Peugeot

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Peugeot

Мнение от nmnikolov »

Да има го и този момент в БГ, че ЕТ консултант-продавачите все едно продават краставици на пазара и изобщо не им пука и не се стараят да те спечелят като клиент. А за допълнителни отстъпки трудна работа. Достатъчно показателно е колко колеги тук се похвалиха с купено Рено последните месеци...

А за впечатления за различните марки и модели може да поразпитам съсед, който работи в автопарка на Виваком. Всяка вечер се прибира с различна кола и доста често са все различни. Та виждал съм го с Тойота Корола и Авенсис, Ситроен, Рено Меган, Рено Талисман, различни Пежа, а последните дни и с едно луксозно Волво. Май само с немски автомобили не съм го виждал, явно не са на почит във Виваком или поне той не се е прибирал с такава. Отделно има поглед върху целия автопарт и може да ми каже кои марки са проблемни от към технически проблеми.
Изображение
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Peugeot

Мнение от odo »

stefan L написа: 23.07.2021, 16:09:44 Сори за офа, ама кое беемве е с Айсин?
Всички които са на платформата за предно.
kograman

ŠKODA MASTER

Peugeot

Мнение от kograman »

@nmnikolov, давай смело.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Peugeot

Мнение от bobo80 »

Колеги!
Две хиляди километра навъртях на моя Лъв.
Ако трябва да го сравнявам с Октавията макар ,че тя е РС и не знам реално дали е по -добра от Едишън примерно нещата стоят така:
При Пежо имаме малък двигател с 130 коня но и въртящ момент от 300Nm на разположение още от 1800 оборота. Двигатела не може да се нарече точно силен , но в комбинация с осем степенната кутия върви чудесно и единствено се усеща леко недостатъчен с четири човека, климатик и изпреварване в баири.
В тази дисциплина Октавията няма никакъв проблем. Просто е с много по силен мотор.
От към кутия КАТЕГОРИЧНО за извънградско ЕАТ 8 е победител. Супер точна предавка в 99% от случаите. В нито един момент не вкарва мотора /дизел/ в лютеницата където няма никаква сила. Супер бързо връща скорост при изпреварване. При леко круизване на междуградски път държи мотора в точните обороти. При Октавията като набие шеста с 65км/ч и имам чувството ,че мотора ще излезне от коша.
За градско обаче DSG е по-добрата кутия по-бърза е и при низходящ ред на предавките не дразни. Хидротранформатора при рязко спиране изрежда скоростите надолу леко тромаво.
Сега тук идва болното място със усещането за комфорт в купето , колеги няма какво да се лъжем Октавията е много ,ама наистина много по зле от 308. Пежото има и удивително добра топлоизолация и дори при липса на духалки за заден ред седалки климатика прави купето комфортно много бързо.
От към разход то е ясно , че по-слабия дизел харчи по-малко но това е за сметка на динамиката. Пежото дава 4.5л./100 разход на извънградско. Със същото каране Шкодата дава 5.5л./100км.
Новата 308ца ще е със същите агрегати и кутия като настоящата. В цената обаче ще избухнат. Сигурен съм ,че ще е по-скъпа от О4 и то с доста. Тогава от само себе си избора ще е ясен.
Аз винаги съм казвал, че универсален автомобил няма. Аз затова и купих Пежото, просто за тези пари в момента е супер сделка. Както беше и О3 на финала.
Просто Октавията върви на бургия и някък си те кара да я газираш. И обратното в тишина и спокойствие при Пежото карам много спокойно.
Въпрос на вкус.
Добре,че имам и двете та да не ме е яд нещо.

п.с. Откато съм взел Пежото не съм вадил Кията от гаража. Май остава само за снегове и зимни приключения.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Peugeot

Мнение от YYakovliev »

@bobo80, интересни неща си писал. Харесва ми, че обективно споделяш и хубаво и лошо.

Направи съпоставка и за обем на купето, като място как е за тези отпред и отзад? И за багажника също.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Peugeot

Мнение от YYakovliev »

Драгомир написа: 23.07.2021, 15:21:08 в момента цените на всички марки са нагоре. Това, че Пежо са пуснали последните бройки от стария 308 на промо цени, е друг въпрос. Изчакай цените на новото 308 и тогава коментирай. И последните бройки О3 миналата година бяха на промо цена. Ако си мислиш, че само при Шкода има технически проблеми, а всички останали са "железни", си в заблуда. Това важи и за всички останали продукти. Винаги има по-качествени, но това рефлектира в цената.
И аз това пея от доста време, ама разговорът винаги се завърта около колко прецакани са тия, дето са дали пари за Шкода.

