Peugeot
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Peugeot
Да има го и този момент в БГ, че ЕТ консултант-продавачите все едно продават краставици на пазара и изобщо не им пука и не се стараят да те спечелят като клиент. А за допълнителни отстъпки трудна работа. Достатъчно показателно е колко колеги тук се похвалиха с купено Рено последните месеци...
А за впечатления за различните марки и модели може да поразпитам съсед, който работи в автопарка на Виваком. Всяка вечер се прибира с различна кола и доста често са все различни. Та виждал съм го с Тойота Корола и Авенсис, Ситроен, Рено Меган, Рено Талисман, различни Пежа, а последните дни и с едно луксозно Волво. Май само с немски автомобили не съм го виждал, явно не са на почит във Виваком или поне той не се е прибирал с такава. Отделно има поглед върху целия автопарт и може да ми каже кои марки са проблемни от към технически проблеми.
А за впечатления за различните марки и модели може да поразпитам съсед, който работи в автопарка на Виваком. Всяка вечер се прибира с различна кола и доста често са все различни. Та виждал съм го с Тойота Корола и Авенсис, Ситроен, Рено Меган, Рено Талисман, различни Пежа, а последните дни и с едно луксозно Волво. Май само с немски автомобили не съм го виждал, явно не са на почит във Виваком или поне той не се е прибирал с такава. Отделно има поглед върху целия автопарт и може да ми каже кои марки са проблемни от към технически проблеми.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
-
kograman
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Peugeot
Колеги!
Две хиляди километра навъртях на моя Лъв.
Ако трябва да го сравнявам с Октавията макар ,че тя е РС и не знам реално дали е по -добра от Едишън примерно нещата стоят така:
При Пежо имаме малък двигател с 130 коня но и въртящ момент от 300Nm на разположение още от 1800 оборота. Двигатела не може да се нарече точно силен , но в комбинация с осем степенната кутия върви чудесно и единствено се усеща леко недостатъчен с четири човека, климатик и изпреварване в баири.
В тази дисциплина Октавията няма никакъв проблем. Просто е с много по силен мотор.
От към кутия КАТЕГОРИЧНО за извънградско ЕАТ 8 е победител. Супер точна предавка в 99% от случаите. В нито един момент не вкарва мотора /дизел/ в лютеницата където няма никаква сила. Супер бързо връща скорост при изпреварване. При леко круизване на междуградски път държи мотора в точните обороти. При Октавията като набие шеста с 65км/ч и имам чувството ,че мотора ще излезне от коша.
За градско обаче DSG е по-добрата кутия по-бърза е и при низходящ ред на предавките не дразни. Хидротранформатора при рязко спиране изрежда скоростите надолу леко тромаво.
Сега тук идва болното място със усещането за комфорт в купето , колеги няма какво да се лъжем Октавията е много ,ама наистина много по зле от 308. Пежото има и удивително добра топлоизолация и дори при липса на духалки за заден ред седалки климатика прави купето комфортно много бързо.
От към разход то е ясно , че по-слабия дизел харчи по-малко но това е за сметка на динамиката. Пежото дава 4.5л./100 разход на извънградско. Със същото каране Шкодата дава 5.5л./100км.
Новата 308ца ще е със същите агрегати и кутия като настоящата. В цената обаче ще избухнат. Сигурен съм ,че ще е по-скъпа от О4 и то с доста. Тогава от само себе си избора ще е ясен.
Аз винаги съм казвал, че универсален автомобил няма. Аз затова и купих Пежото, просто за тези пари в момента е супер сделка. Както беше и О3 на финала.
Просто Октавията върви на бургия и някък си те кара да я газираш. И обратното в тишина и спокойствие при Пежото карам много спокойно.
Въпрос на вкус.
Добре,че имам и двете та да не ме е яд нещо.
п.с. Откато съм взел Пежото не съм вадил Кията от гаража. Май остава само за снегове и зимни приключения.
Две хиляди километра навъртях на моя Лъв.
Ако трябва да го сравнявам с Октавията макар ,че тя е РС и не знам реално дали е по -добра от Едишън примерно нещата стоят така:
При Пежо имаме малък двигател с 130 коня но и въртящ момент от 300Nm на разположение още от 1800 оборота. Двигатела не може да се нарече точно силен , но в комбинация с осем степенната кутия върви чудесно и единствено се усеща леко недостатъчен с четири човека, климатик и изпреварване в баири.
В тази дисциплина Октавията няма никакъв проблем. Просто е с много по силен мотор.
От към кутия КАТЕГОРИЧНО за извънградско ЕАТ 8 е победител. Супер точна предавка в 99% от случаите. В нито един момент не вкарва мотора /дизел/ в лютеницата където няма никаква сила. Супер бързо връща скорост при изпреварване. При леко круизване на междуградски път държи мотора в точните обороти. При Октавията като набие шеста с 65км/ч и имам чувството ,че мотора ще излезне от коша.
