Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Последния път като се връщахме с @VALDO от Крушевец колата почна да изстива по надолнищата. Диагнозата е ясна-забил термостат. Смених го, и видях много фини алуминиеви стружки в антифриза. Проверих водната помпа и се беше появил лек луфт. Днес я смених и нея, заедно с целия антифриз отново, естествено оем БМВ. Естествено извадих оригиналната помпа на колата от 2002-ра.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
От много време ме тормозеше мисълта дали всичко по мотора работи оптимално. Скоро в Бургас имаше Дино дей и се записах. На 35 градуса външна температура изкара 203 коня и 280 нютона от 231 коня и 300 нютона от завода това на 14-ки смеси. Викам си нормално, я дебитомер е загинал, я ваноси за рециклиране, нормално за 20 годишна кола. Да ама не. Вечерта по хладното слизам до колата и меря, дебитомера не трябва да дава под 13 кг/ч на празен ход моя дава 16 без климатик и 20 със. Ваносите не трябва да се разминават с повече от 5 градуса зададено/актуално предварение, моите са на 1-2 градуса, демек всичко ми е ток и жица и работи като на нова кола. Консултирах се с един човек дето е направил доста такива мотори и познава начина им на работа и стигнахме до извода, че газовото е настроено на по-богата смес и компа на колата си прави адаптации според него и обеднява смесите, за да ги докара оптимални. Да обаче преди да меря не си занулих адаптациите и съм мерил на бензин с адаптации за газ. Та следващия път ще меря като паднат малко температурите и след като я обслужа и пак ще пиша резултата.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
20% загуби малко много ми се виждат за кола на задно.. Автомата че е стар, стар е, ама чак толкова? Колко харчи и колко км си й правиш, че я караш на газ?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Автомобил с интересна концепция случил на добри собственици във времето. Следя темата. Евала за ентусиазма при избора на модела и вниманието при обслужването . Изчетох темата и разбрах че е Италианка, на150к км и оборудването са ясни . Нещо повече има ли като инфо?
ИзтрЪпнал написа: 24.07.2021, 13:22:17
Нещо повече има ли като инфо?
Подсети ме за още нещо. Онзи ден като бях в детайлинг студиото на авер се сетих, че има дебеломер за боя. Викам си, я чакай да видя колко е пребоядисвана.... Ми не е. Цялата кола си е на оригинална боя, което още повече ме надъхва да й ударя една керамика, за да се запази по-дълго в годините.
топ е. Инфо като колко време е карана в бг, колко собственика е имала, от къде\кого е взета от Италия. Ей такива неща.. Ама може би защото е в мн добро състояние , няма да има интересна история за разказване.
skodko написа: 24.07.2021, 19:42:06
има дебеломер за боя. Викам си, я чакай да видя колко е пребоядисвана.... Ми не е. Цялата кола си е на оригинална боя
Година и 20000 км от покупката, единствената повреда по колата е една умираща бобина, която спираше да работи когато си реши и я смених с нова. Следващото което мисля да направя е пълна ревизия на окачването. Смених си и умрялото шоф. Огледало с ново