Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

След като разбра,на _А_ истината,за моята питА ли?
И Евгени сети ли се пак за мен? [smilie=sarcastic.gif]
The Hooligan написа: 26.08.2021, 16:10:05 До тук повечето разказвачи на забавни истории разказват някакви техни истини
Демек Трансексперт и ти сте последна инстанция и само тяхното/твоето е истина.
Не съм очаквал от теб,да се хвърлиш да защитаваш така яростно сервиза ама....нормално,приятели сте.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

Ramzes написа: 26.08.2021, 16:40:09 Ами ти адвокат ли си им? Служител ли си им ? Плащат ти , за да ги защитаваш и да им пращаш клиенти ли ? Нека си го кажем , това което всички си мислим !
Ама ти кой си, че трябва да ти давам обяснение? Защо не те вълнува дали колегата _А_ лъже и се опитва да опетни името на някой?
Ramzes написа: 26.08.2021, 16:40:09 От спора резултата, е че аз и още доста други, няма да си помислим да стъпим в този сервиз, защото нещо не е както трябва. Толкова горещо да бъдат защитавани не е ок.
Имаш право да вярваш на всякакви истории и да бъдеш заблуден колкото искаш!
Предлагам да изчакаш отговора на колегата _А_ и тогава да си правиш изводи.
Ако той не желае, аз ще ви я разкажа съвсем скоро.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 16:49:43 След като разбра,на _А_ истината,за моята питА ли?
И Евгени сети ли се пак за мен?
Да, сети се и ми разказа много неща които не знаех. Искаш ли ти да ги кажеш или?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 16:49:43 Демек Трансексперт и ти сте последна инстанция и само тяхното/твоето е истина.
Не Иване, Трансексперт са едната страна, която е обвинена в лъжи и чупене на части за сметка на клиента. Ти ли си последнта инстанция или диалог не може да бъде проведен?
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Попитай майстора?

Мнение от Rangel »

Да питам само, този сервиз компютър няма ли :)? Защо се налага ти да влизаш в тези спорове, ако те имат да кажат нещо нека влезнат и кажат, защо те да нямат право да се защитят, винаги в едно такова нещо има две страни на нещата. Явно са наясно, че тука има някаква драма. За мен ако колегите изказващи негативно мнение не са прави е редно да се знае или обратното. Даже би било голям плюс за всеки сервиз ако каже "да сбърках, в този случай се надценихме". Спомням си и по колата на Явор имаше драма с Ди Брос, Цецо се опита да ги защити, 100% те четата форума, но нито дума. Това не е добър подход.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Попитай майстора?

Мнение от peyopetrishki »

Цецо храни 10 семейства, има 5-6 подемника и постоянно има 10-15 коли пред сервиза, ще седне да чете шкода форума [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Rangel написа: 26.08.2021, 17:11:05 Спомням си и по колата на Явор имаше драма с Ди Брос
Нищо не помниш, то от такова помнене тръгват кофти приказките. На Явор колата си имаше проблеми със или без дброс. Част от тях, така и не се решиха преди продажбата )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
_A_

Шкода Новак

Гараж: N/A

Попитай майстора?

Мнение от _A_ »

Обещах да не продължавам с тая тъпотия ама да видя дали съвпада с моята.

Ремонта - капак на двигателя заради едно пинче, което пречи на капачката на маслото да се завие. Смяна на разширителен съд + течност. Смяна на помпата за чистачките, че течеше. При смяната на капака ЧУПЯТ датчиците за изгорелите газове + доставката + още един ден в сервиза. При последваща диагностика светват грешки за две подгревни свещи, една от които е 3тата с датчика върху нея. Съвет - да карам 500 км и да дойда да видят, ако свети пак грешката са за смяна. При положение, че ходих на почивка и мминах близо 3к километра, става ясно, че съм просрочил тия 500 препоръчителни км.

След две-три седмици - Светва грешката за АдБлу - звъня, казва ми, че има часове след 3 седмици. Казах, че ще звънна утре да видя дали мога да направя нещо. С 2 малки деца реших да не чакам 3 седмици, а да звънна в ДБ. Взеха ме сл 3-4-5 дена. НО, на другият ден ми звъни човека от трансексперт и ме кани в сервиза, за да пусне диагностика за адблу-то и направо свещите да "сменяме", 'щото ги имал налични. Казах му, че не мога нито днес нито утре, защото съм на работа и ако има нещо пак ще се свържа с него.

