_A_ написа: 26.08.2021, 17:25:08
Ремонта - капак на двигателя заради едно пинче, което пречи на капачката на маслото да се завие. Смяна на разширителен съд + течност. Смяна на помпата за чистачките, че течеше. При смяната на капака ЧУПЯТ датчиците за изгорелите газове + доставката + още един ден в сервиза. При последваща диагностика светват грешки за две подгревни свещи, една от които е 3тата с датчика върху нея. Съвет - да карам 500 км и да дойда да видят, ако свети пак грешката са за смяна. При положение, че ходих на почивка и мминах близо 3к километра, става ясно, че съм просрочил тия 500 препоръчителни км.
Какво казва другата страна:
Клиента идва за обслужване на масла и филтри. При приемането на автомобила Евгени забелязва, че от капачката за наливане на масло "духа" докато колата работи. Добре е, че това е забелязано още преди да бъде приета колата.
Обсъжда се належащата смяна на капака на двигателя, който е пластмасов. Наистина заради едно пинче тази капачка не може да бъде стегната. Оказва се недомислица на VW.
Относно самата смяна на капака, клиента е информиран, че се махат дюзи и разни други неща и е необходимо да се поръчат разни гарнитури о-пръстени и т.н.
И тук идва най-важната част, че клиента е информиран, че над мотора се намират въпросните два датчика за диференциално налягане.
Който има опит знае, че тези автомобили над 100к и определени години, въпросните датчици се "опичат" и стават крехки като солети и има голяма вероятност да се счупят при демонтирането им, защото при този ремонт се налага те да се махнат.
Клиента е информиран предварително за този риск и той се съгласява!
Интересното е, че той много добре е знаел за тях, дори е коментирал проблемите на Явор.
По време на ремонта се чупи единият датчик. Евгени го информира и го съветва да сменят и другия понеже е също толкова опечен и да не се стига до закъсване на път и последващи драми.
Клиента се съгласява. Предложен му е вариант за налични в Порше на дилърска цена към 350 лева за двата или да изчака до следващия ден за доставака пак на оригинални от склад в Румъния на цена 250 лева отново дилърска цена.
И така ремонта е завършен. Прави се диагностика и се установява за записани други грешки 500-600 км. преди колата да дойде в Трансекспрес.
Евгени казва че грешките са странни, защото не са възникнали от само себе си а сякаш колата е била в сервиз и нещо е разкачвано по нея.
Клиента и Евгени се разбират, че той ще ги изтрие и след 500-1000 км да се върне и да проверят дали отново са записани и ако ДА ще планират ремонт.
След две-три седмици - Светва грешката за АдБлу - звъня, казва ми, че има часове след 3 седмици. Казах, че ще звънна утре да видя дали мога да направя нещо. С 2 малки деца реших да не чакам 3 седмици, а да звънна в ДБ. Взеха ме сл 3-4-5 дена. НО, на другият ден ми звъни човека от трансексперт и ме кани в сервиза, за да пусне диагностика за адблу-то и направо свещите да "сменяме", 'щото ги имал налични. Казах му, че не мога нито днес нито утре, защото съм на работа и ако има нещо пак ще се свържа с него.
Сервизът е доста зает и винаги има записани часове за доста време. Звъннал ти е в момент в който е преценил, че има време и може да пусне диагностика и нищо повече.
Не е имал такива свещи налични и никога не е говорил за ремонт или смяна. А за това да отидеш и да прочете дали е записала пак тези грешки.
Казал съм, че единствено това ме подразни, факта, че счупи допълнително неща и че щяхме да сменяме свещи за няма нищо.
Очевидно тук представяш нещата много различно от действителността! Нищо не е "счупено допълнително" и никога не е искал да сменя части без да сигурен, че се налага!
Между другото старите два датчика се дадени на клиента, когато е взел колата си.
Доста, доста яростно го защитавате, а няма за какво. Не съм му навредил на репутацията чак толкова и то тук където очевидно си има привърженици.
Защитавам го, защото го познавам много добре и ако не бях вдигнал цялата тази врява, сега потребителите тук щяха да знаят твоята невярна история и това ще донесе негативи само към въпросният сервиз, който по никакъв начин не е постъпил некоректно към теб! За всяко действие си бил информиран и си приел нещата такива каквито са. Странно е, защо тук ги представяш МАЛКО по-различно.
Наистина не ми се спори, имам си съвсем друг проблем с прословутото Адблу и не мога да обяснявам на всеки защо съм бил казал нещо си.
Не ми е цел. Нито пък ме интересува какъв сте му на човека, че чак тука ме нападате със закани.
Виж сега! Не се познаваме с теб и съм сигурен, че не си лош човек, а хората които познават мен, ще кажат същато. Нито ти се заканвам, нито имам лоши намерения към теб. Искам просто да бъде казана истината.
Относно АДблу-то, сигурен съм че Евгени ще ти реши проблема, но едва ли би отишъл там.
Ако ще му олекне извинете му се от мое име, че съм го обидил по този нелеп начин и съм го опетнил, като съм казал какво е станало. Така по - добре ли?
Ако наиста мислиш, че трябва да му се извиниш, можеш да го направиш лично. Имаш му телефона, знаеш къде е сервиза. Успех!