Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Попитай майстора?

Мнение от Ramzes »

stanley написа: 23.08.2021, 23:44:19 Аз не мога да разбера, как от определени сервизи някои хора са постоянно доволни, с години ходят там и всеки път са във възторг от отношение, компетентност, качество, пък аз като отида и все някаква греда удрям. Не знам аз ли съм карък или другите пишат само за успешните ремонти...
Веднага давам пример. Ходя си от години на едно място (в останалите след опити да ме лъжат един по един отпаднаха). Тропкаше "нещо" (знаех че е горен шарнир). Един от служителите на моя човек започна да му се натяга, заминали тампоните на магарето, това, онова, изброяваше ...с периферното зрение видях как му направиха знак да млъкне. Та те така стават нещата.
Друг пример, от друг сервиз: рейката на предишната кола била за рециклиране. Показват ми как тропа хидравлични рейка на загасена кола ...и ми казаха двойни цени на тези дето ги рециклират в ТУ. Ти за какви ни взимаш ми вика шефа им...то е ясно за какви!
Не мнение съм, че не трябва да се толерират само позитивни коментари за дадени сервизи. Човек сам може да помисли, да претегли нещата.
За мен е по-добре да дам малко повече пари, но ремонта да е качествен и да не се опитват да сменят неща, на които не им е дошло времето. От сервизите, които работят на принципа проба-грешка бягам далече.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

Пичове, като някой се оплаква или хвали даден майстор, магазин и т.н. най добре да го прави в темата за сервиза, магазина и т.н. Да си опише болката или радостта и така. Щото да се пише в общите теми за такива неща не е много ползотворно.
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

Ramzes написа: 24.08.2021, 18:38:12 За мен е по-добре да дам малко повече пари, но ремонта да е качествен и да не се опитват да сменят неща, на които не им е дошло времето.
Което пак не е сигурно [smilie=pardon.gif]
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Попитай майстора?

Мнение от Ramzes »

Цецо75 написа: 24.08.2021, 18:45:12 Пичове, като някой се оплаква или хвали даден майстор...Щото да се пише в общите теми за такива неща не е много ползотворно.
Да, извинявам се.

Понеже стана спор тези дни. Някой майстор би ли споделил мнение, при подаване на ток с кабели, на загасена кола донор или на запалена е по-редно да се прави? Нявсякъде пишат на запален, но има мнения, че може да се увреди колата донор, тъй като алтернатора се натоварва много. Рискувам пак да заформя спор, но ми е любопитно ...

Също така зареждането на акумулатора, се прави на откачени клеми, но така се нулира ECU-то и много хора рискуват, без да го откачат. Доколкото е сериозен риска за електрониката? Естертвено ясно, че зависи от качеството на зарядното. Да приемем, че е съвременно с автоматично регулиране.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Попитай майстора?

Мнение от todor87 »

Нещата са ясни, спор няма.
Донора запален, даже е добре да е с по-високи обороти.
Съвременно зарядно дирекшън без разкачане.
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Попитай майстора?

Мнение от coverdale »

kalata написа: 24.08.2021, 17:05:40 И понеже има хора, които много препоръчват сервиз Трансексперт - ами аз не съм доволен от този сервиз. Историята ми е поостаряла вече, но е факт, че не си свършиха работата тогава.
То е хубаво да се чуе и другата страна,ама за съжаление не пишат тук. [smilie=pardon.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

coverdale, Ники,стига адвокатства бре. [smilie=sarcastic.gif]
Аз също не останах доволен със О1-чката преди години.
Обявиха ми сума неща за смяна,а колата след 4г(толкова я карах още).я взеха ЕТ без да мецнат за тях.Бях писал в ония форум тогава за случая.Тогава Маджо беше адвокат [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Попитай майстора?

Мнение от todor87 »

Ако имаше перфектни...ехх...мечти, мечти... [smilie=pardon.gif]
За това, малко четене, питане, накрая кръстиш сЪ и айде У сервиза [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Попитай майстора?