В един от предишните си постове казах, че нито искам нито ще плюя сервиз, в който съм бил. Това са факти и е ФАКТ, че точно тая търговска насока да идвам да ги сменя ме подразни. Нито казах, че е лош сервиза, нито нахраних някого. Казал съм, че единствено това ме подразни, факта, че счупи допълнително неща и че щяхме да сменяме свещи за няма нищо.

Доста, доста яростно го защитавате, а няма за какво. Не съм му навредил на репутацията чак толкова и то тук където очевидно си има привърженици.

И това с парите... не ми се вадят цитати, но всеки втори пост Ви е за пари.

Наистина не ми се спори, имам си съвсем друг проблем с прословутото Адблу и не мога да обяснявам на всеки защо съм бил казал нещо си.
Не ми е цел. Нито пък ме интересува какъв сте му на човека, че чак тука ме нападате със закани.

Ако ще му олекне извинете му се от мое име, че съм го обидил по този нелеп начин и съм го опетнил, като съм казал какво е станало. Така по - добре ли?
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Автосервиз Трансексперт- мнения, отзиви, казуси

Мнение от Rangel »

@peyopetrishki, тука си в жестока заблуда. Нито обаче е темата, нито колата е била моя. Приключваме темата, оставяме те да се избиват :)
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Мненията са преместени.
МОЛЯ за коректен диалог, придружен с адекватни и аргументирани мнения.
Всичко друго странично, нападки и махленски спор ще бъде затрито. [smilie=music.gif]
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

The Hooligan написа: 26.08.2021, 16:59:25 Да, сети се и ми разказа много неща които не знаех. Искаш ли ти да ги кажеш или?
Ми хайде като помни,я да каже с кой мотор ми беше колата и какъв цвят,щото доколкото помня никой от този и онзи форум не я е виждал [smilie=pardon.gif]
Да позная ли? Историята за работника,който после е бил изгонен?Супер удобно,не мислиш ли?Че ми беше сложен наобратно масления фълтър,казА ли ти?
Аз си изказах личното мнение за сервиза,ходил съм 1 път ПРЕДИ 7 ГОДИНИ.Много паметен тоз началник [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

