В процес съм на избиране на нова семейна кола.
Имаме две малки деца (бебе и дете на 3,5) и ни трябва сериозен голям за колички, кошари, гърнета и т.н... знаете как е
Колата ще се кара основно извънградско (около 90+%) и рядко (не ежедневно) градско из София. На година правя по 12-15000 км, като основно по магистрали и основни пътища.
Към момента карам Октавия 3 1.4 TSI на 7г. и първата ми идея беше да видя новата О4. От гледна точка на качество на изработката и возия O3 бие от всякъде О4 (лично мнение и не искам да влизам в спорове, просто очаквах повече). В комбинация със завишените цени на О4 и многото оплаквания от дефекти (в briskoda е някаква лудница) реших да погледна С3. И така се почна конфигурацията...
Спрял съм се на Superb Edition 2.0 TSI 190hp с допълнително обурудване:
- Цвят Луна бял металик
- Front Assist - адаптивен темпомат за скорост до 210 km/h
- Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба
- ISOFIX накрайник за детска седалка на мястото до водача
- Виртуален педал и електрическо отваряне и затваряне на капака на багажното отделение
- Лети джанти STRATOS 7,0Jx17"
- Челно стъкло с подгряване
- Тапицерия - обърната кожа/кожа - Alcantara
- Малък кожен пакет с 2 спицов мулти волан с подграване
- Ще се опитам да сложа и акустични стъкла, защото ги нямаше в конфигуратора
Цената става около 5000лв под L&K оборудването със същия двигател, но L&K не искам поради няколко причини:
- Вентилираният кожен салон не ми е нужен и предпочитам Alcantara-та.
- Джантите 18" не изглеждат зле, но първо ще влошат возията и второ трябва да вземам по-скъпи зимни гуми или отделни зимни джанти. Искам да държа нещата прости.
- Canton озвучаването не ми е изобщо приотитет - основно ще возя малки деца.
- Lane Assist съм на мнение, че по-скоро ще пречи за тукашните пътища. Имам познати с O4 и го държат изключен.
Единствено се колебая за DCC. Карах вече С3 L&K със същия двигател и съм впечатлен. На normal driving mode нещата ми се сториха добре. Много по-добре от O3 с гредата отзад. Но нямах възможност да карам C3 със стандартното окачване. В темите из форума има доста привърженици на DCC и преобладаващото мнение, че колата е С3 адекватна предимно на sport. В такъв случай не е ли също добър вариант да се сложи едно спортно окачване и да заспят нещата? Някой пробвал такава кола? При мен джантите ще останат 17" и така ще се запази донякъде комфорта.