Колко съм изостанал. Аз пък бих гледал да продам това, от което ще изкарам по-голям бонус към заплатата. Зависи дали е процент от оборот, печалба или комбинация. А ако съвпадне с това, от което фирмата и мениджмънта има изгода, още по-добре. Шефа ще е доволен.Rangel написа: 01.09.2021, 11:03:15 Един добър търговец, винаги ще се опита да продаде това, дето фирмата има интерес, а не това дето клиента търси.
Автосервизи - мнения, отзиви, казуси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Ramzes
- Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Твоят бонус е обвързан винаги с прихода, а прихода идва винаги от там дето шефът ти има интерес
… като те закове на процент от маржа и какво викаш ще продаваш, това дето има 20% марж, или това с 50%?
- Ramzes
Продаваш, което можеш и което се търси. Все пак ако с марж 20% се купува, а с марж 50% не се купува, в единия случай получаваш по-малко, а в другия нищо.
За част от нещата се гони оборот, защото има таргет и кешбек от вендора. Тоест продаваш тънко, за да цакаш конкуренцията и да хванеш таргета. Ако имаш отложено плащане също имаш за цел да въртиш по-голям оборот, за да поддържаш кредитната линия малко под лимита и да работиш с чужди пари. Друга част от стоката търси максимална печалба. Ако работиш с БГ доставчици и имаш и собствен внос, също има разлика в бонуса. Съобразно това, бонусната схема става леко разтеглива, защото интереса не е само максимален марж. Всеки бранш е специфичен. Има прекалено много АКО.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Всеки работи за печалба.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Ramzes
Съгласен съм. Представи си сега че имаш кредитна линия 1 млн лева и си взел от доставчика и продал на клиенти стоката. Бързо, на ниска цена. Също така имаш 30-40-60 дни отложено плащане и реално безлихвен заем. С тези пари доставяш собствен внос стока и продаваш с по-голям марж и после връщаш парите като дойде падежа. И после пак и пак ... Само трябва баланс, колко стока може да се достави и продаде, преди да дойде падежа, за да може да се върнат парите. По същият начин се процедира и евентуално, ако е взета стока на консигнация и е продадена, но не е отчетена.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Рангел, пропускаш нещо съществено - не е важно какъв процент е маржа, а каква е стойността в края на периода (например месеца).Rangel написа: 01.09.2021, 21:27:36 Твоят бонус е обвързан винаги с прихода, а прихода идва винаги от там дето шефът ти има интерес … като те закове на процент от маржа и какво викаш ще продаваш, това дето има 20% марж, или това с 50%?
Към въпросът ти по-горе:
1. ако за месец мога да изкарам 10000лв от стоки с марж 20%
или
2. ако за месец мога да изкарам 7000лв от стоки с марж 50%
и ако заплатата ми е процент от сумата - кои стоки ще продавам?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Много с такова мислене като твоето познавам, които си повярваха и “върнаха бенцовете в балканстар”.Ramzes написа: 01.09.2021, 22:18:56 Представи си сега че имаш кредитна линия 1 млн лева и си взел от доставчика и продал на клиенти стоката. Бързо, на ниска цена. Също така имаш 30-40-60 дни отложено плащане и реално безлихвен заем. С тези пари доставяш собствен внос стока и продаваш с по-голям марж и после връщаш парите като дойде падежа. И после пак и пак ... Само трябва баланс, колко стока може да се достави и продаде, преди да дойде падежа, за да може да се върнат парите. По същият начин се процедира и евентуално, ако е взета стока на консигнация и е продадена, но не е отчетена.
- Rangel
Нищо не порпускам, варианти много. Сами го написа най-вярно. Единственото общо, е че всички работят за пари.
- Ramzes
NRG, Аз съм просто служител. Други да го мислят риска. Шефа вече 25 години се справя повече от добре.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ходиш ли да му даваш акъл на шефа как да върти бизнеса? Въпроса е риторичен, разбира се.
Ама много хора тук искат да дават акъл на шефа на сервиза как да си върти бизнеса
Бееееее.....
- Ramzes
Цецо75, Не, не е моя работа. Както писах по-горе, аз съм служител...отговорих риторично
Чешем си езиците тук, но решението за собствения бизнес е ясно кой си го взима. Човекът, който плаща заплатите. Ние даваме акъл на чуждите шефове, на нашите собствени няма как и не е редно.![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Чешем си езиците тук, но решението за собствения бизнес е ясно кой си го взима. Човекът, който плаща заплатите. Ние даваме акъл на чуждите шефове, на нашите собствени няма как и не е редно.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- Rangel
@tuningmania, ще те намеся малко
...
Миро, обича много да храни по шефовете, какви лоши били, как карали скъпи коли, ама заплати не давали. Обича и сметка да им прави.
За мен, който си мисли, че може да прави по-добре бизнес от шефа му, може да се чувства свободен да пробва.
Миро, обича много да храни по шефовете, какви лоши били, как карали скъпи коли, ама заплати не давали. Обича и сметка да им прави.
За мен, който си мисли, че може да прави по-добре бизнес от шефа му, може да се чувства свободен да пробва.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Rangel - Сега остава да пуснеш и анекдота, как се започва през 2021 Година Бизнес "от нулата" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Rangel
Нищо няма да пускам аз, за себе си съм се научил, да не храня хора по-успели от мен, за мен те могат повече от мен, как са го постигнали си е тяхна работа, постигни го и ти ако се смяташ за по-можещ. Аз лично нямам капацитета явно, понеже пак май само аз си го признавам, както за сега в тоя форум, май само аз съм имал птп-та други виновни още не съм срещнал.
Последно промяна от Rangel на 02.09.2021, 12:04:48, променено общо 1 път.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Направихте офтопик в една тема, отвориха друга. Изместихте дискусията, преименуваха темата. Сега почвате с офтопика и в преименуваната тема.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.