Както @Цецо75 написа всеки има различни приоритети при покупката на нова кола. Моите бяха моторизация и пространство, всичко останало остава на заден план и го приемам като даденост за ценовия сегмент, в който се намира колата. Говоря за семейна, комфортна кола, с огромен багажник и място в купето, която да има магистрална динамика. Друго не ми трябва - нито на планинско ще влизам с вратите настрани, нито ще ходя на Калояново да давам времена. Не отричам силните страни на другите марки, просто за мен не са с достатъчна стойност. За шума имам няколко коза, които не изискват особени усилия и финанси и които ще покажа в темата на колата, като я купя.

Шкода като бранд знаят, че има много други като мен с подобни приоритети и точно на тия неща наблягат като стратегия за продажби. В категорията на Супърб нищо не се доближава специално за тези 2 неща като конкуренция.

vankissa написа: 23.07.2021, 15:21:12 Аз лично се чувствах много клаустрофобично в 508 комби. Входа на задния ред е за акробати, а как се поставя дете в столче - не ми го побира главата. Това ми стигна да не изляза с него дори на test drive
Точно за това говоря и аз.
Последно промяна от YYakovliev на 23.07.2021, 20:13:06, променено общо 2 пъти.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Peugeot

Мнение от vankissa »

YYakovliev написа: 23.07.2021, 19:35:24 За шума имам няколко коза, които не изискват особени усилия и финанси и които ще покажа в темата на колата, като я купя.
Дай шушу-мушу на лично ако не щеш да изпреварваш събитията, че ми стана интересно :)
5rar

Škoda Фен²

Peugeot

Мнение от 5rar »

YYakovliev написа: 23.07.2021, 19:35:24 Друго не ми трябва - нито на планинско ще влизам с вратите настрани, нито ще ходя на Калояново да давам времена.
Принципно, този двигател става и за тези неща [smilie=spiteful.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Peugeot

Мнение от kograman »

@YYakovliev, и на мен ми е интересно за шумоизолацията как ще стане, защото на О3 стъклата са 3мм, и шуми от централната конзола между вратите. Не виждам това как ше се оправи. За предните подкалници, ясно.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Peugeot

Мнение от Taratajki »

kograman написа: 23.07.2021, 13:56:32 Да не ти става
Не, благодаря, предпочитам да си ми става [smilie=thank_you2.gif]
Ти си някакъв..... лигльо [smilie=pardon.gif]
1600 км. с 4 пиканета, едно ядене и две кафета. С октавията. И можех да мина още толкова, но трябваше и да работя [smilie=sarcastic.gif] Без кошери, без пчели, без забележки. Сигурно има и по добри коли, не съм пробвал всички, но.....щом не бързаш, вземи си "со мачка" [smilie=sarcastic.gif]
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Peugeot

Мнение от Alvin_iv »

Колеги споделете, как може да се намали шума от гумите, ако имате решение?
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Peugeot

Мнение от peyopetrishki »

Малко може да се коригира с по-убави гуми
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Monky

Škoda Фен

Peugeot

Мнение от Monky »

Няма особен ефект. Взех най-тихите, които продаваха и пак си има шум.

Оправя се с добра изолация под колата и под калниците или с по-хубава кола. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Peugeot

Мнение от Taratajki »

Alvin_iv написа: 23.07.2021, 22:40:24 шума от гумите,
Гледаш да караш по хубава настилка. Което изключва България [smilie=pardon.gif]
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Peugeot

Мнение от ИзтрЪпнал »

bobo80 написа: 23.07.2021, 16:34:52
Благодаря за обективното сравнение между октавията и 308цата.

Има ли на масата бюджет за автомобил, все с някаква характеристика ще трябва да се направи компромис . Както няма съвместимост между външни форми и добър обзор и вътрешен обем ;) Който може да си позволи 3-4 пълни гаража само той може да е напълно доволен :)
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”