_A_ написа: 26.08.2021, 17:25:08 Ремонта - капак на двигателя заради едно пинче, което пречи на капачката на маслото да се завие. Смяна на разширителен съд + течност. Смяна на помпата за чистачките, че течеше. При смяната на капака ЧУПЯТ датчиците за изгорелите газове + доставката + още един ден в сервиза. При последваща диагностика светват грешки за две подгревни свещи, една от които е 3тата с датчика върху нея. Съвет - да карам 500 км и да дойда да видят, ако свети пак грешката са за смяна. При положение, че ходих на почивка и мминах близо 3к километра, става ясно, че съм просрочил тия 500 препоръчителни км.
Какво казва другата страна:
Клиента идва за обслужване на масла и филтри. При приемането на автомобила Евгени забелязва, че от капачката за наливане на масло "духа" докато колата работи. Добре е, че това е забелязано още преди да бъде приета колата.
Обсъжда се належащата смяна на капака на двигателя, който е пластмасов. Наистина заради едно пинче тази капачка не може да бъде стегната. Оказва се недомислица на VW.
Относно самата смяна на капака, клиента е информиран, че се махат дюзи и разни други неща и е необходимо да се поръчат разни гарнитури о-пръстени и т.н.
И тук идва най-важната част, че клиента е информиран, че над мотора се намират въпросните два датчика за диференциално налягане.
Който има опит знае, че тези автомобили над 100к и определени години, въпросните датчици се "опичат" и стават крехки като солети и има голяма вероятност да се счупят при демонтирането им, защото при този ремонт се налага те да се махнат.
Клиента е информиран предварително за този риск и той се съгласява!
Интересното е, че той много добре е знаел за тях, дори е коментирал проблемите на Явор.
По време на ремонта се чупи единият датчик. Евгени го информира и го съветва да сменят и другия понеже е също толкова опечен и да не се стига до закъсване на път и последващи драми.
Клиента се съгласява. Предложен му е вариант за налични в Порше на дилърска цена към 350 лева за двата или да изчака до следващия ден за доставака пак на оригинални от склад в Румъния на цена 250 лева отново дилърска цена.
И така ремонта е завършен. Прави се диагностика и се установява за записани други грешки 500-600 км. преди колата да дойде в Трансекспрес.
Евгени казва че грешките са странни, защото не са възникнали от само себе си а сякаш колата е била в сервиз и нещо е разкачвано по нея.
Клиента и Евгени се разбират, че той ще ги изтрие и след 500-1000 км да се върне и да проверят дали отново са записани и ако ДА ще планират ремонт.
_A_ написа: 26.08.2021, 17:25:08 След две-три седмици - Светва грешката за АдБлу - звъня, казва ми, че има часове след 3 седмици. Казах, че ще звънна утре да видя дали мога да направя нещо. С 2 малки деца реших да не чакам 3 седмици, а да звънна в ДБ. Взеха ме сл 3-4-5 дена. НО, на другият ден ми звъни човека от трансексперт и ме кани в сервиза, за да пусне диагностика за адблу-то и направо свещите да "сменяме", 'щото ги имал налични. Казах му, че не мога нито днес нито утре, защото съм на работа и ако има нещо пак ще се свържа с него.
Сервизът е доста зает и винаги има записани часове за доста време. Звъннал ти е в момент в който е преценил, че има време и може да пусне диагностика и нищо повече.
Не е имал такива свещи налични и никога не е говорил за ремонт или смяна. А за това да отидеш и да прочете дали е записала пак тези грешки.

_A_ написа: 26.08.2021, 17:25:08 Казал съм, че единствено това ме подразни, факта, че счупи допълнително неща и че щяхме да сменяме свещи за няма нищо.
Очевидно тук представяш нещата много различно от действителността! Нищо не е "счупено допълнително" и никога не е искал да сменя части без да сигурен, че се налага!
Между другото старите два датчика се дадени на клиента, когато е взел колата си.
_A_ написа: 26.08.2021, 17:25:08 Доста, доста яростно го защитавате, а няма за какво. Не съм му навредил на репутацията чак толкова и то тук където очевидно си има привърженици.
Защитавам го, защото го познавам много добре и ако не бях вдигнал цялата тази врява, сега потребителите тук щяха да знаят твоята невярна история и това ще донесе негативи само към въпросният сервиз, който по никакъв начин не е постъпил некоректно към теб! За всяко действие си бил информиран и си приел нещата такива каквито са. Странно е, защо тук ги представяш МАЛКО по-различно.

_A_ написа: 26.08.2021, 17:25:08 Наистина не ми се спори, имам си съвсем друг проблем с прословутото Адблу и не мога да обяснявам на всеки защо съм бил казал нещо си.
Не ми е цел. Нито пък ме интересува какъв сте му на човека, че чак тука ме нападате със закани.
Виж сега! Не се познаваме с теб и съм сигурен, че не си лош човек, а хората които познават мен, ще кажат същато. Нито ти се заканвам, нито имам лоши намерения към теб. Искам просто да бъде казана истината.

Относно АДблу-то, сигурен съм че Евгени ще ти реши проблема, но едва ли би отишъл там.
_A_ написа: 26.08.2021, 17:25:08 Ако ще му олекне извинете му се от мое име, че съм го обидил по този нелеп начин и съм го опетнил, като съм казал какво е станало. Така по - добре ли?
Ако наиста мислиш, че трябва да му се извиниш, можеш да го направиш лично. Имаш му телефона, знаеш къде е сервиза. Успех!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

. При смяната на капака ЧУПЯТ датчиците за изгорелите газове +
Абе вие не разбрахте ли,че на препечените ви тди-та,тези датчици се чупят докато ги пипнеш. И проверявайте в ъв фантастико колко го вземат салама дето ви го продават,че да не се набутате :P
Последно промяна от bega4kata на 26.08.2021, 22:00:51, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 18:53:50 Ми хайде като помни,я да каже с кой мотор ми беше колата и какъв цвят,щото доколкото помня никой от този и онзи форум не я е виждал