За градско обаче DSG е по-добрата кутия по-бърза е и при низходящ ред на предавките не дразни. Хидротранформатора при рязко спиране изрежда скоростите надолу леко тромаво.
Сега тук идва болното място със усещането за комфорт в купето , колеги няма какво да се лъжем Октавията е много ,ама наистина много по зле от 308. Пежото има и удивително добра топлоизолация и дори при липса на духалки за заден ред седалки климатика прави купето комфортно много бързо.
От към разход то е ясно , че по-слабия дизел харчи по-малко но това е за сметка на динамиката. Пежото дава 4.5л./100 разход на извънградско. Със същото каране Шкодата дава 5.5л./100км.
Новата 308ца ще е със същите агрегати и кутия като настоящата. В цената обаче ще избухнат. Сигурен съм ,че ще е по-скъпа от О4 и то с доста. Тогава от само себе си избора ще е ясен.
Аз винаги съм казвал, че универсален автомобил няма. Аз затова и купих Пежото, просто за тези пари в момента е супер сделка. Както беше и О3 на финала.
Просто Октавията върви на бургия и някък си те кара да я газираш. И обратното в тишина и спокойствие при Пежото карам много спокойно.
Въпрос на вкус.
Добре,че имам и двете та да не ме е яд нещо.
п.с. Откато съм взел Пежото не съм вадил Кията от гаража. Май остава само за снегове и зимни приключения.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Peugeot
@bobo80, интересни неща си писал. Харесва ми, че обективно споделяш и хубаво и лошо.
Направи съпоставка и за обем на купето, като място как е за тези отпред и отзад? И за багажника също.
Направи съпоставка и за обем на купето, като място как е за тези отпред и отзад? И за багажника също.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Peugeot
И аз това пея от доста време, ама разговорът винаги се завърта около колко прецакани са тия, дето са дали пари за Шкода.Драгомир написа: 23.07.2021, 15:21:08 в момента цените на всички марки са нагоре. Това, че Пежо са пуснали последните бройки от стария 308 на промо цени, е друг въпрос. Изчакай цените на новото 308 и тогава коментирай. И последните бройки О3 миналата година бяха на промо цена. Ако си мислиш, че само при Шкода има технически проблеми, а всички останали са "железни", си в заблуда. Това важи и за всички останали продукти. Винаги има по-качествени, но това рефлектира в цената.
Както @Цецо75 написа всеки има различни приоритети при покупката на нова кола. Моите бяха моторизация и пространство, всичко останало остава на заден план и го приемам като даденост за ценовия сегмент, в който се намира колата. Говоря за семейна, комфортна кола, с огромен багажник и място в купето, която да има магистрална динамика. Друго не ми трябва - нито на планинско ще влизам с вратите настрани, нито ще ходя на Калояново да давам времена. Не отричам силните страни на другите марки, просто за мен не са с достатъчна стойност. За шума имам няколко коза, които не изискват особени усилия и финанси и които ще покажа в темата на колата, като я купя.
Шкода като бранд знаят, че има много други като мен с подобни приоритети и точно на тия неща наблягат като стратегия за продажби. В категорията на Супърб нищо не се доближава специално за тези 2 неща като конкуренция.
Точно за това говоря и аз.vankissa написа: 23.07.2021, 15:21:12 Аз лично се чувствах много клаустрофобично в 508 комби. Входа на задния ред е за акробати, а как се поставя дете в столче - не ми го побира главата. Това ми стигна да не изляза с него дори на test drive
Последно промяна от YYakovliev на 23.07.2021, 20:13:06, променено общо 2 пъти.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Peugeot
Дай шушу-мушу на лично ако не щеш да изпреварваш събитията, че ми стана интересноYYakovliev написа: 23.07.2021, 19:35:24 За шума имам няколко коза, които не изискват особени усилия и финанси и които ще покажа в темата на колата, като я купя.
-
5rar
Peugeot
Принципно, този двигател става и за тези нещаYYakovliev написа: 23.07.2021, 19:35:24 Друго не ми трябва - нито на планинско ще влизам с вратите настрани, нито ще ходя на Калояново да давам времена.
-
kograman
Peugeot
@YYakovliev, и на мен ми е интересно за шумоизолацията как ще стане, защото на О3 стъклата са 3мм, и шуми от централната конзола между вратите. Не виждам това как ше се оправи. За предните подкалници, ясно.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Peugeot
Не, благодаря, предпочитам да си ми става
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Ти си някакъв..... лигльо
1600 км. с 4 пиканета, едно ядене и две кафета. С октавията. И можех да мина още толкова, но трябваше и да работя
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Peugeot
Малко може да се коригира с по-убави гуми
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Peugeot
Благодаря за обективното сравнение между октавията и 308цата.
Има ли на масата бюджет за автомобил, все с някаква характеристика ще трябва да се направи компромис . Както няма съвместимост между външни форми и добър обзор и вътрешен обем