я бива.
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
Нали има гуми с доставка от Германия 10 дни. Ако смятате, че проблемът е, че са производство за България, купувайте такива.
- Taratajki
То щото сме някакъв гигантски пазар, та специално за нас произвеждат гуми
Ако изобщо има нещо такова "за България", то евентуално е при доставчицита. Примерно да внасят бракувана/дефектна стока. Но и това ми се струва малко вероятно. Нищо де, човек търси оправдания за бедите си навсякъде
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
Не се хващай за думата. За източна Европа по-добре ли звучи ?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Според мен са няколко нива допуски още от завода. Най-читавите отиват за заводско вграждане, после според зависи... от какво, не смея да спекулирам, че пак ще стане мармалад.
Бееееее.....
- Taratajki
Вече казах, всеки може да търси вина за несгодите си навсякъде. Веднъж съм имал крива гума, купена крива, след известни разправии ми я подмениха. Вярно, че трябваше да запаля телефона и мейла на някаква мацка в Нидерландия, ама като си инат и става. От Диана не можеха да повярват, че казуса ми е решен за по малко от 5 работни дни
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
За заводско вграждане си се правят специални модели обозначени с правилния символ за марката. Нали точно теа ОЕ гуми са 'разработени' от производителя на марката заедно с производителя на гумите и са баш за тоя модел колаЦецо75 написа: 14.09.2021, 16:03:40 Според мен са няколко нива допуски още от завода. Най-читавите отиват за заводско вграждане, после според зависи... от какво, не смея да спекулирам, че пак ще стане мармалад.
Дали наистина има кой знае каква разлика в едно ОЕ гуми спрямо същите в магазине без символа на марката?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Точно, самия факт, че има гуми нарочени за заводско вграждане и същите гуми ама за магазина .... нещо го налага, има разлика. Каква е... ба ли го.
Бееееее.....
- Ramzes
- Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008
Купувал съм криви Гудиърки от Диана. Вече нищо не може да ме изненада откъм качеството е БГ.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
-
edinichensluchai
- Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG
За успокоение криви гуми съм купувал и в САЩ (BF Goodridge за Вранглер) и в Германия ( Continental winter ts 850)...та навсякъде се случваRamzes написа: 14.09.2021, 17:52:42 Купувал съм криви Гудиърки от Диана. Вече нищо не може да ме изненада откъм качеството е БГ.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Нашите на работа си дърпат гумите от техните си складове в Унгария. Нито една забележка не е имало до сега.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!