Не е изключено. Но.... Накладките имат доста месо, дисковете не са първа младост, но не са надрани и имат незначителен ръб. Вероятно са оригиналните и са на 90,000км. Ще помоля да ги огледат и премерят при всички случаи. Въпреки това при спиране нямам никакви проблеми - спира отлично, не вибрира, не издава никакви шумове.
Един квартален майстор ми развива теорията, че дисковете били ръждиви и накладката опирала в ръждивия ръб на диска. По мое некомпетентно мнение, за да стане тази работа, трябва хем диска да има бая ръб, хем накладката да е доста свалена. При това положение при спиране ще става сериозно дране. Желязо, което систематично се трие някъде, не знам как може да е ръждиво.
За момента номинираните са:
1. Лагери на главините - Не се долавя шум при въртене на колелата, луфтове също няма. Ще се огледат повторно.
2. Прословутият тампон на скоростите -
Този тампон може ли да се хване ако не е свален. В смисъл - като почне да прави парчета къса ли се, поддава ли или просто проба-грешка?3. Спирачки - Ще ги огледаме
Дано да не се окаже диференциал или нещо по трансмисията. Въпреки това си мисля, че диференциала при по-сериозно натоварване ще ромоли яко. А при мен шума няма отношение към натоварването/подадената газ.