Мнение от kalata »

coverdale написа: 24.08.2021, 20:39:22 То е хубаво да се чуе и другата страна
Ти и Младен сте с привилегии там. Това е ясно на всички. Не твърдя, че сервизът не става. Не съм и написал, да не се ходи там. Аз просто съм недоволен от свършената работа по моята кола. Точка. Спирам по темата, защото Ръководството вече ми наби един минус преди малко. Не разбрах за какво, ама здраве да е.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

Аз лично не знам монтьор, от който никой да не се е оплакал.
И лекар такъв не знам. И адвокат...

Пак е добре, че като погледнеш политиците ни [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Попитай майстора?

Мнение от Taratajki »

Хората правят, каквото могат [smilie=pardon.gif]
И аз съм в сферата на сервизните услуги, разбирам ги. Всеки иска "за вчера" и точно сега. И аз така искам, като става дума за колата [smilie=sarcastic.gif] Аз грешки прощавам. Не прощавам да ми пробват интелекта. Обичам "право куме в очи",за каквото и да става дума. За това с предишната ми кола си ходех в един сервиз, щото не ме жалеха [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Попитай майстора?

Мнение от coverdale »

kalata написа: 24.08.2021, 21:37:11 Ти и Младен сте с привилегии там
Ами,аз Евгени го познавам от 25-години и му имам доверие.
Всеки има право на мнение.
Толкова! [smilie=pardon.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

Я си правете колите в ЕТ и спрете да обикаляте скапаните лъжливи сервизи... [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 24.08.2021, 20:51:46 Аз също не останах доволен със О1-чката преди години.
Обявиха ми сума неща за смяна,а колата след 4г(толкова я карах още).я взеха ЕТ без да мецнат за тях.Бях писал в ония форум тогава за случая.Тогава Маджо беше адвокат
От какво си останал недоволен бе Ванка? Осъзнаваш ли какви небивалици пишеш?
Какъв ти е опита със сервиза освен, че беше отишъл да питаш за цени за разни ремонти? И после орева форума колко било скъпо!
Ти имаш ли правена кола там, че се изказваш колко си недоволен?
И не Ванка, не съм му адвокат!
Всичките ми коли се правят там, както и на много приятели и роднини. Имам един доста сериозен тунинг проект правен там в продължение на много години и това ще продължи!
kalata написа: 24.08.2021, 21:37:11 Ти и Младен сте с привилегии там. Това е ясно на всички. Не твърдя, че сервизът не става. Не съм и написал, да не се ходи там. Аз просто съм недоволен от свършената работа по моята кола.
И какви са ни привилегиите? Ако мислиш, че има разлика в начин на работа между всеки друг клиент и мен, значи не познаваш Евгени.
Твоята история е интересна и си заслужава да я споделиш, защото не беше типичен ремонт с подмяна на турбо. А беше правен хибрид от Бегачката, който малко след това гръмна.
Така че, дали смяната е била калпава или самата турбина, никой не знае, а истината е някъде там!

Не знам каква му е историята на колегата, дето му били изпочупили части за 250 лева, ама той понеже е пич и си е казал "от мен да мине" иначе ремонта добре бил станал! [smilie=sarcastic.gif]
Да се смея ли, да плача ли...

И като заключение в този тост, понеже усещам, че ще има още [smilie=sarcastic.gif] след като изчетох последните няколко страници на тази тема, стигам до следните изводи:
- Има хора, които отиват в сервиз за решаване на проблем или обслужване, казва им се какво трябва да се смени сега или в скоро време и понеже цената не им харесва, започват сами да преценяват, кое "ще изкара още" или отват в други сервизи да им кажат, че нещо може "да изкара още"
- Има хора за които дадена част се сменя само ако е счупена на две или я няма!
- В никакъв случай не се сменят части в които има още 20% ресурс, защото "ще карат още"
- И най-важното, че сервизите карат хората да сменят здрави части, които "ще карат още"

Сега ми остава само да чакам вашата любов [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Попитай майстора?

Мнение от Taratajki »

The Hooligan написа: 25.08.2021, 22:45:55 само да чакам
Не съм ходил в този сервиз, но съм съгласен с теб за цялостната картина.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”