Много Безаварийни Километри Заедно
При мнооого икономично Шофиране може да се постигне такъв разход, какъвто си споделил
Честито! Ако ти се занимава, дай едно кратко сравнително ревю.shavo написа: 26.03.2021, 18:00:59 нива е над предишната ми, която се оказа страшно разочаровние за сходна цена и я продадох на 2г и 4 месеца след като я изкарах от шоурума(Kia Sportage GT-Line 1,6 турбо бензин 177 коня, AWD, 7DCT).
@mariyan, На първо четене всичко е в полза на Скаута - по-добра возия(въпреки, че нямам DCC), по-качествени материали, повече простаранство, дигитално табло, матрични лед фарове, много по-адекватна кутия с двоен съединител(там сух, тук мокър-разликата е голяма), разход на половина... Единствено екстрите бяха повече в КИА-та, визията и също беше атрактивна, но за сметка на нискито качество - смених предни дискове и накладки на 23000км(за моя сметка разбира се, казаха че съм агресивен шофьор), на 30000км и задните бяха за смяна. Фул-лед фаровете се изпотиха на 3-месец отвътре(нормално било, смениха две торбички със силика гел за 20 и няколко лева, тази зима пак се изпотиха). Гърнето изгни и при изстиване не пукаше/цъкаше леко както е нормално, а гърмеше все едно хвърлям пиратки под колата(отказаха да го сменят гаранционно отново и ми поискаха 1500лв за ново). И за капак панорамата се разскърца 1000км преди да я продам. Повече автомобил на тази марка - никога. 7-годишната гаранция е пълна пародия.
първо да си жив и здрав да й се радваш, много яка стойка има. Страхотен избор на оборудване и двигател!
Честито и безаварийно!shavo написа: 26.03.2021, 20:36:11 ..много по-адекватна кутия с двоен съединител(там сух, тук мокър-разликата е голяма)
Без да съм експерт - ВАГ кутията сменя много по-меко и плавно, няма излишно форсиране, подритване и придърпване и т.н. Само след легнал полицай ми се случи 1-2 пъти да подритне. ДЦТ-то на КИА особенно незагряло е отврат - понякога се изфорсира до 4-5к оборота и не сменя предавка. Не знам, може и моята да е бил правена в Петък...5rar написа: 27.03.2021, 01:38:34Честито и безаварийно!shavo написа: 26.03.2021, 20:36:11 ..много по-адекватна кутия с двоен съединител(там сух, тук мокър-разликата е голяма)
Може ли да направиш по-подробно сравнение?
Принципно, откъм динамика не е много адекватно, при 45-50км. да си на 5-та предавка. Прекалено ниските обороти не са здравословни за двг. Иначе, като икономия и надежност са добре кутиите на Ваг.