Щях да отварям нова тема, но видях тази и реших, че тук мога да се допитам.
През февруари тази година взех от Еуратек почти същата - L&K, 2.0 TDI 147 KW, 7 DSG, 4x4. Само не е скаут и е бяла.
Всичко е чудесно, но около 7 000 км (май месец) ми светна сигнализация да проверя нивото на масолото. Беше близо до долната черта. Обадих се в Еуратек, човека каза, че е нормално да хаби масло и е рано да се търси проблем. Много било вероятно и да не била напълнена добре. Та долях половин литър.
Сега на 11 000 след отиване върщане до морето по магирстралата пак светна. След проверка нивото е между средата и долната черта. Преди да тръгна обаче беше на средата, явно го е изхабило по магистралата. Карана е със 140 - 160 км/ч (но не постоянно с толкова), при които е на 2000 - 2200 об./мин някъде и около 110 - 113 градуса на маслото.
Днес в Еуратек много силно се опитаха да му убедят, че на всичките се доливало, било съвсем нормално и нямало повод за притеснение.
Мен обаче въобще не ме кефи да су купя нова хубава кола и нося тубите с маслото.
Преди да взема тази, имах Superb 3 2017 г., 2.0 TDI 190hp, DSG6, 4x4, който карах до 60 000 км и никога не е мърдало маслото.
Бихте ли споделили при вас как е?
Благодаря,