Иване, не те разбирам човече! Целият този хейт и енергия която влагаш...
igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 18:53:50 Да позная ли? Историята за работника,който после е бил изгонен?Супер удобно,не мислиш ли?
Щом искаш, нека го обсъдим.
Бил си в сервиза за обслужване. Клата е обслужена и е направен оглед.
Преди толкова години работеше един човек, който се занимаваше с изготвяне на оферти, части, доставки и т.н.
Този ден Евгени не е бил в сервиза, защото е бил на състезание.
Колегата му, ти е дал оферта за разни части по окачването, но в програмата за тампоните е записал грешен номер на друг тампон, който в действителност е по-скъп, от там времето за ремонт, рязане на болтове и т.н.
Дадена ти е оферта с грешни тампони, чисто и просто техническа грешка. Колата е 4х4
Ако теоритично ти си бил отишъл за този ремонт са щяли да установят, че имат грешка в оферирането и не е щяло да има такъв ремонт.
След това обаче ти ревеш в другия форум като девица за ...., колко било скъпо.
И така се получава въпросното недоразумение, което ти очевидно не искаш да приемеш, защото явно живееш в безгрешен свят!
igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 18:53:50 Че ми беше сложен наобратно масления фълтър,казА ли ти?
След като ти е било направено обслужването ти си карал 10-15к км и си отишъл в друг сервиз за обслужване, където при развиване на капачката на филтъра, тя се чупи! Там ти обясняват, че се е счупила защото филтъра бил сложен на обратно!
Егени тогава е проверил в прогарамата за твоята кола и е установил, че филтъра ти НЕ МОЖЕ да бъде сложен на обратно, технически не е възножно!
Което се доказва от следното, че ако е бил счупен от филтъра е щял да протече и да хвърлиш мотора.
Ти си приел казаното в другия сервиз за истина и отричаш да чуеш каквото и да е. Ами съжалявам.
Освен това, защо след като си установил това не отиде при Евгени и да му покажеш какво е станало, защо не поиска да го оправи за негова сметка?
Защо ли? Защото е по-лесно да се реве във форума!
igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 18:53:50 Аз си изказах личното мнение за сервиза,ходил съм 1 път ПРЕДИ 7 ГОДИНИ.Много паметен тоз началник
Ами както ти имаш мнение, така и те имат мнение [smilie=pardon.gif]
Да ти кажа паметен е този човек, особено след цирковете в другия форум.
_A_

Шкода Новак

Гараж: N/A

Мнение от _A_ »

The Hooligan написа: 26.08.2021, 20:34:52 Защитавам го, защото го познавам много добре и ако не бях вдигнал цялата тази врява, сега потребителите тук щяха да знаят твоята невярна истария
Ама не мога да разбера защо моята история да е невярна, а само неговата да е вярна. Но, за да запазим добрите чувства спирам дотук.

Бях информиран за всички "препечени" пластмаси, съгласил съм се бе, само мир да има, просто не е задължително да се чупят. И не го обвинявам, че ги е счупил нарочно бе хора. Казах, че утежни ремонта.
За свещите съм на 100% сигурен, че каза, че ги имат, но хайде щом толкова толкова държиш - аз съм си виновен и направо админа да ми изтрие мненията, за да не вземе да се обиди още някой.

П.П това с адблуто е такава чутовна глупост на ВАГ групата, че мисля, че и отгоре някой да слезне пак не може да го оправи.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

_A_ написа: 26.08.2021, 21:09:41 Ама не мога да разбера защо моята история да е невярна, а само неговата да е вярна.
Защото колега, още в първият си пост написа "че са ти счупили части за 250 лева"
Съгласи се, че така представено от теб, оставя усещането в другите читатели на тази вече толкова известна тема, че там са ти изпочупили някакви неща извън ремонта.

Нека оставим темата в страни, мисля че всеки може да разбере какво и как се е случило.

Относно Адблу-то днес снимах нещо интересно в Трансекспрес, което е много специализиран и не евтин инструмент за разрешаване на казуси с Адблу
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”