Избор на Superb Edition 2.0 TSI 190hp с DCC или спортно окачване
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Monky
Ето инфо за клиренса https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 3M_CdFU_gy
Според мен разлика между стандартно и DCC няма, затова не го и споменават. Логично е - това не е въздушно окачване, а просто амортисьори с електронно регулируема твърдост.
Според мен разлика между стандартно и DCC няма, затова не го и споменават. Логично е - това не е въздушно окачване, а просто амортисьори с електронно регулируема твърдост.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Добавянето на DCC при Супърб сваля клиернса, но с колко точно не съм сигурен. Това беше и една от причините да се засиля към Скаут.
Добавянето на DCC при Супърб Скаут, не промения клиренса, който пък е по-висок от нормалния Супърб.
Добавянето на DCC при Супърб Скаут, не промения клиренса, който пък е по-висок от нормалния Супърб.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ахъм... това също е голям проблем. Аз например при конфигуриране няколко пъти получавах отговор - ама това в таблицата е останало от миналогодишния модел. Това колега вероятно го е сбъркал... Общо взето се ограничават с това, което позволява и дава като информация WEB конфигуратора - а това дето е в оная крос таблица в ценовата листа е с куп условности и грешки.
Абе не е баша така, защото (АКО НЕ СЕ ЛЪЖА) точно при Супърб пружините с ДЦЦ и без ДЦЦ са с различни парт номера. Което като нищо може да значи, че наистина поръчването на DCC сваля просвета (ако не е в Скаут вариант).Monky написа: 05.07.2021, 14:32:25 Логично е - това не е въздушно окачване, а просто амортисьори с електронно регулируема твърдост.
Абе още на Октавия 1 в ETKA имаше барем 10 вида пружини и амортесьори и беше драма да разбереш какво точно ще дойде като го поръчаш. А сега пък съвсем.
Последно промяна от Цецо75 на 05.07.2021, 14:38:36, променено общо 1 път.
Бееееее.....
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Добре тогава, дилърския уеб конфигуратор и този който е на skoda-auto.bg дали имат разлики? ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Имат - провереноИзтрЪпнал написа: 05.07.2021, 14:38:10 Добре тогава техния уеб конфигуратор и този който е на skoda-auto.bg дали имат разлики.
Най-малкото някой опции там са възможни, а тука не и обратно.
Едит: Извинявам се, не съм хванал точно въпроса. Аз визирах нашия и чешкия конфигуратор, там разлики определено има.
Дилърски конфигуратор незнам дали има. По-скоро е един и същ. Като се изконфигурира колата, се праща в Чехия и там вече ако някой код не пасва на друг код, отказват поръчката. Случвало се е и това.
Последно промяна от Цецо75 на 05.07.2021, 14:46:21, променено общо 1 път.
Бееееее.....
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Като си говорим за официална документация - на мен нещо не ми се връзват тези две числа в тази последователностMonky написа: 05.07.2021, 14:32:25 Ето инфо за клиренса https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 3M_CdFU_gy

- odo
- Гараж: Х3 М40i
При DCC мисля, че беше с 1,5см по-ниско спрямо стандартното, за спортното не знам.DoH_KuXoT написа: 05.07.2021, 13:11:48 дали примерно когато е с DCC или спортно окачване не е с 1-2 см по-нисък от аналогичен автомобил с стандартно окачване
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Ако ЕТ не могат да предоставят информацията на автора на темата , остават колегите с конкретните модели да споределят. Доколкото знам има колега със спортлайн, тоест със спортно окачване, има масово ЛК с ДЦЦ, има скаут с нормално окачване, остава някой с нормалното окачване на нескаут.. Ама предвид че според документацията има разлика за клиренса според ДВГ.. Пак повтарям, ако не е проблем клиренса за автора на темата, извинявам се за отклонението на дискусията
, идеята ми беше да се акцентира върху него защото дължината на Супърба не е малка.
, идеята ми беше да се акцентира върху него защото дължината на Супърба не е малка.
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 05.07.2021, 15:04:40, променено общо 1 път.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
При O4 спортното окачване сваля клиренса с 1.5 см. DCC при нормално окачване също сваля клиренса с 1.5 см. DCC при спортно окачване обаче не сваля допълнителни 1.5 см, т.е. при DCC + спортно окачване общото понижение на клиренса е 1.5 см. Предполагам, че същото е и при Superb.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
И аз мисля, че някаква такава ще да е ситуацията, поне от това дето изчетох по нета (само по форуми съм чел).smoke написа: 05.07.2021, 15:03:28 При O4 спортното окачване сваля клиренса с 1.5 см. DCC при нормално окачване също сваля клиренса с 1.5 см. DCC при спортно окачване обаче не сваля допълнителни 1.5 см, т.е. при DCC + спортно окачване общото понижение на клиренса е 1.5 см. Предполагам, че същото е и при Superb.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Няма такава опция за Едишън. И аз исках, но уви - не се получи. Конфигуратора в шкода не ги даде като оцпия. От ЕТ провериха през друг инструмент, зарадваха ме, че има възможност, но на финала явно са направили по обстойна проверка и ни изненадаха, че опцията не се предлага за избраната конфигурация.nvulchev1 написа: 03.07.2021, 22:25:39 - Ще се опитам да сложа и акустични стъкла, защото ги нямаше в конфигуратора
Та, накратко - аз съм с много сходна на твоята конфигурация, като естествено преди това карахме наличният тестов супърб - 2.0TDI 190кс L&K, на нормален режим с идеята, че ще е същото като без DCC. Както обаче се казва - да да ама не. Не е същото
Предполагам си от София, но ако минаваш през Варна, мога да те повозя на Едишън без DCC, само че дизелов.
Не успях да наваксам с всички постове, но някъде се споменаваше клиренс - та за момента аз не съм имал никакви драми никъде.
-
nvulchev1
Докато мисля DCC–то почнаха колеги и познати да ме зарибяват за Passat B8.5. Тук едва ли ще намеря поддръжници на тази идея, нали? ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Според мен build quality-то на Passat ще е малко по-добро, но цената на еднакво оборудване (с което съм избрал в момента) излиза към 5к+ повече за пасата.
Според мен build quality-то на Passat ще е малко по-добро, но цената на еднакво оборудване (с което съм избрал в момента) излиза към 5к+ повече за пасата.
-
nvulchev1
При мен в момента проверяват в завода за акустичните стъкла на Edition. Ако ги няма може би ще скоча на L&K, въпреки че ми излиза вече от бюджета леко. А и изглежда много яко за да я държа на улицата... та ще се принудя да търся и гараж.. не е едноМичев написа: 05.07.2021, 16:59:06 Няма такава опция за Едишън. И аз исках, но уви - не се получи. Конфигуратора в шкода не ги даде като оцпия. От ЕТ провериха през друг инструмент, зарадваха ме, че има възможност, но на финала явно са направили по обстойна проверка и ни изненадаха, че опцията не се предлага за избраната конфигурация.
-
5rar
Нормално, ако добавиш 20k над Пасата, отиваш на А4, което ще е с още по-добро build quality.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Аз като гледах, на око без да се вживявам много много отиваше над 10к разликата, като не съм ходил да видя каква отстъпка ще направят.nvulchev1 написа: 05.07.2021, 18:48:38 Докато мисля DCC–то почнаха колеги и познати да ме зарибяват за Passat B8.5. Тук едва ли ще намеря поддръжници на тази идея, нали?
Още нещо се сетих - колите излизат от завода само с летни гуми, та, ако ти излезе късна есен/зима, ще трябва да се бръкнеш и за едни зимни такива.